Naslovnica Biznis Financije

Financije

KentBanka

KentBanka – prva boutique banka u Hrvatskoj

Fokus KentBanke ostaje poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, kroz poslovnu mrežu koju čini ukupno 16 poslovnica u gradovima diljem zemlje te mrežu s više od 1000 bankomata i napredne digitalne usluge internet i mobilnog bankarstva.
Ivana Rukavina

Nagrade Zaklade Hanžeković Ivani Rukavini, Patriku Barišiću i Tiboru Kovaču

Ivana Rukavina nagrađena je u redovitoj kategoriji za rad u kojem je evaluirala makroekonomske ishode pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji i sedmogodišnjeg članstva. Patrik Barišić i Tibor Kovač nagrađeni su u studentskoj kategoriji.

Porezna uprava poziva na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka

Građani, rezidenti Republike Hrvatske, koji su ostvarili inozemne primitke u ovoj ili ranijim godinama, a do sada ih nisu prijavili Poreznoj upravi, mogu to učiniti dobrovoljno prije zaprimanja službenog poziva.

Robe i usluge u poštanskim uredima možete plaćati aplikacijom Aircash

Digitalnim načinom u poštanskim uredima možete platiti maloprodajni asortiman (osim HAC ENC bonova, biljega, e-bonova od mobilnih operatera te lutrijskih igara i srećaka) poštanske usluge, uslugu brze dostave Paket24 te filatelističke proizvode.
inflacija uvođenje eura

Vujčić: Učinak uvođenja eura na ukupnu stopu inflacije bit će manji od 10%

Učinak uvođenja eura u ovoj godini na ukupnu stopu inflacije bit će manji od 10 posto. Ostala inflacija će doći iz drugih izvora, tako da se oko toga ne bismo trebali zamarati, rekao je guverner HNB-a Vujčić.
sredstva Fonda solidarnosti

EK neće produžiti rok za korištenje sredstava Fonda solidarnosti

Europska komisija odbila je Vladin prijedlog o produženju roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti. Tako će dio sredstava od ukupno 5,1 milijardi eura koji neće biti iskorišten do 17. lipnja morati biti vraćen Fondu.
PayPal

PayPal razmatra uvođenje vlastitog stablecoina vezanog na dolar

PayPal je potvrdio da razmatra mogućnost primjene stablecoina podržanog američkim dolarom, objavio je Bloomberg. Potvrda je stigla nakon što je programer Steve Moser otkrio kod i slike koje upućuju na "PayPal Coin" unutar aplikacije PayPal za iPhone.
HANFA nadzor HNB

HANFA pokrenula nadzor nad zaposlenicima HNB-a

Mi ne nadziremo Hrvatsku narodnu banku, nego osobe koje su zaposlenici HNB-a i i mogle su imati povlaštene informacije prilikom trgovanja vrijednosnim papirima, rekao je predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.

Vujčić: Kunsku gotovinu u optjecaju treba položiti u banke ili trošiti

Novac na računima u bankama zamijenit će se automatski, no problem bi mogla biti gotovina koju građani drže kod kuće. Procijenjuje se da je riječ o 40 milijardi kuna. HNB savjetuje se da se gotovina položi na bankovne račune kako bi se zamjena olakšala.
Tihana Škrinjarić

Tihana Škrinjarić dobitnica Nagrade “Dr. Pero Jurković”

U nagrađenom radu se analiziraju kratkoročni i srednjoročni učinci uvođenja poreza na zarade od trgovanja dionicama na Zagrebačkoj burzi. Autori u zaključku preporučuju primjenu manje restriktivnih poreznih politika oporezivanja zarada na dionicama
Hrvatska narodna banka

Strani gosti u glavnoj sezoni potrošili dvostruko više nego lani

Prihodi od turističke potrošnje stranih gostiju tijekom ovogodišnje glavne turističke sezone bili su za 2,2 posto veći od rekordnog ostvarenja iz istog tromjesečja 2019. godine, objavila je Hrvatska narodna banka

Usporen rast prometa u trgovini na malo u studenom

Unatoč mjesečnom padu od 2 posto realan promet u trgovini na malo na godišnjoj razini u studenom je nastavio rasti deseti mjesec za redom. Ipak, realna stopa rasta od 5,2 posto u odnosu na prošlogodišnji studeni potvrđuje usporavanje rasta.
kriptovalute

Koliko biste zaradili da ste početkom godine uložili u vodeće kriptovalute

Ostvarene rezultate u ovoj godini uzmite s rezervom: povijesni rezultati kriptovaluta nisu jamstvo budućih prinosa, a stručnjaci upozoravaju da se ne upuštate u ulaganje u kriptovalute ako niste spremni izgubiti cijeli uloženi iznos.
bitcoin

Može li bitcoin u 2022. godini do 100.000 dolara

Ponekad kripto rollercoaster odvraća pozornost s podatka da je tržište vodećih kriptovaluta u 2021. poraslo. Nema vidljivog razloga da bi se taj trend u 2022. mogao promijeniti.
fiskalizacija

U prosincu 2021. fiskaliziran 10 posto veći iznos nego u prosincu 2019.

Prosinac je mjesec velike fiskalne potrošnje u kojem je do 27. prosinca kroz fiskalne blagajne prošlo gotovo 14,5 milijardi kuna. Najviše se kupovalo dan prije Badnjaka kada je potrošeno čak 885 milijuna kuna.

HANFA odobrila osnivanje još dva “održiva” UCITS fonda

Upravno vijeće HANFA-e odobrilo je osnivanje dva nova fonda društvu Erste Asset Management d.o.o. Bit će to četvrti i peti "održivi" UCITS fondovi koji su posvećeni ulaganjima u skladu s ekološkim, društvenim i upravljačkim faktorima.

PRATITE NAS

945ObožavateljiLajkaj
52SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X