Naslovnica Biznis Financije

Financije

Allianz Portfolio

Investicijski fond Allianz Portfolio u deset godina ostvario prosječni prinos od 5,42 posto

Otvoreni mješoviti investicijski fond Allianz Portfolio kojim upravlja Allianz Invest u deset godina postojanja sedam je puta proglašen najboljim fondom u svojoj kategoriji u izboru Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK-a.
Grawe osiguranje

GRAWE Hrvatska: U 2018. rast zaračunate premije 4,5 posto

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska i u 2018. godini ostvarilo je dobit, povećalo ukupni kapital, zaračunatu i zarađenu premiju te matematičku pričuvu.
godišnja inflacija

Savjet HNB-a: Godišnja inflacija u veljači ubrzala na 0,5 posto

Godišnja inflacija potrošačkih cijena ubrzala se s 0,2 posto u siječnju na 0,5 posto u veljači, a najveći doprinos tome dale su cijene energije.
Slatinska banka

Slatinska banka nova članica Hrvatske udruge banaka

Zajednički Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka i Andrej Kopilaš, Predsjednik Uprave Slatinske banke d.d.
preuzimanje Jadranske banke

Pripajanje Jadranske banke HPB-u korak ka jakoj banci u hrvatskom vlasništvu

Jadranska banka uspješno je pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci i 1. travnja postale su jedna banka. Tim u kojem su radili zaposlenici HPB-a i Jadranske banke za osam mjeseci završio je jednu od najbrže provedenih...
Credo banka u stečaju

Credo banka u stečaju isplaćuje štedišama još 16 milijuna kuna

U novom krugu namirenja 283-ici štediša isplatit će se deset posto njihovih tražbina preostalih nakon što im je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka pojedinačno isplatila maksimalnih 400.000 kuna osigurane štednje.
konvertirani ktrediti

HUB: Udruga Franak pokušava izvršiti nezakonit pritisak na suce

Vrhovni sud utvrdio je da orisnici kredita u švicarskim francima koji su konvertirali kredite imaju pravo na tužbe protiv banaka i mogu pokušati ostvariti pravo na povrat preplaćenih kamata.
financijska uključenost

Mobilni telefoni omogućavaju veću financijsku uključenost

Globalno 20% ljudi s bankovnim ili mobilnim računom nije ga koristilo više od godinu dana, a mnogi drugi koriste ga povremeno, pokazuje istraživanje "Unravelling the Web"
Erste Asset Management

Erste Asset Management premašio 6 mlrd kuna imovine pod upravljanjem

Najveći dio imovine odnosi se na fond Erste Adriatic Bond, čija je imovina na dan 29. ožujka 2019. dosegnula iznos od 2,8 milijardi kuna, čime je već duže vrijeme najveći fond u Republici Hrvatskoj.
Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Friedrich Wilhelm Raiffeisen najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj

Ovo je treći puta u posljednje četiri godine kako je FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke dobiva priznanja vodećih svjetskih financijskih magazina za kvalitetu i izvrsnost u poslovanju.
pripajanje Jadranske banke

Jadranska banka u rekordno kratkom roku pripojena HPB-u

Proces pripajanja Jadranske banke Hrvatskoj poštanskoj banci trajao je osam mjeseci i predstavlja najbrže pripajanje banaka u Hrvatskoj.
promjenljiva kamatna stopa

Vrhovni sud: Banke su kamatne stope u konverziji odredile jednostrano

Goran Aleksić iz Udruge franak rekao je da presuda nema težinu kakvu su očekivali, ali da je dobra jer potvrđuje da su banke prilikom promjene kamatnih stopa postupale nezakonito
Erste

Erste banka: Neto dobit u 2018. godini 829,7 mil. kuna

Erste banka&Steiermärkische Bank d.d., bez ovisnih društava, u 2018. ostvarila je neto dobit od 829,7 milijuna kuna. U odnosu na prethodnu godinu, kada je ostvarena neto dobit od 649,5 milijuna kuna, porast iznosi 27,7 posto.
Wiener osiguranje

Wiener osiguranje cilja tržišni udjel od 12 posto

U prošloj godini Wiener osiguranje zabilježilo je premijski prihod od 891,5 milijuna kuna te dobit prije oporezivanja u iznosu od 59,4 milijuna kuna.
FIFA World Cup™ Visa

Zaba izdala limitirano izdanje FIFA World Cup™ Visa kreditne kartice

Ova će vas kartica podsjetiti na nezaboravnu atmosferu Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine i uspjeh naših nogometaša
General Motors

Evo koliko biste zaradili da ste 2012. uložili u General Motors

U petak je General Motors objavio da će investirati 300 milijuna dolara u novu Chevroletovu tvornicu električnih vozila u Orionu u Michiganu. U tvornici će se otvoriti 400 novih radnih mjesta.
Luana Luxheal

Luana – virtualni asistent koji vam pomaže da promijenite loše navike

Luana je virtualni asistent za personaliziranu prevenciju kardiovaskularnih bolesti koji pomaže pacijentima da modificiraju svoj životni stil i promjene rizično ponašanje

ODABRANO

NAJNOVIJE

VIDEO

X
X