Savjet HNB-a odobrio novu Upravu HPB-a na čelu s Markom Badurinom

Marko Badurina na mjesto predsjednika Uprave HPB-a dolazi s pozicije savjetnika Uprave Sberbanka, bivšeg Volksbanka, Ivan Soldo bio je zadužen za upravljanje rizicima u RBI-ju, a Anto Mihajević za retail u Kentbanku

u 20:40 Zadnja izmjena: 21.08.2019 u 15:35
192
Nova Uprava HPB-a

Savjet Hrvatske narodne banke na sjednici održanoj u utorak, 20. kolovoza, suglasio se s prijedlogom nadzornog odbora Hrvatske poštanske banke d.d. Zagreb da se predsjednikom uprave te banke imenuje Marko Badurina, dok Anto Mihaljević i Ivan Soldo postaju članovi uprave. Nova Uprava dobila je suglasnost na dvije godine, a mandat im počinje 11. rujna.

Vlada je 1. kolovoza 2019. na temelju provedenog javnog natječaja predložila Nadzornom odboru HPB-a imenovanje nove Uprave u sastavu Marko Badurina, predsjednik, te Anto Mihaljević i Ivan Soldo, članovi. Nadzorni odbor HPB-a je 8. kolovoza donio odluku o njihovu imenovanju i u skladu sa Zakonom o kreditnim institucijama uputio Hrvatskoj narodnoj banci zahtjev za izdavanje suglasnosti za imenovanja.

>>Marko Badurina predložen za predsjednika Uprave HPB-a

Badurina, Mihaljević i Soldo zamijenit će dosadašnju Upravu  koju je vodio Tomislav Vuić kao predsjednik, a članovi su bili Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj.

Tomislav Vuić je predsjednikom Uprave HPB-a imenovan u rujnu 2014. dok su Mrvelj i Karadjole u Upravu imenovani u prosincu iste godine. Mandat im istječe 10. rujna 2019.

Marko Badurina na mjesto predsjednika Uprave Hrvatske poštanske banke dolazi s pozicije savjetnika Uprave Sberbanka, bivšeg Volksbanka. Prema podacima na LinkedInu na toj poziciji je od rujna 2017. godine. Prije toga je gotovo pet godina bio zamjenik direktora odjela za globalna tržišta. U Sberbanku radi od studenog 2012. godine, a prije toga je radio kao specijalist za trgovanje vrijednosnicama u Volksbanku, kojeg je Sberbank preuzeo.

Anto Mihaljević 16 godina proveo je u Zagrebačkoj banci, potom prelazi u Allianz, a u HPB dolazi s mjesta direktora Sektora za poslovanja s građanstvom Kentbanke.

Ivan Soldo posljednjih je osam godina proveo u Raiffeisen Bank Internationalu gdje je kao izvršni direktor bio zadužen za upravljanje rizicima financijskih institucija i država.