PBZ grupa donirala je 3,5 mil kuna zagrebačkim bolnicama

PBZ grupa donaciju je realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan", kojim već više od deset godina pomaže zajednici

44
Činim dobro svaki dan

Nakon donacije od milijun kuna Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, PBZ grupa donirat će 3,5 milijuna kuna zagrebačkim bolnicama za pomoć u suzbijanju pandemije koronavirusa i sanaciju posljedica potresa u Zagrebu i okolici, izvijestili su iz PBZ-a.

Donacijom  je obuhvaćeno sedam bolnica, kojima će biti donirano svakoj po 500.000 kuna: Klinička bolnica “Sveti Duh”, Dječja bolnica Srebrnjak, Klinička bolnica Dubrava, Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Klinička bolnica Merkur i Klinički bolnički centar Zagreb – Klinika za ženske bolesti i porode.

Za sedam bolnica po 500.000 kuna

“Početkom veljače donirali smo milijun kuna Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” za nabavu medicinske opreme. Danas, dva mjeseca kasnije, suočeni s COVID-19 pandemijom i snažnim potresom, odlučili smo donirati dodatna 3,5 milijuna kuna bolnicama za potrebnu medicinsku opremu. Ova donacija dio je našeg projekta društveno odgovornog poslovanja Činim dobro svaki dan”, putem kojeg kontinuirano pomažemo nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih ali isto tako odgovaramo i na aktualne potrebe našeg društva”, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

>>PBZ grupa donirala milijun kuna Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”

“Ovim putem još jedanput zahvaljujem PBZ grupi na prepoznatoj potrebi i inicijativi kojom će se osigurati kvalitetniji rad u zdravstvenim ustanovama koje su oštećene potresom i time olakšati svakodnevna skrb za pacijente tijekom epidemije koronavirusom”, istaknuo je izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., ministar zdravstva.

“Činim dobro svaki dan”

Donaciju od 3,5 milijuna kuna PBZ grupa je realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan“, koji je pokrenula 2008. godine, kako bi mogla kontinuirano i dugoročno pomagati zajednici u kojoj posluje, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu bez dodatnog troška za korisnike kartice.

Za projekt PBZ grupa je do sada prikupila više od 19 milijuna kuna te, uključujući i ove najnovije, ukupno realizirala 48 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske.