Naslovnica Transformeri

Transformeri

Na Malti nagrađen FSB-ov projekt dekarbonizacije u ribarstvu

Projekt Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagrebačkog sveučilišta jedan je od dobitnika nagrade za inovativne prakse u ribarstvu i akvakulturi na konferenciji o održivosti ribarstva u Mediteranu MedFish4Ever koja je održana na Malti.

Hrvatski startup pretvara TV oglase u zabavnu, interaktivnu igru

startup Marteching
Hrvatski startup MARTECHiNG ponudio je rješenje koje vraća pozornost gledatelja na televizijske i video oglase kroz inovativnu aplikaciju i interaktivnu video platformu kao uslugu

Startup Aether razvio jeftiniju i “zeleniju” metodu ekstrakcije litija

Aether
Američki start-up Aether prikupio je 49 milijuna dolara za skaliranje svoje platforme koja koristi robotiku, strojno učenje i sintetičku biologiju za razvoj tehnologije za ekstrakciju litija na brži, jeftiniji i održiviji način.

Američki startup ugovorio isporuku energije iz malih modularnih reaktora u vrijednosti 26 mlrd dolara

Last Energy
Dok svijet pokušava pronaći izvore energije bez ugljika, pažnja se usmjerila na staru ideju uz mali zaokret: mali modularni reaktori (SMR) smatraju se sigurnijima, lakšim za instalaciju i pristupačnijima od velikih gigavatnih nukleranih sustava

LAQO osiguranje uvodi GPT u komunikaciju s klijentima

LAQO GPT
Croatijino Laqo osiguranje, u suradnji s Infobipom, prvi je fintech u Europi koji u komunikaciju s klijentima uvodi GPT.

Platforma Enpulse smanjuje energetski trošak u kućanstvima i industriji

startup Green Energy Pal
Startup Green Energy Pal razvio je sustav za mjerenje i nadzor potrošnje električne energije te povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje energetskog troška i ekološkog otiska koji je prilagođen kućanstvima i manjim industrijskim pogonima.

Završena digitalna transformacija HGSS-a

Omega software
Implementacijom Centrix sustava za elektroničko uredsko poslovanje Omege software završen je proces digitalne transformacije Hrvatske gorske službe spašavanja

Naratour pretvara posjetitelja muzeja iz pasivnog promatrača u glavni lik

Naratour
Naratour omogućava kreiranje interaktivnih tura koje pak omogućavaju muzeju da prezentira svoj sadržaj kroz gamifikaciju, rješavanjem zagonetki, tragova i izazova. Time privlače novu, mlađu i digitalno osvještenu publiku, a svaki posjettalj dobiva svoje originalno iskustvo.

Roto Dinamic dobio mobilnu B2B aplikaciju za narudžbu robe

Roto dinamic
Digitalna agencija Human razvila je za hrvatsku tvrtku Roto dinamic mobilnu B2B aplikaciju kojom je u potpunosti digitaliziran i optimiziran proces narudžbi za poslovne korisnike.

Hrvatski startup razvio analitiku za industriju vrijednu 200 mlrd USD

S obzirom na veličinu gaming industrije, tržište analitike industrije igara izuzetno je siromašno. Hrvatski startup Play Tracker razvio je aplikaciju koja povezuje gamere bez obzira na platformu, a tvrtkama nudi analitiku utemeljenu na podacima igrača.

Insider CX – platforma fokusirana na korisničko iskustvo pacijenata

Insider CX
Platforma Insider CX prati i analizira iskustva pacijenata. Dijagnosticira se iskustvo pacijenata kko bi se vidjele slabe točke i jake točke sustava, a prikupljeni podaci i analize temelj su za donošenje poslovnih odluka.

Startup razvio inovativnu metodu čišćenja industrijskih otpadnih voda

Aquacycl
Startup Aquacycl u suradnji s prehrambenim divom razvija inovativnu tehnologiju koja može pomoći u borbi protiv jednog od manje poznatih izvora klimatskih emisija: u pročišćavanju industrijskih otpadnih voda.

Aircash – hrvatski digitalni novčanik širi se na EU, SAD, Švicarsku i UK

Aircash
Aircash je financijska institucija s licencijom izdanom od Hrvatske narodne banke. Osim što je financijska institucija, Aircash razvija i vlastita tehnološka rješenja: Aircash novčanik je prvi hrvatski digitalni novčanik.

Odabrali smo biti AI agencija kako bismo radili što zanimljivije poslove

Velebit AI
Mogu riješiti bilo koji data science problem koji zahtijeva custom rješenje koje uključuje sliku, tekst i korisničke podatke. Surađuju s Infinumom, Photomathom, Q Agency... Oni su Velebit AI.

Hrvatski startup proteinima iz insekata mijenja soju u proizvodnji stočne hrane

Bifard
Korištenje proteina insekata u proizvodnji stočne hrane umjesto tradicionalnih sastojaka – poput žitarica, soje ili ribljeg brašna – smanjiti negativan utjecaj poljoprivrede na okoliš. Momir Futo i njegov startup Bifard jedni su pioniri u uzgoju kukaca za proizvodnju stočne hrane u Hrvatskoj.

Gideon predstavio rješenje za pripremu narudžbi u distributivnim centrima

Gideon Casey
Gideon, tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, predstavila je  Casey, rješenje za automatizaciju i optimizaciju pripreme narudžbi u distributivnim centrima.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marsela Car

Marsela Car: Čovječanstvo ne bi napredovalo da su se čekala idealna rješenja

Iako Hrvatska malo kasni za zapadom i generalno imamo manje resursa za nabavu opreme, naša prednost je da smo dosta snalažljiv narod pa uspijemo često pronaći dobra zaobilazna rješenja, kaže doktorica znanosti i programerka Marsela Car

Mateja Dumbović: Ako ja ostanem u Hrvatskoj i budućim generacijama bit će lakše ostati

Dr. sc. Mateja Dumbović s Opservatorija Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu većinu svoje dosadašnje znanstvene karijere posvetila sunčevim olujama i svemirskoj prognostici. Znate li što su to sunčeve oluje?
X
X