Split: Gradonačelnik Ivica Puljak i oba zamjenika predali ostavke

Iznenađenje je da je ostavku podnio i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, koji je trebao voditi grad do izbora kako ne bi došlo do blokade. "Nismo htjele izborni proces opteretiti diskusijama o pravnim smicalicama", rekao je Puljak

21
Ivica Puljak
Ivica Puljak i Bojan Ivošević [Izvor: Grad Split]

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić predali su u petak svoje ostavke.

“Kao što smo obećali, upravo smo podnijeli ostavke čime su se ispunili svi uvjeti da građani Splita na referendumu o budućnosti, na izborima za gradonačelnika, a nadam se i za Gradsko vijeće, odluče hoće li zadržati smjer kojim smo mi krenuli ili će izabrati povratak u prošlost i eru političke trgovine”, rekao je Puljak, prenosi Dalmatinski portal. “Od vijećnika očekujem ono što su obećavali: da i oni podnesu ostavke”, dodao je.

“Živjeti za Split, a ne od Splita, naš je moto. Prije nekoliko mjeseci ponudili smo oporbi da idemo na izbore, rekli su da može ako idu i izbori za gradonačelnika. S obzirom na to da nismo htjeli biti taoci političkog procesa i političkih problema u Gradskom vijeću, odlučili smo građanima ponuditi da oni odluče o smjeru kojim će Split ići. Nismo htjeli većinu u Vijeću sklapati u kafićima, trgovati foteljama i javnim interesom i tako trošiti javni novac. Radije ćemo izgubiti na izborima nego se tako ponašati, poručio je Puljak.

Iznenađenje je da je ostavku podnio i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, koji je trebao voditi grad do izbora kako ne bi došlo do blokade. No, Ministarstvo pravosuđa najavilo je da će imenovati povjerenika.

“I danas znamo da smo u pravu i da je mogao ostati i voditi grad da ne bude blokade, ali nismo htjeli ovaj izborni proces i budućnost grada opteretiti diskusijama o raznim pravnim smicalicama, jer to je HDZ-v teren”, obrazložio je Puljak.