Ivan Vlaho na čelu Uprave Zagrebačke banke

Ivan Vlaho preuzet će mjesto predsjednika Uprave Zabe s 1, rujna, na mandatno razdoblje do 7. veljače 2023. godine. Dosadašnji predsjednik Uprave Zabe Romeo Collina, odlazi u mirovinu

150
Ivan Vlaho
Ivan Vlaho

Nadzorni odbor Zagrebačke banke na sjednici održanoj 12. travnja, imenovao je Ivana Vlahu novim predsjednikom Uprave, a Jasnu Mandac članicom Uprave Banke.

Ivan Vlaho preuzet će mjesto predsjednika Uprave Zabe s 1. rujna 2021. godine, na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave, odnosno 7. veljače 2023. Dosadašnji predsjednik Uprave Zabe Romeo Collina, nakon 40 uspješnih godina u bankarstvu, odlazi u mirovinu.

Jasna Mandac zamijenit će dosadašnjeg člana Uprave Lorenza Ramajolu, koji će ostati na svojoj poziciji do 1. svibnja 2021., nakon čega će preuzeti novu upravljačku poziciju unutar UniCredit Grupe, priopćili su iz Banke.

Odluka o imenovanju novih članova Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke.

“Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci. Uspješno je vodio banke Grupe UniCredit u Srednjoj i istočnoj Europi uvijek pokazujući snažnu predanost i vodstvo te se veselimo njegovom budućem doprinosu našem poslovanju u Hrvatskoj. Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije“, kazali su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnog bankarstva Srednje i istočne Europe.

Dodatno su zahvalili Romeu Collini na vrijednom doprinosu tijekom karijere i posebno na njegovom zalaganju u daljnjem jačanju vodeće pozicije Zagrebačke banke na hrvatskom tržištu u ovim vrlo izazovnim pandemijskim vremenima.

Banka će obavijestiti javnost o datumu kada će novi članovi Uprave započeti svoj mandat.

Početak karijere u Zabi u Mostaru

Ivan Vlaho karijeru je započeo 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Tijekom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je nekoliko funkcija i radio u nekoliko članica UniCredit Grupe. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka. Od 2013. do 2016. godine obnašao je funkciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Mostar. 2016. postao je direktor Maloprodaje UniCredita za Srednju i istočnu Europu. U 2019. Vlaho je imenovan zamjenikom predsjednika Uprave UniCredit Bank u Mađarskoj. Vlaho je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Jasna Mandac pridružila se Zagrebačkoj banci 1997. godine, a nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija postala je direktoricom Financija 2005. godine. 2007. godine imenovana je direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. Mandac je preuzela ulogu direktorice Upravljanja aktivom i pasivom.

Jasna Mandac

Od 2015. do 2017. godine preuzela je poziciju direktorice Tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije u Zagrebačkoj banci. Od rujna 2017. bila je članica Uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj. Mandac je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba.