Naslovnica Transformeri

Transformeri

Startup razvio inovativnu metodu čišćenja industrijskih otpadnih voda

Aquacycl
Startup Aquacycl u suradnji s prehrambenim divom razvija inovativnu tehnologiju koja može pomoći u borbi protiv jednog od manje poznatih izvora klimatskih emisija: u pročišćavanju industrijskih otpadnih voda.

Aircash – hrvatski digitalni novčanik širi se na EU, SAD, Švicarsku i UK

Aircash
Aircash je financijska institucija s licencijom izdanom od Hrvatske narodne banke. Osim što je financijska institucija, Aircash razvija i vlastita tehnološka rješenja: Aircash novčanik je prvi hrvatski digitalni novčanik.

Odabrali smo biti AI agencija kako bismo radili što zanimljivije poslove

Velebit AI
Mogu riješiti bilo koji data science problem koji zahtijeva custom rješenje koje uključuje sliku, tekst i korisničke podatke. Surađuju s Infinumom, Photomathom, Q Agency... Oni su Velebit AI.

Hrvatski startup proteinima iz insekata mijenja soju u proizvodnji stočne hrane

Bifard
Korištenje proteina insekata u proizvodnji stočne hrane umjesto tradicionalnih sastojaka – poput žitarica, soje ili ribljeg brašna – smanjiti negativan utjecaj poljoprivrede na okoliš. Momir Futo i njegov startup Bifard jedni su pioniri u uzgoju kukaca za proizvodnju stočne hrane u Hrvatskoj.

Gideon predstavio rješenje za pripremu narudžbi u distributivnim centrima

Gideon Casey
Gideon, tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, predstavila je  Casey, rješenje za automatizaciju i optimizaciju pripreme narudžbi u distributivnim centrima.

Tek četvrtina poduzeća ima razvijenu strategiju digitalne transformacije

Hrvatski digitalni indeks
U tri godine postotak hrvatskih poduzeća koja imaju razvijenu strategiju digitalne transformacije porastao je s 15 na 24,2 posto, dok je postotak poduzeća kojima je digitalna transformacija jedan od tri glvna prioriteta porastao s 29,7 posto na 31,5 posto.

Hrvatski startup za monitorning mora među četiri najbolja u EU

Hrvatski startup SeaCras, specijaliziran za praćenje kvalitete voda, ušao je među četiri finalista u kategoriji Monitoring kvalitete ocena i mora u sklopu programa Blueinvest, koji je EK pokrenula za poticanje i provedbu projekata Plave ekonomije.

Kako će Digicyte i Marvin demokratizirati digitalizaciju u medicini

Marvin je skener za digitalizaciju tkiva u medicin koji je razvio Digicyte. To je zapravo automatizirani mikroskop visoke rezolucije (250 nm) koji je cijenom za red veličine – više od deset puta – pristupačniji u odnosu na postojeća rješenja na tržištu.

Social tech startupovi pomažu beskućnicima i otkrivaju kršenje propisa

Social tech startupovi
StartUs Insight analizirao je 2808 globalnih startupa i scaleupova koji razvijaju rješenja koja bi mogla pomoći društvenom sektoru da unaprijedi i osnaži svoj utjecaj.

Algoritam koji otkriva opasne interakcije između više lijekova

Polypharm Solutions
Hrvatski startup Polypharm Solutions razvio je algoritam koji računanjem metaboličkog tereta uz pomoć umjetne inteligencije prepoznaje potencijalne interakcije između lijekova u trenutku njihova propisivanja i tako umanjuje vjerojatnost nastanka nuspojava.

Grip Security ima rješenje za sigurno upravljanje i nadzor SaaS platformi

Grip Security
U prosjeku su organizacije lani koristile oko 110 SaaS aplikacija, naprema 80 u 2020. godini, navodi se izvješću BetterClouda. Istodobno, sigurnosni incidenti povezana sa SaaS datotekama su u 2021. porasli za 134 posto.

Hrvatski startup razvija rješenje kojim će ozon zamijeniti pesticide

Greener
Startup Greener razvija tješenje kojim se tehnologija ozona, koji može biti otopljen u vodi ili kao biofumigant, u obliku plina, primjenjuje za zaštitu bilja od štetnih organizama u plastenicima i skladišnim sustavima

EVAP 404 – ekološko sklonište u slučaju elementarnih nepogoda

EVAP 404
Evap 404 privremeno je sklonište za ljude pogođene elementarnom nepogodom. Prirodni materijali, jednostavno sastavljanje i transportiranje te modularnost osnovne su karakteristike ovog rješenja za sve kojima je potreban privremeni smještaj.

Europski (i hrvatski) startupi koji mijenjaju sportsku industriju

Tehnologija sve snažnije utječe na našu svakodnevicu pa ni sport nije iznimka. Predstavljamo nekoliko europskih (i hrvatskih) startupova koji razvijaju rješenja koja bi mogla znatno promijeniti sportsku industriju.

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

eSport Potential BCI
Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić

Digitalna transformacija je velika prilika za građevinsku industriju

digitalna transformacija
Više od 70% ispitanika smatra da je su analitika podataka, umjetna inteligencija i strojno učenje u iduće tri godine najveći izvor prilika za njihove tvrtke., pokazalo je globalno istraživanje tvrtke InEight, specijalizirane za softverska rješenja u građevinskoj industriji.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X