Naslovnica Transformeri

Transformeri

Gideon predstavio rješenje za pripremu narudžbi u distributivnim centrima

Gideon Casey
Gideon, tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, predstavila je  Casey, rješenje za automatizaciju i optimizaciju pripreme narudžbi u distributivnim centrima.

Tek četvrtina poduzeća ima razvijenu strategiju digitalne transformacije

Hrvatski digitalni indeks
U tri godine postotak hrvatskih poduzeća koja imaju razvijenu strategiju digitalne transformacije porastao je s 15 na 24,2 posto, dok je postotak poduzeća kojima je digitalna transformacija jedan od tri glvna prioriteta porastao s 29,7 posto na 31,5 posto.

Hrvatski startup za monitorning mora među četiri najbolja u EU

Hrvatski startup SeaCras, specijaliziran za praćenje kvalitete voda, ušao je među četiri finalista u kategoriji Monitoring kvalitete ocena i mora u sklopu programa Blueinvest, koji je EK pokrenula za poticanje i provedbu projekata Plave ekonomije.

Social tech startupovi pomažu beskućnicima i otkrivaju kršenje propisa

Social tech startupovi
StartUs Insight analizirao je 2808 globalnih startupa i scaleupova koji razvijaju rješenja koja bi mogla pomoći društvenom sektoru da unaprijedi i osnaži svoj utjecaj.

Algoritam koji otkriva opasne interakcije između više lijekova

Polypharm Solutions
Hrvatski startup Polypharm Solutions razvio je algoritam koji računanjem metaboličkog tereta uz pomoć umjetne inteligencije prepoznaje potencijalne interakcije između lijekova u trenutku njihova propisivanja i tako umanjuje vjerojatnost nastanka nuspojava.

Kako će Digicyte i Marvin demokratizirati digitalizaciju u medicini

Marvin je skener za digitalizaciju tkiva u medicin koji je razvio Digicyte. To je zapravo automatizirani mikroskop visoke rezolucije (250 nm) koji je cijenom za red veličine – više od deset puta – pristupačniji u odnosu na postojeća rješenja na tržištu.

Grip Security ima rješenje za sigurno upravljanje i nadzor SaaS platformi

Grip Security
U prosjeku su organizacije lani koristile oko 110 SaaS aplikacija, naprema 80 u 2020. godini, navodi se izvješću BetterClouda. Istodobno, sigurnosni incidenti povezana sa SaaS datotekama su u 2021. porasli za 134 posto.

Hrvatski startup razvija rješenje kojim će ozon zamijeniti pesticide

Greener
Startup Greener razvija tješenje kojim se tehnologija ozona, koji može biti otopljen u vodi ili kao biofumigant, u obliku plina, primjenjuje za zaštitu bilja od štetnih organizama u plastenicima i skladišnim sustavima

EVAP 404 – ekološko sklonište u slučaju elementarnih nepogoda

EVAP 404
Evap 404 privremeno je sklonište za ljude pogođene elementarnom nepogodom. Prirodni materijali, jednostavno sastavljanje i transportiranje te modularnost osnovne su karakteristike ovog rješenja za sve kojima je potreban privremeni smještaj.

Europski (i hrvatski) startupi koji mijenjaju sportsku industriju

Tehnologija sve snažnije utječe na našu svakodnevicu pa ni sport nije iznimka. Predstavljamo nekoliko europskih (i hrvatskih) startupova koji razvijaju rješenja koja bi mogla znatno promijeniti sportsku industriju.

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

eSport Potential BCI
Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić

Digitalna transformacija je velika prilika za građevinsku industriju

digitalna transformacija
Više od 70% ispitanika smatra da je su analitika podataka, umjetna inteligencija i strojno učenje u iduće tri godine najveći izvor prilika za njihove tvrtke., pokazalo je globalno istraživanje tvrtke InEight, specijalizirane za softverska rješenja u građevinskoj industriji.

Hrvatski tim razvija “shuttle” za istraživanje podmorja

Deep Dive Blue
Prednosti našeg drona su cijena, veličina i vrijeme potrebno za aktiviranje. Modularan je, može se koristiti za sve podvodne aktivnosti, u slanim i slatkim vodama pa čak i u mutnim vodama jer ima podvodni radar koji sve ocrtava u 3D i mapira, tumači Filip Tomašević

Kako mjeriti i poboljšati ROI kod digitalne transformacije

digitalna transormacija financijske industrije
Kako broj projekata digitalne transformacije raste, dokazivanje uvjerljivog povrata ulaganja presudno je kako bi timovi za digitalnu transformaciju stekli potporu i dobili sredstva za financiranje. Mnoge tvrtke traže kako izmjeriti ROI i poboljšati ga s vremenom.

Društvena mreža koju liječnici vole sprema se na burzu

Doximity
Društveni mediji predstavljaju izazov za liječnike. Ako stanje pacijenta objave na privatnom Facebook računu, liječnici krše zakon o povjerljivosti podataka. Ako se povežu s pacijentom preko neke društvene mreže, krše liječničku etiku. "Liječnici su vrlo dugo zazirali od društvenih mreža", kaže Nate Gross, suosnivač tvrtke...

Osam disruptora koji mijenjaju građevinsku industriju

Građevinarstvo je snažna, ali konzervativna, promjenama nesklona industrija, s puno manualnog rada. Ipak, i ovaj sektor počeo je prihvaćati digitalizaciju procesa i druge tehnološke promjene.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Hrvatski startup za monitorning mora među četiri najbolja u EU

Hrvatski startup SeaCras, specijaliziran za praćenje kvalitete voda, ušao je među četiri finalista u kategoriji Monitoring kvalitete ocena i mora u sklopu programa Blueinvest, koji je EK pokrenula za poticanje i provedbu projekata Plave ekonomije.
X
X