Naslovnica Poduzetnik Financiranje

Financiranje

Tridero

Fil Rouge Capital investirao 325 tisuća eura u Tridero

Tridero, platforma za povezivanje dobavljača i kupaca u aditivnoj (3d printing) i CNC industriji, osigurala je investiciju u iznosu od 325 tisuća eura od Fil Rouge Capital fonda za daljni razvoj i rast platforme.
Wespa Spaces

Wespa Spaces planira prikupiti 300.000 eura za širenje kapaciteta

Wespa trenutno raspolaže s više od 3000 četvornih metara prostora na Zavrtnici u Zagrebu i nudi 320 mjesta za rad, zone za rekreaciju i odmor, restoran i caffe bar, event prostor i studio.
Prekoračenje po transakcijskom računu

Prekoračenja po transakcijskom računu za obrtnike i poduzetnike

Banke nude opciju overdrafta: plaćanje s transakcijskog računa unutar odobrenog iznosa i roka dospijeća koje predstavlja oblik kredita koji se otplaćuje priljevima na transakcijski račun
Startup Factory

Prijave za Startup Factory do 14. listopada, nagradni fond 800.000 kn

Prijave su otvorene do 14. listopada 2021. putem web stranice zicer.hr. Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja.
HAMAG-BICRO

HAMAG-BICRO olabavio uvjete za tri financijska instrumenta

Upravni odbor HAMAG-BICRO-a donio je odluku o izmijeni uvjeta za tri programa financijskih instrumenata: COVID-19 zajam za obrtna sredstva, Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj i ESIF jamstva
Vinarija Galić

Vinarija Galić mora vratiti 10 mil. kuna uz Vinske omotnice

Vinarija Galić u vlasništvu poduzetnika Josipa Galića iz Kutjeva mora vratiti 10 milijuna kuna iz Vinske omotnice koji su joj putem Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi dodijeljeni za podizanje nove, sedam milijuna eura vrijedne, zgrade vinarije u Kutjevu.
potpore poljoprivrednicima

Potpore poljoprivrednicima s područja grada Gospića

Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora poljoprivrednicima za tri Mjere: Razvoj stočarstva i peradarstva, Potpore za biljnu proizvodnju i Mjere za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme. O dobitnicima potpora odlučilo je stručno povjerenstvo.

HBOR izvoznicima ponudio kredite uz kamatnu stopu od 0,8% na 3 godine

HBOR je poslovnim subjektima koji ostvaruju najmanje 10 posto prihoda od izvoza omogućio odobrenje kredita za obrtna sredstva na rok otplate do 3 godine uz kamatnu stopu 0,8 posto bez naknade za obradu zahtjeva i rezervaciju sredstava.

Gideon Brothers otvara urede u Münchenu i Bostonu

Tvrtka Deutsche Bahn Digital Ventures (DBDV), podružnica rizičnog kapitala Deutsche Bahn Group, sudjelovala u nedavnom kruga financiranja Serije A vrijednom 32 milijuna dolara (26,9 mil. eura) koji je predvodila tvrtka Koch Disruptive Technologies.

M+ Grupa sekundarnom javnom ponudom prikupila više od 105 mil. kn

M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d.) prikupila je više od 105 milijuna kuna svježeg kapitala sekundarnom javnom ponudom novih dionica u kojoj je sudjelovao velik broj institucionalnih investitora te malih ulagatelja.
Fond za transfer tehnologija

HBOR, EIF i SID banka pokrenuli investicijsku platformu za znanstvena istraživanja

HBOR, EIF i SID (slovenska izvozna i razvojna banka) pokrenuli su novu investicijsku platformu od najmanje 40 milijuna eura za potporu inovacijama, znanstvenim istraživanjima i zaštiti intelektualnog vlasništva u Sloveniji i Hrvatskoj.
AdScanner

AdScanner prikupio dodatnih 18 mil. kn kapitala za globalno širenje

Kapital AdScannera će se ovim investicijskim ciklusom s postojećih 19 milijuna kuna povećati na gotovo 37 milijuna kuna. Nova investicijska injekcija uslijedila je nakon što je South Central Ventures uvrstio AdScanner u krug tvrtki na koje "treba obratiti pažnju".
SpectreXR

Fil Rouge Capital ulaže 200.000 eura u startup SpectreXR iz Valpova

SpectreXR, start-up tvrtka koja se bavi razvojem softvera i aplikacija u XR (AR-VR-MR) industriji, osigurala 200.000 eura od Fil Rouge Capital fonda za razvoj jedinstvenog alata za Unity 3D platformu.
Zagrebačka žuzpanija potpora

Zagrebačka županija dodijelila poduzetnicima 6,8 milijuna kuna potpora

Zagrebačka županija dodijelila poduzetnicima ugovore o bespovratnim potporama ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna, za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.
potpore Vinkovci

Grad Vinkovci dodijelio mikropoduzetnicima 1,3 mil. kuna potpora

Potpore u iuznosu između 15 i 30 tisuća kuna dobilo je 57 mikropoduzetnika, a jedan od uvjeta je da zaposlenicima povećaju plaće za 10 posto.

Indijski startup za digitalna plaćanja kroz IPO cilja prikupiti 2,2 mlrd USD

Indijski startup Paytm koji razvija rješenja za digitalna plaćanja planira kroz inicijalnu javnu ponudu dionica prikupiti do 166 milijardi rupija (2,22 milijarde dolara), navodi se u prospektu za koji je zatraženo odobrenje od indijskog regulatora tržišta kapitala.

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X