Francuski investitor zaintersiran za zapušteni Hotel Jadran u Jelsi

Tvrtka Jelsa objavila je putem Zagrebačke burze obavijest o održavanju Glavne skupštine na kojoj će se raspravljati o ponudi za hotel Jadran. Skupština je sazvana za 15. ožujka

83
Jelsa [Izvor: Jelsa.hr]

Turistička tvrtka Jelsa dobila je pismo namjere za kupnju zapuštenog i ruševnog objekta bivšeg Hotela Jadran, a potencijalni kupac je francuski investitor koji je već pokupovao obližnje zemljište u Jelsi s ciljem izgradnje turističkog objekta, vila ili hotela ili kombinacije, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Tvrtka Jelsa objavila je putem Zagrebačke burze obavijest o održavanju Glavne skupštine na kojoj će se raspravljati o ponudi za Jadran. U pozivu se navodi da je Skupština sazvana na zahtjev manjinskog dioničara, tvrtke Bohemian Financing Zartkorfien, koji drži 16,50 posto udjela u temeljnom kapitalu Društva, a održat će se 15. ožujka.

Bohemian je primio dopis upućen dioničarima Jelse, u kojem je predsjednik Uprave tvrtke Jelsa Anton Glumac obavijestio dioničare o pismu namjere potencijalnog kupca nekretnine hotela Jadran.

“S obzirom na sveukupne okolnosti u kojima Društvo posluje (ovršni postupci su u tijeku nad nekretninama Društva, značajni nepodmireni dugovi proizašli iz predstečajne nagodbe, godine lošeg upravljanja), društvo Bohemian ne samo da se slaže s inicijativom da se ovo pitanje iznese pred Glavnu skupštinu vec štoviše, kao kvalificirani dioničar zahtijeva da Glavna skupština raspravi razmatranu transakciju prije nego to se u tom pogledu poduzmu bilo kakve konkretne radnje”, navodi se u pozivu na Skupštinu.

Uz hotel Jadran, Jelsa u svom sastavu ima još i hotel s 205 soba te naselje Fontana sa 600-800 kreveta te oko 150 zaposlenih. No, tvrtka je i nakon predstečaja i promjene vlasnika u dubokim problemima, s objektima pod ovrhama, piše Marija Crnjak u Poslovnom dnevniku.

Naime, Jelsa je jedna od tvrki koja je bila žrtva mađarskih nekretninskih mešetara Tamasa Vitezya i Laszla Attile Kerekesa, čije je biznise u Dalmaciji – hotelsku kompaniju Primošten, a potom i Hotele Jadran – putem mađarske kompanije Bohemian Financing za otkup potraživanja preuzeo mađarski poduzetnik Daniel Jellinek. Hotelskoj tvrtki Jelsa nužna su značajna ulaganja, bez kojih vjerojatno neće proći ni rekategorizaciju.