Tri banke nakon devet mjeseci imaju dobit veću od milijardu kuna

Banke u Hrvatskoj u prvih su devet mjeseci ove godine poslovale s ukupnom dobiti od pet milijardi kuna, što je oko milijardu kuna ili 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci HNB-a.
duhanski proizvodi

EK želi povećati trošarine na cigarete i uvesti namete na grijani duhan

Kako bi se smanila stopa pušača, minimalna trošarina bi bila povećana s 1,80 eura na 3,60 eura po kutiji od 20 cigareta. Povećao bi se i porez na ručno motani duhan, a prvi put bi se uvela minimalna trošarina u cijeloj EU za parilice ili grijani duhan.

U trećem tromjesečju godišnji rast BDP-a usporio na 5,2 posto

Državni zavod za statistiku objavio je u petak podatke o gospodarskoj aktivnosti u trećem tromjesečju: na tromjesečnoj razini pad iznosi 0,4 posto, dok je u odnosu na isto razdoblje 2021. realna stopa usporila na 5,2 posto.

Vlada snižava trošarine na loživo ulje

Vlada je produžila odluku o smanjenju trošarina na energente do kraja godine. Ministar financija Marko Primorac predstavio je izmjene koje se odnose na loživo ulje.

Zastupnici podnijeli 435 amandmana na prijedlog Državnog proračuna

Na Vladin prijedlog državnog proračuna za 2023. godinu, o kojem je Sabor deseterosatnu raspravu završio u ranim jutarnjim satima, zastupnici su podnijeli 435 amandmana, o kojima će se predstavnici Vlade izjasniti u ponedjeljak.

U listopadu godišnja inflacija ubrzala na 13,2 posto

Indeks potrošačkih cijena u listopadu je iznosio 13,2 posto, što  je nadmašilo očekivanja analitičara RBA. Godišnja stopa rasta nastavila je i šesti mjesec za redom bilježiti dvoznamenkaste stope uz ubrzanu dinamiku.
Zagreb proračun

Zagreb: Predložen proračun za 2023. u iznosu od 2,2 mlrd eura

Proračun Grada Zagreba za 2023. ostaje u okvirima ovogodišnjega, no mijenja se njegova struktura tako da se smanjuju troškovi, a rastu kapitalna ulaganja, dobrim dijelom zahvaljujući racionalnijem upravljanju i povećanju iskorištenosti EU fondova.
Rijeka proračun

Rijeka: Gradonačelnik Filipović predložio proračun od 175,7 mil. eura

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović uputio je Gradskom vijeću prijedlog proračuna za 2023. u iznosu 175,7 milijuna eura. Ukupni planirani rashodi iznose 171,6 milijuna eura, tako da bi proračun trebao biti u suficitu za 4,1 milijun eura.
krediti poslovnih banaka

Krajem rujna ukupni krediti dosegnuli 260 mlrd kuna

Prema podacima HNB-a ukupni plasmani monetarnih institucija domaćim sektorima (osim središnje države) porasli su u rujnu za 2,8 mlrd kuna ili za 1,1 posto u odnosu na kraj kolovoza (na osnovi transakcija) dosegnuvši 266,7 mlrd kuna.
kako ulagati

Kako ulagati na kratki i srednji rok

Ako je riječ o cilju koji želite ostvariti u idućih nekoliko godina, bilo bi mudro da se manje usredotočite na povećanje svoje ušteđevine, a više na sprječavanje da zbog pada tržišta zgubite značajne iznose.
Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

Prijavljivat će se sve gotovinske transakcije veće od 10.000 eura

Izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma prag za obavještavanja Ureda za sprečavanje pranja novca o gotovinskim transakcijama smanjuje se s 200 tisuća kuna (26.544,56 eura) na 10 tisuća eura.
Erste

Erste Grupa: solidan operativni učinak odraz otpornosti regionalnog tržišta

Erste Group Bank AG izvijestio je o operativnom rezultatu od 2,89 milijardi eura za prvih devet mjeseci 2022., što je rast od 11,4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Privatno bankarstvo Zagrebačke banke najbolje u Hrvatskoj

Magazini Professional Wealth Management (PWM) i The Banker proglasili su Privatno bankarstvo Zagrebačke banke, članice Grupe UniCredit, najboljim u Hrvatskoj u sklopu dodjele Global Private Banking Awards 2022.
PBZ

PBZ upozorio klijente na prevarantske e-mailove

PBZ je upozorio je svoje klijente na lažne poruke elektroničke pošte zbog kojih je privremeno onemogućena mogućnost samostalnog oporavka aplikacije PBZ digitalnog bankarstva dok se sigurnosna prijetnja ne suzbije.

Porezni dug pravnih osoba raste, dok se dug građana i obrtnika smanjuje

Porezna uprava objavila je novu list poreznih dužnika na kojoj je gotovo 36 tisuća dužnika - građana, obrtnika i pravnih osoba. Oni državi za porez, doprinose, carine, trošarine te koncesijske naknada duguju nešto više od 8,5 milijardi kuna.

HNB: Koliko su ranjivi dužnici s kreditima vezanima uz EURIBOR

Iako su dužnici koji drže kredite s duljim ročnostima izloženiji kamatnom riziku, zakonsko ograničenje najviše dopuštene kamatne stope, koja je niža za stambene kredite u odnosu na ostale potrošačke kredite, štiti dužnike u kratkom roku.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X