Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji

Na poziciji direktorice programa Mazzocco Drvar imat će ključnu ulogu u oblikovanju strategija očuvanja prirode, te razvoju novih inicijativa i partnerstva u osam zemalja regije - Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

57
Dunja Mazzocco Drvar
Dunja Mazzocco Drvar

Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, regionalnom uredu svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF. Na poziciji direktorice programa  imat će ključnu ulogu u oblikovanju strategija očuvanja prirode, te razvoju novih inicijativa i partnerstva u osam zemalja regije – Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Predvodit će stručne napore za rješavanje gorućih ekoloških izazova, promicanje održivih praksi i zagovaranje politika koje štite najosjetljivije vrste i ekosustave u regiji., navodi se u objavi za medije.

Dunja Mazzocco Drvar magistrirala je meteorologiju i oceanografiju na Odsjeku Geofizike Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Tijekom karijere u Državnom meteorološkom zavodu, kasnije kao meteorologinja na televiziji, te nevladinom sektoru i u Vladi, ppokazala je trajnu i snažnu predanost borbi protiv klimatskih promjena. U WWF Adriju dolazi s pozicije ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

“Počašćena sam pridružiti se WWF Adriji kao direktorica programa za zaštitu prirode. Suočeni sa sve većim ekstremnim klimatskim promjenama kao i prijetnjama bioraznolikosti našeg planeta, imperativ nam je zajednički raditi kako bismo osigurali održivu budućnost za živa bića, te zeleniji i čišći svijet za naše mlade generacije i djecu. Uzbuđena sam što ću surađivati s talentiranim timom WWF-a i našim partnerima u regiji kako bismo pokrenuli nova rješenja i dodatno potaknuli našu javnost na djelovanje ka zaštiti prirode.”, kazala je Dunja Mazzocco Drvar.

Nataša Kalauz, izvršna direktorica WWF Adrije izjavila:je da je Izborom Dunje Mazzocco Drvar WWF Adria potvrdila jpoziciju najjače organizacije za zaštitu prirode u regiji. “Njezino iskustvo, strast i posvećenost poslu u skladu je s našom misijom svijeta u kojem ljudi i priroda žive u skladu i napreduju zajedno. Dodatno će ojačati redove naših vrsnih stručnjaka i unaprijediti naše programe na regionalnom i širem europskom području. Njezino bogato iskustvo i entuzijazam unaprijedit će WWF-ovu misiju očuvanja prirode i smanjenja prijetnji bioraznolikosti, te joj želimo iskrenu dobrodošlicu.“, istaknula je Kalauz,

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode. U 62 godina postojanja, prisutna na svim kontinentima i u više od stotinu država, organizacija je privukla preko trideset milijuna pratitelja i više od šest milijuna individualnih donora. U našoj regiji WWF djeluje više od dva desetljeća kroz partnerstva s drugim nevladinim organizacijama. Sama WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine, a rad organizacije usmjeren je na unapređenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosustavima, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora i, dakako, divljih vrsta, a sve uz blisku suradnju lokalnih zajednica.