Naslovnica Tehnologija Zašto volim tehnologiju

Zašto volim tehnologiju

Ljudi različitih struka i navika govore o svom pogledu na tehnologiju te zašto im je tehnologija važna u radnoj svakodnevici i slobodnom vremenu

Kako je tehnologija promijenila Palagružu

Usprkos automatizaciji, posao svjetioničara nije lagan. Većina hrvatskih svjetionika s posadom udaljena je od kopna i izolirana, a posao podrazumijeva održavanje svjetioničarske zgrade i okoliša, rad na visini, noću, vikendom i praznicima.

Zoran Vakula: Tehnologija me u životu uvijek pratila u stopu

Zoran Vakula
Mogao bih parafrazirati poznati stih „Hladnog piva“ i reći: „Tehnologija me u životu uvijek pratila u stopu“. Točnije, ja sam pokušavao pratiti nju. I još uvijek pokušavam, sve više zaostajući – barem mi tako djeluje u privatnom životu, kaže meteorolog Zoran Vakula.

Dijana Dominis Prester: Najdraži “gadget” mi je šivaća mašina

Dijana Dominis Prester
Dijana Dominis Prester je astrofizičarka, redovita profesorica na Fakultetu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Članica je tima koji sudjeluje u razvoju najsnažnijeg gama-teleskopa na svijetu, koji se nalazi na kanarskom otoku La Palma.

Julijana Aleksić: Nama pomorcima je danas WiFi žila kucavica bez koje ne možemo

Julijana Aleksić
O tehnologiji u pomorstvu i njenom utjecaju na živote pomoraca razgvarali smo sa Šibenčankom Julijanom Aleksić, koja već 13 godina plovi na jahtama kao chief stewardess.

Anita Lauri Korajlija: Ljudski kontakt će ostati iznad svih tehnologija

Anita Lauri Korajlija
Tehnologija nam je puno toga donijela, pozitivni doprinosi su neupitni, ali došla nam je nekako prebrzo i na nju smo bili nespremni. Nismo se kritički pripremili za to i još uvijek ne radimo dovoljno na tome, kaže psihologinja Anita Lauri Korajlija.

Jadran Marinković: Pomorci zaslužuju besplatan internet

Jadran Marinković
Jadran Marinković dugogodišnji je novinar i urednik Radio Splita, ujedno i bivši pomorac koji je 33 godine iz splitskog studija Hrvatskog radija uređivao i vodio legendarnu emisiju Pomorska večer.

Goran Kulenović: Važno je kakav se sadržaj konzumira, a ne kojim putem

Goran Kulenović
U mom poslu napredak tehnologije nevjerojatno olakšava i ubrzava sve faze onoga čime se bavim: i pisanje, i razmjenu dokumenata, i pripreme za snimanje i samo snimanje i montažu, kaže redatelj i scenarist Goran Kulenović.

Bruno Kovačić: Tehnologiju, kao i vatru, treba kontrolirati

Bruno Kovačić
"Mislim da se glazba danas više čuje, a manje sluša. Ona je uvijek tu, svirucka s mobitela - ako nam se ne sviđa, već nakon par sekundi pokretom palca tražimo novu", kaže glazbenik Bruno Kovačić.

Hrvoje Handl, psihijatar: Moj posao preživio je u lockdownu zahvaljujući tehnologiji

Hrvoje Handl
Vrlo brzo nakon potresa i uvođenja lockdowna cijeli tim prešao je na online model rada i zahvaljujući tome smo u potpunosti održali program Dnevne bolnice u novim uvjetima, kaže psihijatar Hrvoje HandlZašto

POPULARNO

Završeni radovi na obnovi ceste Pasjak – Rupe

Vikendom tom cestom prođe oko 20 tisuća vozila, među kojima je puno kamiona. Radovi su vrijedni oko tri milijuna eura.
- Advertisement -

TEHNOLOGIJA

X
X