Naslovnica Biznis Moja mirovina

Moja mirovina

prinos mirovinskih fodova
Ukupna imovina pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova krajem 2021. godine dosegnula je 133 milijarde kuna i veća je za gotovo 12 posto ili 14 milijardi kuna nego u prethodnoj godini.
PBZ Croatia osiguranje, društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovim, prilikom određivanja strategije ulaganja za fondove pod svojim upravljanjem preširoko je  određivalo strategiju ulaganja po klasama i podklasama imovine, navodi Hanfa.
mirovinski sustav
Udruga članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova predlaže liberalizaciju ulaganja mirovinskih fondova uz manju vezanost za državne obveznice te jačanje privatne mirovinske štednje u odnosu na sustav generacijske solidarnosti.
Sve više je društveno odgovornih poslodavaca u Hrvatskoj koji izdvajaju dio dobiti i svojim radnicima uplaćuju dio dobrovoljne mirovinske štednje
Za mirovinske fondove procijenjen je očekivani porast neto imovine za 3,5 posto u ovoj i 6,3 posto u idućoj godini
HRMOD
U prvi su se stup vratili osiguranici koji su prosjeku imali 101.000 kuna na računu o obveznom mirovinskom fondu
Danas je među umirovljenicima i veliki broj onih koji su u mirovini gotovo jednako dugo kao što su i radili, a u nekim slučajevima i duže.
drugi mirovinski stup
Oko 97 posto naših građana uopće sami ne biraju društvo za upravljanje, odnosno fond u kojem će štedjeti za mirovinu, što govori o nepovjerenju građana u mirovinski sustav
MOD
Jednako kao što na mirovinu utječe i dob supružnika, na iznos mirovine utječe i izabrano zajamčeno razdoblje, kao i odluka hoćete li ili ne 15 posto mirovine podići jednokratno
drugi mirovinski stup
Često se opet spominje mirovinska reforma, mogućnost gašenja drugog mirovinskog stupa, a pitanje je mogu li se stvari korigirati zakonodavnim promjenama, zbog čega ne treba rušiti cijelu kuću ako trebamo promijeniti dva, tri crijepa. Na potezu je – zakonodavac.

PRATITE NAS

945ObožavateljiLajkaj
52SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

EVAP 404

EVAP 404 – ekološko sklonište u slučaju elementarnih nepogoda

Evap 404 privremeno je sklonište za ljude pogođene elementarnom nepogodom. Prirodni materijali, jednostavno sastavljanje i transportiranje te modularnost osnovne su karakteristike ovog rješenja za sve kojima je potreban privremeni smještaj.
X
X