MoneyGet ATM

Payten preuzima više od 150 bankomata duž hrvatske obale

Kompanija Payten, jedna od vodećih kompanija na području ATM i POS usluga u Hrvatskoj te član ASEE grupe,  preuzela je mrežu s više od 150 bankomata diljem hrvatske obale od tvrtke NoteMachine Adria.
CBDC

Fintech i plaćanja – trendovi (4): Pilot projekti digitalnih valuta središnjih banaka

Posljednjih godina došlo je do značajne aktivnosti u segmentu digitalnih valuta: mnoge zemlje pokreću pilot sheme i uvode relevantne propise kako bi postavile temelje za uvođenje CBDC-ova i korištenje stablecoina.
subvencioniranje stambenih kredita

APN počeo zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita

Očekuje se da će državne poticaje iskoristiti oko 5800 korisnika. Osmi, i vjerojatno zadnji krug "APN-ovih kredita" trajat će dok se ne iskoristi raspoloživih 9,3 milijuna eura.
instant plaćanja

Fintech i plaćanja – trendovi (3): Instant plaćanja

Nova regulativa Europske unije osmišljena je kako bi se ubrzalo usvajanje instant plaćanja, na koja, prema podacima za 2021., otpada samo 11 posto kreditnih transfera u eurima.
sintetički identitet

Fintech i plaćanja – trendovi (2): Sintetički identitet – izazov sustavima za verifikaciju

Identitet je u ekosustavu plaćanja temelj i s aspekta aktivnosti korisnika, i s aspekta sprječavanja prijevara. Kako je identitet postao intrinzično povezan s plaćanjima, fokus prevaranata je na inovacijama vezanim uz podatke o identitetu.
Soft POS

Fintech i plaćanja – trendovi (1): POS tržište se okreće Soft POS-u

Tvrtka Juniper Research objavila je predviđanja za tržište fintecha i plaćanja. U pet nastavaka obradit ćemo analizu pet glavnih trendova: Soft POS, rizici sintetičkg identiteta kod prevara, instant plaćanja, digitalne valute središnjih banka i otvoreno bankarstvo.
Turisthotel

HANFA odobrila: Tankerska plovidba za dionicu Turisthotela nudi 610,53 eura

HANFA u postupku nije potvrdila sumnje da je dijelu dioničara koji su prodali dionice Tankerskoj plovidbi uz iznos kupoprodajne cijene isplaćena ikakva dodatna naknada.
Erste Horizont 2026

Erste Asset Management osnovao prvi obveznički fond s dospijećem

Investicijski fond Erste Horizont 2026. ograničen je na razdoblje od tri godine, a imovinu će ulagati u državne obveznice zemalja Europske unije s visokim kreditnim rejtingom i držat će ih do dospijeća 2026. godine.
plin PDV

Produžena primjena snižene stope PDV-a na plin i proizvode za ogrjev

Vlada je na sjednici održanoj 9. ožujka donijela odluku o produženju primjene snižene stope PDV-a na isporuku prirodng plina, toplinske energije i ogrjevnih proizvoda.
subvencioniranje stambenih kredita

Što trebate znati o novom krugu subvencioniranja stambenih kredita

Zaprimanje prijava u APN-u počinje 20. ožujka, a zahtjeve će u ime klijenata predavati banke.

Građani u prosjeku uplatili obveznice u iznosu 29.780 eura

Fizičke osobe upisale su i uplatile obveznice u ukupnom iznosu od 1,34 mlrd eura. Institucionalni ulagatelji upisali nešto manje od milijardu eura, a alocirano im je približno 515 milijuna eura. Godišnja kamatna stopa iznosi 3,65 posto.
narodne obveznice

“Narodne obveznice” upisalo i uplatilo više od 43 tisuće građana

Povrh 1,3 milijarde eura koje su uplatili građani, omogućit će se upis 500 miijuna eura institucionalnim investitorima, prije svega zbog osiguranja likvidnosti na sekundarnom tržištu, rekao je ministar financija.

Hrvatska u veljači među zemljama s najvišom inflacijom u europodručju

Prema dostupnim podacima Eurostata, Hrvatska se prema visini godišnje inflacije u veljači 2023 našla u gornjem dijelu ljestvice zemalja članica europodručja, ispred Austrije (11,0%), a iza Slovačke (+15,5%).
narodne obveznice

Građani upisali više od milijardu eura “narodnih obveznica”

Untaoč tome što je dosegnut planirani iznos od milijardu eura, građani još imaju mogućnost upisa obveznica do srijede u 20 sati, rekao je ministar financija te dodao kako će Vlada donijeti odluku o proširenju alokacije.
Erste Group

Erste Group: Ključna tržišta Grupe će izbjeći recesiju

U ovom trenutku - sredinom veljače 2023. - ekonomisti očekuju da će ključna tržišta Erste Groupa izbjeći recesiju i da će u 2023. ostvariti rast realnog BDP-a između 0 i 3 posto.
Hrvatska poštanska banka rezultati 2022

HPB želi među Top 5 hrvatskih banaka po tržišnom udjelu

U 2022. zabilježena su najznačajnija poslovna i financijska ostvarenja u povijesti Hrvatske poštanske banke te su potvrđeni pozitivni trendovi iz prethodnih godina u svim kategorijama bilance i upravljanja rizicima.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X