upis ttrezorski zapisi

U ponedjeljak počeo novi krug upisa trezorskih zapisa za građane

U ponedjeljak, 19. veljače, počinje novi krug upisa trezorskih zapisa za građane. Ministar financija Marko Primorac najavio je dvije emisije trezorskih zapisa različite ročnosti i ukupne vrijednosti 550 milijuna eura.

Hanfa upozorava na obmanjujuće objave od strane ponuditelja kriptovaluta

Hanfa upozorava javnost kako nije ovlaštena zaprimiti bijelu knjigu o kriptoimovini, a posljedično ni provjeravati jesu li u nju uključene sve potrebne informacije zahtijevane Uredbom EU o tržištima kriptovaluta.
EBRD - obveznice Erste banke

EBRD uložio 35 milijuna eura u zelene obveznice Erste banke

Europska banka za obnovu i razvoj uložila je 35 milijuna eura u zelenu obveznicu koju je izdala Erste & Steiermärkische Bank (ESB), hrvatska podružnica austrijske Erste Grupe.
prijava poreza na dohodak

Prijava poreza na dohodak do 29. veljače

Porezni obveznici koji žele iskoristiti prava u posebnom postupku utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak mogu do kraja veljače podni​jeti obrazac za priznavanje prava u posebnom postupku nadležnoj ispostavi Porezne uprave
iTransparentnost

Zagreb predstavio aplikaciju za transparentno praćenje proračunskih isplata

Ovo je ultimativna transparentnost kada govorimo o financijama“, rekao je gradonačelnik Tomašević i podsjetio da je još 2023. Grad Zagreb uveo praksu objave proračuna na 4. razini detaljnosti, iako je zakonska obveza samo 2. razina.
financijska imovina

U godinu dana neto vrijednost sektora kućanstava porasla za 2,6 mlrd eura

Na kraju trećeg tromjesečja 2023. ukupna financijska imovina hrvatskih kućanstava iznosila je 87 milijardi eura i bila je 2,4 posto veća nego na kraju prethodnog tromjesečja.
Erste bezgotovinska poslovnica

Erste banka u Rijeci predstavila još jednu bankarsku inovaciju

Novi koncept omogućava savjetnicima fokus na kvalitativan pristup uz potpunu posvećenost klijentima isključivo za savjetovanje o njihovim financijskim potrebama, štednji ili investicijama.
Hrvatska narodna banka

Savjet HNB-a: Kvaliteta kredita nastavlja se poboljšavati

Ukupna imovina bankovnog sustava povećala se u prva tri tromjesečja 2023. za 3,0 posto u odnosu na kraj 2022. i krajem rujna 2023. iznosila je 78,2 milijarde eura.

Ekonomisti UniCredita očekuju daljnji rast u regiji Srednje i Istočne Europe

Stopa rasta regije SIE ove je godine blizu svog potencijala, dok je u regiji Zapadne Europe 0,5 posto ispod potencijalne razine, istaknuo je Dan Bucsa, glavni ekonomist UniCredita za regiju Srednje i Istočne Europe
u blokadi

Ograničenja od ovrhe usklađena s rastom prosječne plaće

Od početka 2024. za sve blokirane povećani su iznosi ograničenja od ovrhe sukladno novom izračunu prosječne plaće.

Acredia osnovala novu tvrtku za naplatu potraživanja

Vodeće austrijsko osiguravajuće društvo za kreditno osiguranje Acredia osnovalo je novu tvrtku specijaliziranu za naplatu potraživanja sa sjedištem u Zagrebu, čime jača svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj.
vrijednost bitcoina

Vrijednost bitcoina od rujna porasla za 67 posto

Usprkos regulatornim udarima na burze kriptovaluta u protekloj godini cijena bitcoina postojano je rasla tijekom većeg dijela 2023. i sada iznosi oko 43.610 američkih dolara,

Dopušteno prekoračenje još nije ugovorilo 1,5 milijuna potrošača

U većini banaka rok za ugovaranje povoljnijeg, dopuštenog prekoračenja je do kraja lipnja. Ako potrošač ne ugovori na vrijeme dopušteno prekoračenje, prešutno prekoračenje moglo bi mu biti jednostrano ukinuto

Grad Zagreb skratio rokove za plaćanje dobavljačima na 30 dana

Mnoge manje građevinske tvrtke ne mogu javiti na natječaje ako imate rokove plaćanja 60 dana. One ne mogu podnijeti toliku količinu troška koji nastaje na gradilištu u tom razdoblju", objasnila je zamjenica gradonačelnika.

Kakve nam promjene donosi 2024. kada govorimo o financijama

Od 1. siječnja na snazi su izmjene i dopune devet poreznih zakona. Ukinut je prirez, a lokalnoj samoupravi prepušteno je da odredi stope poreza na dohodak. Kune se mogu zamijneiti u eure samo u HNB-u.
potrošnja u prosincu

Do Božića smo u prosincu potrošili 400 mil. eura više nego lani

Promatramo li samo razdoblje predbožićne kupnje, od 18. do 23. prosinca, broj fiskalizranih računa veći je za 9 posto, a njihov iznos za 25 posto.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Dragana Dilparić, Darling & Shegrts

Dragana Dilparić: Svatko od nas u sebi ima kreativni izvor, ja sam svoj otkrila...

Dragana Dilparić, 52-godišnja energična Zagrepčanka, otkrila nam je kako je napustila uspješnu karijeru u kozmetičkoj industriji i postala slastičarka te nas provela kroz svoj poduzetnički put. Njezina priča je inspiracija za sve koji razmišljaju o promjeni karijere u želji da slijede svoju strast
Renata Lovrenčić;

Renata Lovrenčić: Nestanak srednjeg građanskog sloja najveća je opasnost za poduzetnike

Na tržištu se primjećuje lagani nestanak srednjeg građanskog sloja koji su uvijek i svima bili najbolji kupci, istaknula je Renata Lovrenčić, pravnica koja je svoju strast prema cvijeću pretvorila u uspješan biznis
X
X