Počele prijave za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera

Na javni poziv, ukupno vrijedan 32 milijuna kuna, mogu se javiti fizičke osobe, odnosno građani koji su vlasnici ili suvlasnici stanova i obiteljskih kuća te upravitelji zgrada koji zastupaju vlasnike ili suvlasnike višestambenih i stambeno-poslovnih zgrada

665

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja s programom sufinanciranja kupnje kondenzacijskih bojlera. Novina u odnosu na prošlu godinu je da se za poticaje osim građana Grada Zagreba, Krapinskog-zagorske i Zagrebačke županije mogu javiti i stanovnici Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije čiji su objekti oštećeni u potresima.

Podnošenje prijava na Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera počelo je 29. srpnja 2021. godine u 9 sati, a poziv traje do kraja kalendarske godine ili do iskorištenja sredstva.

Osim kupnje kondenzacijskih bojlera za pojedinačne stambene jedinice unutar obiteljskih kuća, višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada, Fond će sufinancirati i kupnju te ugradnju kondenzacijskih kotlova za zajedničke kotlovnice višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada. S obzirom na to, na javni poziv ukupno vrijedan 32 milijuna kuna mogu se javiti fizičke osobe, odnosno građani koji su vlasnici li suvlasnici stanova i obiteljskih kuća te upravitelji zgrada koji zastupaju vlasnike ili suvlasnike višestambenih i stambeno-poslovnih zgrada.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u iznosu do 80 posto opravdanih troškova. Za nabavu kondenzacijskog bojlera može se dobiti do 8000 kuna po stambenoj jedinici, dok se za nabavu kondenzacijskog kotla može dobiti maksimalno do 4500 kuna po stanu/poslovnom prostoru, odnosno najviše 300.000 kuna po jednoj višestambenoj ili stambeno-poslovnoj zgradi.

Građani se mogu prijaviti na javni poziv preko sustava za e-Prijave koji se nalazi na internetskoj stranici Fonda, poštom ili na prijemnom uredu Fonda (Radnička cesta 80 u Zagrebu), dok se upravitelji zgrada mogu prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave.

U Fondu ističu kako su prošle godine građanima čiji su domovi stradali u potresu, uz maksimalno pojednostavljenu proceduru, sufinancirali kupnju oko 5100 bojlera.