U Milanu se gradi poslovni toranj obložen fotonaponskim panelima

Zgrada je projektirana tako da troši 45% manje energije od standardnih uredskih zgrada zahvaljujući rješenjima poput upotrebe termalnih podzemnih voda. Najavljene su uštede od 520 tona CO2 godišnje, što je jednako emisijama koje apsorbira 20.000 stabala

109
CityWave

U Milanu se gradi nova poslovna zgrada CityWave koja se napaja isključivo iz obnovljivih izvora. Riječ je o zgradi nove generacije koja ima za cilj dizajnom nadići nulti utjecaj te tako pozitivno utjecati na okoliš, tumače investitori, tvrtka Generali Real Estate.

“Ova zgrada je novi iskorak u evoluciji poslovnih nekretnina: uredska zgrada koja objedinjuje pozitivan utjecaja na okoliš i kvalitetu života s novim načinima korištenja prostora nakon šoka zbog zaključavanja”, rekao je Aldo Mazzocco, izvršni direktor tvrtke Generali Real Estate i predsjednik CityLifea.

Zgradu je projektirao Bjarke Ingels Group. Njen vanjski dio bit će obložen s 11.000 četvornih metara fotonaponskih panela koji će formirati najveći fotonaponski sustav u Milanu. Procjenjuje se da će paneli godišnje isporučivati ​​1200 MWh energije, kroz instaliranu snagu od gotovo 2 MWh. Zgrada će također imati sustav za prikupljanje i korištenje kišnice te veliku natkrivenu javnu zelenu površinu.

Zgrada je projektirana tako da troši 45 posto manje energije od standardnih uredskih zgrada zahvaljujući rješenjima poput upotrebe termalnih podzemnih voda. Najavljene su uštede od 520 tona CO2 godišnje, što je jednako emisijama koje apsorbira 20.000 stabala.

Urbana regeneracija gradske četvrti Fiera

Izgradnjom CityWavea privodi se kraju opsežniji projekt urbane regeneracije pod nazivom CityLife, kojem je cilj pretvoriti gradsku četvrt oko Fiera Milano (Milanskog sajma) u područje “koje obilježava održivost, kvaliteta života i usluga”. Projekt su osmislili arhitekti poput Zahe Hadid, Arata Isozakija i Daniel Libeskinda.

CityWave bi trebao biti završen 2025. godine, a početak građevinskih radova svečano je obilježen uz prisustvo gradonačelnika Milana Giuseppea Sale, koji je poručio kako početak radova na CityWaveu predstavlja snažan signal oporavka koji obuhvaća cijeli grad. .

“Pandemija nas je prisilila da usporimo kako bismo izašli iz krizne situacije, ali sada je vrijeme da krenemo odlučno naprijed, s vjerom u svoje sposobnosti. Ovim projektom završavamo kultnu četvrt CityLife koja svojim originalnim dizajnom i pozitivnim utjecajem primijenjenih građevinskih metoda pokazuje kakav grad gradimo. mat ćemo najveći urbani fotonaponski park, sustav ponovne uporabe kišnice i kompleks koji će trošiti 45 post manje energije od ostalih zgrada. To će biti simbol Milana kakav želimo: održivog, međunarodnog, lijepog.”