Naslovnica Transformeri

Transformeri

Hrvatski startup VeeMee vam otkriva što jedete

VeeMee
Funkcionalnost koja omogućuje prepoznavanje i verifikaciju svvježih prehrambenih proizvoda bez deklaracije i QR-koda predstavljena je u Lisabonu, na najvećem svjetskom sajmu online rješenja.

Uloga informacijskih direktora u kreiranju poslovnih modela

informacijski direktori
Informacijski direktor mora sudjelovati u dizajniranju i izvršavanju poslovnih operativnih modela kako bi oni bili učinkoviti te mora utjecati na promjene u praksi, odlučivanju i kulturi

Ekološki brend Pero čišćenju dodaje zabavu, ironiju i smijeh

Davor Ćikovič Hortiriviera
Riječani Davor Ćiković osmislio je pod brendom 'pero' set ekoloških sredstava za čišćenje proizvedenih iz materijale na bazi bilja i prirodnih minerala koji su biorazgradivi i dolaze iz obnovljivih izvora.

Hrabar je iskorak da digitalni asistent Andrija nudi personalizrane savjete

digitalni asistent Andrija
U samo nekoliko sati nakon predstavljanja s digitalnim asistentom Andrijom “razgovaralo” je više od 30 tisuća ljudi.

Indigo Ag – predvodnik u razvoju inteligentne poljoprivrede

Indigo Ag
Njihova mikrobna tehnologija omogućava proizvodnju hrane i vlakana koja zahtijevaju manje vode, sintetičkih gnojiva i kemije, što omogućuje uzgoj proizvoda bogatih hranjivim tvarima.

Kako integrirati digitalne politike u korporativne strategije

digitaalne korporativne strategije
Važna su četiri područja koja imaju najveći utjecaj na transformacijske procese: (buduće) tržište, lanac vrijednosti, odnosi s korisnicima te novo usmjerenje organizacije.

Startup Ro pokreće dostavu generičkih lijekova za kronične bolesti

startup Ro
Američki startup Ro testira novu uslugu u kojoj nudi isporuku generičkih lijekova po prihvatljivoj cijeni pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti.

Španjolski startup nudi rješenje za kvalitetniju i efikasniju gradnju

Scaled Robotics
Sstartup Scaled Robotics prikupio je 1,97 milijuna eura za razvoj tehnologije čiji je cilj skratiti trajanje građevinskih projekata i popratnih troškova.

Hrvatski startup razvija ugradbeni panel koji upija stakleničke plinove

NuoTwo
NuoTwo je ugradbeni panel koj upija stakleničke plinove, fiksira ih i tako uklnja iz atmosfere. Umjesto njih nastaju kisik i, kao nusproizvod, biomasa koja se može koristiti u različite svrhe..

Peekator: Spremni smo i želimo se nadmetati na britanskom tržištu

Peekator
Počeli su kao "Uber za mystery shopping", no s vremenom su proširili djelovanje na cjelokupno područje Customer Experiencea. Danas se spremaju za izlazak na britansko tržište i zaključivanje prve runde investicije

Digitalna transformacija u praksi

digitalna transformacija
U Hrvatskoj se digitalna transformacija uglavnom provodi parcijalno što znači da tvrtke uvode nove tehnologije, ali ne mijenjaju svoje poslovne modele u skladu s njima

Hrvatski startup otkriva potencijalne TV hitove u ranoj fazi

Ivan Spajić Buturac, LafTonic
LafTonic je alat za producente koji omogućava da u najranijim fazama razvoja svojih proizvoda saznaju da li je to što rade dobro, kome se sviđa i kako doći do tih ljudi

Naše pivo je prirodno i pitko, a presudni sastojci su ljubav i strast

Pivovara Medvedgrad
Pivovara Medvedgrad najstarija je i najveća hrvatska mala nezavisna pivovara. U vlasništvu je obitelji Nauković, a ove godine obilježava 25 godina djelovanja.

Četiri promjene nužne da bi tvrtke maksimalno iskoristile digitalizaciju

DNK industrijske proizvodnje
PwC u izvješću definira četiri značajne promjene koje predsjednici uprava moraju implementirati kako bi maksimalizirali koristi od digitalizacije.

Zagrebački startup gradi digitalni sustav protugradne zaštite

A-SAP
Zagrebački startup A-SAP razvija digitalni sustav koji će u realnom vremenu detektirati i mjeriti pojavu tuče te postaviti temelje za predviđanje ove oborine

Usmena preporuka tajna je uspjeha fintech aplikacija za financijske usluge

Robinhood
Američki fintech dobio je odobrenje britanskog regulatora za brokersko poslovanje i u prvom tromjesečju 2020. ponudit će svoju uslugu britanskim korisnicima

NAJNOVIJE

Davor Ćikovič Hortiriviera

Ekološki brend Pero čišćenju dodaje zabavu, ironiju i smijeh

Riječani Davor Ćiković osmislio je pod brendom 'pero' set ekoloških sredstava za čišćenje proizvedenih iz materijale na bazi bilja i prirodnih minerala koji su biorazgradivi i dolaze iz obnovljivih izvora.

ODABRANO

X
X