Startup Factory

ZICER 1. listopada zatvara prijave za akceleratorske programe

Startup Factory je akceleracijski program namijenjen tehnološki orijentiranim timovima i startupovima do godinu dana starosti, a Global Growth je akceleratorski program za zrelije startupe koji se spremaju za prodor na međunarodna tržišta.
potpore poduzetnicima

PGŽ raspisao javni poziv za potpore poduzetnicima

Javni poziv namijenjen je subjektima malog gospodarstva, mikro i malim za sve mjere, osim za mjeru sufinanciranja pripreme i prijave projekta za EU fondove, a koju se mogu javiti mikro, mali i srednji poduzetnici.
HBOR Područni ured

HBOR u Zadru otvorio Područni ured za Sjevernu Dalmaciju

Hrvatska banka za obnovu i razvitak otvorila je u Zadru Područni ured za Sjevernu Dalmaciju. Iz novog ureda pokrivat će se područje Zadarske i Šibensko-kninske županije.
fond rizičnog kapitala

Za novi fond rizičnog kapitala spremno 80 milijuna eura

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU uručeni su Sporazumi o provedbi instrumenta Fond rizičnog kapitala iz Programa Konkurentnost i kohezija. Vrijedan 80 milijuna eura, a provodi se u suradnji s EIB-om.
su Sporazum o neograničenom jamstvu

Zaba: do 300 milijuna eura novih kredita srednje kapitaliziranim poduzećima i javnom sektoru

Sporazum o jamstvu s Europskom investicijskom bankom omogućuje Zagrebačkoj banci preuzimanje većeg rizika na zelenim projektima
prrada drva proizvodnja namještaja

Pprerađivačima drva i proizvođačima namještaja 1,85 mil. eura potpora

U Ministarstvu poljoprivrede dodijeljene su potpore poduzetnicima koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja. Pravo na potpore u ukupnom iznosu od oko 1,85 milijuna eura ostvarila su 33 poduzetnika
Gorski kotar

Goranski poduzetnici nisu iskoristili ni pola raspoloživih potpora

Ugovori o potporama uručeni su dvadeset i troje obrtnika različitih profila, od inženjera softvera do drvoprerađivača, trgovaca i turističkih djelatnika, s područja Gorskog kotara.
potpore poduzetnicima

Potpore za poduzetnike početnike Splitsko-dalmatinske županije

U sklopu Programa potpore osnivanju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije 2023., u Splitu su 142 poduzetnika uručeni ugovori o bespovratni potporama u vrijednosti od 2600 do 6600 eura.

Pula: Dodjeljeno 102,34 tisuće eura potpora 59-ici poduzetnika

Od 68 pristiglih zahtjeva, Povjerenstvo je prihvatljivim ocijenilo 59 zahtjeva u iznosu od 102.344,42 eura dok je za šest zahtjeva, u iznosu od 15.642,63 eura, utvrdilo da nisu u skladu sa odredbama Javnog poziva.

U svibnju usporen rast kreditiranja domaćih sektora

Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju svibnja 42,1 mlrd eura, što je povećanje za 202 mil. eura ili 0,5 posto na mjesečnoj razini.
Startup inkubator Rijeka

Tko su najuspješniji timovi 14 generacije Startup inkubatora Rijeka

Nakon predstavljanja osam timova finalista odabrana su tri najuspješnija tima kojima je Grad Rijeka dodijelio novčane potpore za pokretanje vlastitog poduzeća u visini od 15.000 eura za prvo, 7.000 za drugo i 3.000 eura za treće mjesto.
FZOEU Javni pozivi za sufinanciranje

FZOEU: Šest novih poziva vrijednih 26,2 milijuna eura

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ovaj tjedna objavljuje šest novih javnih poziva za sufinanciranje različitih programa zaštite okoliša i energetske učinkovitosti
Fil Rouge Capital

Fil Rouge Capital 31. prosinca završava aktivno razdoblje fonda

Fil Rouge Capital, investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke, od početka operativnog djelovanja u Hrvatskoj u rujnu 2019. investirao je u više od 150 hrvatskih startupa.
Rimac

EK odobrila državnu pomoć od 179,5 mil. eura za Rimčev projekt

Ocjenjujući je nužnom i odgovarajućom jer podupire razvoj inovativnih rješenja i potiče investicije, Europska komisija odobrila je državnu pomoć od 179,5 milijuna eura za projekt Robotaxija koji razvija tvrtka Mate Rimca.
UniCredit

EIF odobrio grupi UniCredit 370 milijuna eura jamstava za poduzetništvo

EIF će putem dva jamstva vrijednosti otprilike 370 milijuna eura omogućiti UniCredit Grupi financiranje približno milijarde eura ulaganja koja provode mala poduzeća u sedam zemalja Srednje i istočne Europe.
Pokreni nešto svoje

Pokreni nešto svoje objavio sedmu generaciju dobitnika

U sklopu natječaja  „Pokreni nešto svoje“, odabrani su poduzetnici koji će biti mentorirani, a potom i sufinancirani s ukupno 50.000 eura u cilju podrške rastu i razvoju poslovanja

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marsela Car

Marsela Car: Čovječanstvo ne bi napredovalo da su se čekala idealna rješenja

Iako Hrvatska malo kasni za zapadom i generalno imamo manje resursa za nabavu opreme, naša prednost je da smo dosta snalažljiv narod pa uspijemo često pronaći dobra zaobilazna rješenja, kaže doktorica znanosti i programerka Marsela Car

Mateja Dumbović: Ako ja ostanem u Hrvatskoj i budućim generacijama bit će lakše ostati

Dr. sc. Mateja Dumbović s Opservatorija Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu većinu svoje dosadašnje znanstvene karijere posvetila sunčevim olujama i svemirskoj prognostici. Znate li što su to sunčeve oluje?
X
X