Emirates prva aviokompanija u svijetu koja nudi usluge virtualne stvarnosti

3D model sjedala je vizualizirajuća platforma koji prikazuje uvjerljiv 3D pogled od 360 stupnjeva na unutrašnjost aviona Emirates A380 i Emirates Boeing 777 pružajući korisnicima priliku da istraže svoja sjedala

66
usluge virtualne stvarnosti

Emirates je predstavio 3D modele sjedala, postajući time prvi zrakoplovni prijevoznik koji je uveo web tehnologiju virtualne stvarnosti (Virtual Reality ) na svoju digitalnu platformu – internetsku stranicu www.emirates.com. 3D model sjedala je vizualizirajuća platforma kojia prikazuje uvjerljiv 3D pogled od 360 stupnjeva na unutrašnjost aviona Emirates A380 i Emirates Boeing 777, pružajući korisnicima priliku da istraže svoja sjedala, prostranu kabinu i Emiratesove proizvode koji su dostupni na letu.

„Neprekidno ulažemo u razvoj naših proizvoda i usluga kako bismo svojim putnicima pružili vrhunsko iskustvo putovanja za vrijeme leta, ali i na tlu, no, također predano radimo na tome da svojim putnicima osiguramo kvalitetno digitalno iskustvo. Zadovoljstvo nam je biti prva svjetska zrakoplovna kompanija koja je predstavila ovu vrhunsku VR web tehnologiju koja našim korisnicima pruža svojevrsnu istraživačku priliku da saznaju više o fantastičnom iskustvu Emiratesa prije nego što uđu u avion. U testovima koje provodimo s putnicima otkrili smo da posebno cijene 3D modele sjedala i kabina pri odabiru svojih mjesta“, izjavio je Alex Knigge, stariji potpredsjednik Emiratesa, odjel: korporativne komunikacije, marketing i brend.

Nova značajka usluge virtualne stvarnosti korisnicima omogućuje navigaciju kroz ekonomsku, poslovnu i prvu klasu, kao i kroz poznati Onboard Lounge i Shower Spa u avionu Emirates A380, uz korišetnje navigacijskih točaka.

Rezervacija željenih mjesta iz 3D okruženja

3D pogled od 360 stupnjeva na klase također sadrži element virtualne stvarnosti za dodatno real feal iskustvo. Korisnici mogu uživati u hands-free navigaciji kabinom i odabiru sjedala pomoću bilo kojih VR naočala poput Google Cardboarda.

Ova nagrađivana tehnologija kompatibilna je sa svim uređajima bez potrebe za vanjskim aplikacijama ili dodatcima. Modeli 3D sjedala razvijeni su u partnerstvu s Renacenom kojem je dodijeljena nagrada Crystal Cabin za najbolji vizionarski koncept ovog projekta na nedavnoj dodjeli nagrada Crystal Cabin Awards.

Korisnici koji pristupaju stranici emirates.com putem svojih mobilnih uređaja ili Emirates aplikaciji za iOS i Android uređaje također će moći istražiti svoja mjesta čak i bez internetske povezanosti putem 3D karte sjedala. Ovaj alat korisnicima omogućuje navigaciju s jednog mjesta na drugo, a potencijalnim putnicima čak nudi i rezervaciju željenih mjesta izravno iz 3D okruženja.