Boris Centner povlači se iz Uprave Erste banke na mjesto glavnog savjetnika

S pozicije člana Uprave na kojoj je neprekidno od 1995. Centner odlazi na vlastiti zahtjev, a karijeru će nastaviti u okviru Erste grupe kao glavni savjetnik uprave Erste banke za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta

175
Boris Centner

Boris Centner, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banke) nadležan za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta, odlučio se, s istekom važećeg mandata 31. srpnja ove godine., povući sa svoje dosadašnje funkcije.

S pozicije na kojoj je neprekidno od 1995. godine odlazi na vlastiti zahtjev, a karijeru će nastaviti u okviru Erste grupe kao glavni savjetnik uprave Erste banke za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta. U novoj ulozi, uz fokus na razvoj poslovanja te daljnje jačanje odnosa s klijentima u Hrvatskoj, posvetit će se razvoju regionalne suradnje i implementaciji tzv. SEE Corporate Clustera. Slijedom navedenog, uprava Erste banke od 1. kolovoza 2022. brojat će pet članova, odnosno jednog člana manje nego dosad, a trenutačna Centnerova zaduženja preuzet će predsjednik uprave Christoph Schoefboeck.

„Kroz dosadašnju, ali vjerujem i kvalitetnu buduću zajedničku suradnju s Borisom Centnerom, u velikoj smo se mjeri približili ostvarenju njegove vizije o Erste banci kao banci prvog izbora za korporativne klijente. Uvažavajući njegovu odluku, u Erste grupi ovakav razvoj situacije vidimo kao odličnu priliku za implementaciju tzv. SEE Corporate Clustera na regionalnoj razini, s ciljevima daljnjeg razvoja regionalne suradnje u korporativnom segmentu na području jugoistočne Europe, kao i olakšavanja poslovanja s Erste grupacijom klijentima koji su prisutni u zemljama ove regije. Uz zahvalu na svemu što je Centner u svojoj dosadašnjoj karijeri člana uprave pružio Erste banci, preuzimanjem njegovih nadležnosti i dalje ću se s punim povjerenjem oslanjati na njegovu podršku“, istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck.

Implementacija SEE Corporate Clustera

„Približavanje dobrih praksi, alata i modela koje u Erste banci koristimo u područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta, ali prije svega odnosa koje gradimo, predstavljaju veliki potencijal za Erste grupu u regionalnom kontekstu. Odluku da preuzmem novu ulogu planirali smo već neko vrijeme te zahvaljujem svojim kolegama na uspješnoj suradnji i velikoj podršci na putu zajedničkog uspjeha tijekom svih ovih godina. U područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta postavili smo standarde koji predstavljaju ogledni primjer na hrvatskom tržištu, ali i puno šire. Siguran sam da ću u novoj ulozi imati priliku još više ojačati tržišnu poziciju Erste banke i Erste grupe, kako u Hrvatskoj tako i u regiji“, naglasio je Boris Centner ovom prigodom.