Zagreb Connect

Evo tko su pobjednici sedmog izdanja Startup Factoryja

Tri tima prve razvojne faze - Just H2O, Powerhouse Oncology i Piklean nagrađena su bespovratnim potporama od po 100.000 kuna, dok su dva tima druge razvojne faze – Naratour i PlayTracker dobila po 150.000 kuna.
konkurentnost i kohezija

Hrvatskoj odobren 5,2 mlrd eura vrijedan Program Konkurentnost i kohezija

Europska komisija usvojila je Program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027., financijski najizdašniji Program unutar Kohezijske politike za Republiku Hrvatsku u novom financijskom razdoblju.
ESIF mikro zajam

Ponovo se zaprimaju zahtjevi za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva

Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima za  financiranje troškova poput nabave sirovina i materijala, pripreme proizvodnje, režijskih troškova, troškova zaposlenih i zakupa poslovnog prostora, uz povoljnije uvjete.
bespovratne potpore poduzetnicima

Raspisan natječaj za bespovratne potpore riječkim poduzetnicima

Novost u ovogidšnjem pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike je mogućnost subvencioniranja ulaganja za prelazak na štedljivije i obnovljive izvore energije u poslovnim procesima i poslovnoj infrastrukturi.
ozana

Crowdfunding kampanja za socijalizaciju osoba s intelektualnim teškoćama

Udruga OZANA pokrenula je kampanju "Za novih 30!" na crowdfunding platformi čime nastavlja skupljati novac za programe učenja, rada i socijalizacije mladih i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.
potpore mladim poljoprivrednicima

Mladi dalmatinski poljoprivrednici dobili potpore vrijedne 3,2 mil. kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je u Splitu ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja vrijedne za mlade poljoprivrednike iz četiri dalmatinske županije vrijedne više od 3,2 milijuna kuna.
Startup Factory

Startup Factory: Sedma generacija natječe se za 800.000 kuna

Finale Startup Factoryja održat će se u ZICER-u 16. studenoga 2022. na startup konferenciji Zagreb Connect gdje će najbolji timovi za razvoj osvojiti bespovratna novčana sredstva Grada Zagreba u iznosu od 800.000 kuna.
oprema za navodnjavanje

U javnoj raspravi 63,5 mil. kuna vrijedan natječaj za navodnjavanje

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u javnu raspravu 63,5 milijuna kuna vrijedan natječaj za bespovratne potpore za nabavu opreme za navodnjavanje.

EIB: 10 mlrd eura za regije najpogođenije odmakom od fosilnih goriva

Sporazumom se do 2027. na raspolaganje stavljaju sredstva EIB-a u iznosu do 10 milijardi eura za poticanje ulaganja i smanjenje socioekonomskih troškova tranzicije, čime se omogućava otvaranje novih poduzeća i radnih mjesta te izgradnja nove infrastrukture.
Juicefast

Fond Feelsgood investirao 3,8 mil. kuna u foodtech Juicefast

Juicefast je hrvatsko-slovenski foodtech startup specijaliziran za tehnološki naprednu proizvodnju 100% prirodnih detoksikacijskih sokova i zdravih obroka te na njima temeljenih programa za podizanje razine fizičkog i mentalnog zdravlja.
potpore poduzetnicima

Bjelovarsko-bilogorska županija podupire poduzetnike s 1,86 mil. kuna

Sufinancira se nabava novih ili rabljenih strojeva, uređenje objekata, razvoj poduzetničke infrastrukture, priprema dokumentacije za prijavu na nacionalne i EU fondove itd. Javni poziv otvoren je do 15. studenog ove godine
Startup Factory 2022

Prijave za Startup Factory 2022 otvorene su do 4. rujna

Prijave za Startup Factory, prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), otvorene su i traju do 4. rujna,a prijaviti se možete direktno putem web stranice. Najbolje timove očekuje novčani...

HGK i Eurochambers traže povećanje de minimis potpora na 500.000 kn

Prijedlog Hrvatske gospodarske komore o podizanju praga de minimis potpora s 200 tisuća eura na 500 tisuća, udruženje europskih gospodarskih komora Eurochambres kao zajednički prijedlog uputilo je Europskoj komisiji,
pomoć zbog suše

Vučković najavila pomoć zbog suše u vrijednosti 200 mil. kuna

Zbog velike suše Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je izvanrednu mjeru pomoći poljoprivrednicima u okviru programa ruralnog razvoja vrijednu oko 200 milijuna kuna, najavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Zero Emission Cities

Beč izdvaja tri milijuna eura za projekte za zaštitu klime

Bečka gospodarska agencija, kroz međunarodni natječaj „Zero Emission Cities“ potiče tvrtke u razvoju projekata koji će pridonijeti ublažavanju posljedice klimatskih promjena

Krediti poduzećima za investicije na godišnjoj razini veći za 8,3 posto,

Tijekom svibnja ukupni plasmani monetarnih institucija domaćim sektorima (osim središnje države) porasli su za 7,4 posto na godišnjoj razini, na 257,6 miijardi kuna. Već četvrti mjesec zaredom snažno rastu krediti nefinancijskim poduzećima.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X