Hidraulika Kurelja otvorila pogon u šibenskoj Industrijskoj zoni Podi

Tvrtka Hidraulika Kurelja iz Donje Stubice bavi se servisom i proizvodnjom hidrauličnih uređaja, a razlog otvaranja pogona u Industrijskoj zoni Podi je približavanje njenih usluga korisnicima s područja Dalmacije. Vlasnik Stjepan Kurelja uložio je u pogon između 10 i 12 milijuna kuna

426
Hidraulika Kurelja
Stjepan Kurelja, vlasnik tvrtke Hidraulika Kurelja (foro: Šibenik.in)

U šibenskoj Industrijskoj zoni Podi otvoren je prošlog tjedna još jedan proizvodni pogon. Riječ je o servisnom centru tvrtke Hidraulika Kurelja, u čiji je pogon i opremu Stjepan Kurelja, vlasnik i investitor, uložio između 10 i 12 milijuna kuna, piše Šibenski list.

U servisu će, prema Kureljinim riječima, radno mjesto u početnoj fazi rada pronaći sedam zaposlenika. Širenjem proizvodnje moguće je da će radna snaga na Pode stizati i iz kontinentalnih krajeva Hrvatske jer na šibensko-kninskom tržištu rada malo je, veli vlasnik Hidraulike Kurelja, zainteresiranih za proizvodna radna mjesta.

“Razlog otvaranja pogona u Industrijskoj zoni Podi je približavanje naših usluga korisnicima s područja Dalmacije, od Zadra do Dubrovnika, koji će, uz povoljnije uvjete, dobiti jednaku kvalitetu koju im već nudimo u Donjoj Stubici, sjedištu tvrtke, u kojoj je zaposleno 120 radnika. Poslujemo, inače, 25 godina, a osim Hrvatske, sestrinsku tvrtku imamo i u Kragujevcu u Srbiji, gdje smo kupili dio tamošnje ‘Crvene zastave’ i zaposlili 80 ljudi. Najveću vrijednost naše tvrtke ne predstavljaju pogoni, nego ljudi, a po njima se, uostalom, i cijeni vrijednost svakog poduzeća”, poručio je Kurelja.

Pogon Hidraulika Kurelja otvorio je šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji nije krio zadovoljstvo činjenicom što je zona postala zanimljiva ulagačima izvan kruga domicilnih gospodarstvenika.

Zahtjevi za povezivanje s autocestom

“S Poda tvrtke pokrivaju ne samo šibensko-kninsko, nego i područje susjednih dalmatinskih županija, koristeći prednosti industrijske zone koja je komunalno u potpunosti opremljena i sustavom odvodnje spojena na pročišćivač. Intenzivirali su se zahtjevi da se zona izravnom vezom spoji na autocestu”, istaknuo je Burić.

“Hidraulika Kurelja je kvalitetna tvrtka s dugim iskustvom. Drago nam je što su došli u Šibenik. Za Pode to znači puno, prvo zato što imamo hrvatski brend koji se bavi servisom i proizvodnjom hidrauličnih uređaja, a drugo što se nastavlja trend koji nam je bitan – i najmanji proizvodni pogon je zlata vrijedan”, naglasio je Jakov Terzanović, direktor Industrijske zone Podi.

U šibenskoj Industrijskoj zoni Podi, računajući “Hidrauliku Kurelja”, posluje 37 uglavnom proizvodnih tvrtki, koje zapošljavaju oko 1300 radnika.

Prije nekoliko dana otkupljena je parcela na kojoj će jedna tvrtka proširiti proizvodnju. Stiglo je i pismo namjere novog ponuđača, pa će se uskoro raspisati natječaj za pogon na zemljištu površine između šest i sedam tisuća četvornih metara. Također se radi o proizvodnoj djelatnosti.

Od dva milijuna četvornih metara, koliko je na Podima bilo u vlasništvu Grada Šibenika, poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici su kupili pola. Još otprilike 300 četvornih metara je potpuno infrastrukturno opremljeno pa je zona spremna prihvatiti i manje i veće investitore. Terzanović je potvrdio da se mnogi od njih zanimaju i otvoreno prizivaju priključenje Poda na autocestu, kao preduvjet još većih i značajnijih ulaganja.