Naslovnica Poduzetnik

Poduzetnik

Edukacija, savjeti i financiranje važni su za uspješno poslovanje.

Pratite s nama, kroz rubriku Poduzetnik, uspješne priče hrvatskih poduzetnika, obrtnika, startupova, njihova iskustva i izazove u poslovanju i priče o uspjehu

Zlata vrijedan: Mario Trbušić iz Bedekovčine vodi najbolji OPG u Hrvatskoj

Svinjogojska farma Marija Trbušića iz Bedekovčine najbolji je OPG u izboru Ministarstva poljoprivrede i Večernjeg lista Zlata vrijedan, a mlada poljoprivredna nada je Damir Orenda iz Male Črešnjevice.

Bill Gates o razlikama između Elona Muska i Stevea Jobsa

U razgovoru za Bloomberg Billa Getsa upitali su je li Elon Musk, s obzirom na tehnološka dostignuća njegovih tvrtki Space X i Tesla, "novi Steve Jobs". Evo što je Gates odgovorio.

EK otvorila prijave za milijardu eura poticaja za zelene i digitalne...

Poziv u okviru europskog zelenog plana vrijedan milijardu kuna otvoren je 18. rujna. Rok za podnošenje prijava je 26. siječnja 2021., a provedba odabranih projekata trebala bi započeti u jesen 2021. godine

Otvorene prijave za bespovratna sredstva norveške razvojne banke

Prijave za bespovratne potpore u okviru programa Business Development and Innovation Croatia traju do 15. studenoga. Potpisi prvih ugovora očekuju se u drugom tromjesečju iduće godine.

HZZ zahtjeve poduzetnika za rujanske potpore zaprima do 15. listopada

Primjena potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom i potpora za mikropoduzetnike nastavlja se do prosinca. HZZ je počeo zaprimati zahtjeve za dodjelu potpore za rujan, a poduzetnici ih mogu podnijeti do 15. listopada

poslovniFM nove emisije: Vjera u sebe bitna je za uspjeh

Hana Naoulo Bego, direktorica ljudskih potencijala Tifona, u emisiji Mislište, Tomislav Balun, poslovni direktor IBM-a Hrvatska u emisiji Tehnobiz te Zoran i Katica Leko, vlasnici tvrtke The Leco, u emisiji Agrobiz, - tri emisije koje donosi poslovniFM ovaj tjedan

Startupi zbog kojih su ulagači izgubili stotine milijuna dolara

Iz svakog neuspjeha, svog ili tuđeg, možemo izvući pouku koja će nam pomoći da idući put budemo bolji. No, to ne znači da neuspjeh manje boli, osobito ako je riječ o pozamašnom financijskom gubitku. Ovo je priča o najskupljim startup neuspjesima

Pet pogrešaka koje svakako trebate izbjeći prilikom pregovora o plaći

Pregovaranje o vašoj plaći najvažniji je dio procesa zapošljavanja. Tim razgovorom možete si osigurati toliko potreban dodatak koji ćete potrošiti na stavri koje volite, , ili čete njime otplatite dugove, počastiti oprijatelje i sično.

Štorija o slatkim Šinjorinama iz zadarskog zaleđa

Šinjorina Smokva, Dunja, Maruška, Šljiva i Mandarina pekmezi su koje na svom OPG-u u Poljicama u zadarskom zaleđu proizvodi Sandra Babac, iz isključivo ekološki uzgojenog voća i bez ikakvih dodataka.

Druga poduzetnička revolucija: kako obiteljsku tvrtku prenijeti na nasljednike

„Osnivači, nasljednici i menadžeri" priručnik je autora Borisa Vukića koji pokriva krizne točke druge poduzetničke revolucije – prvog generacijskog prijelaza obiteljskih tvrtki, za koji treba pripremiti nasljednike, tvrtku, osnivača i obitelj i to točno tim redoslijedom

ACT Grupa pokreće program potpore malim poduzetnicima pogođenima krizom

ACT Grupa se pridružila organizaciji Youth Business International kao nacionalni partner u provedbi Programa brzog odgovora i oporavka koji financira Google.org, kako bi pružili podršku mikro i malim poduzetnicima u Hrvatskoj čije je poslovanje ugroženo zbog pandemije Covida-19.

HZZ: Zahtjevi za potpore za rujan zaprimaju se od 15. rujna...

Hrvatski zavod za zapošljavanje izvijestio je da se zahtjevi za potpore za očuvanje radnih mjesta za rujan počinju zaprimati 15. rujna, a zahtjevi se mogu podnositi do 15. listopada.

Devet pogrešaka kojima ćete nepovratno narušiti prvi dojam

Nekoliko uspješnih poduzetnika govori o najčešćim greškama koje mogu nepovratno uništiti prvi dojam i kako se zauvijek riješiti tih loših navika.

Kolika je naknada kada roditelj mora ostati kod kuće zbog djeteta...

U slučaju da nadležni epidemiolog utvrdi da dijete mora u izolaciju, roditelj može ostvariti pravo na naknadu plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad koja od prvog dana tereti sredstva HZZO. Iznos naknade ovisi o dobi djeteta.

Potpore mikropoduzetnicima i ugroženim djelatnostima produžene do 31. prosinca

Osim za ugrožene djelatnosti, mjera isplate potpore od 4000 kuna po radniku omogućit će se i onim poduzetnicima i djelatnostima koje budu zatvorene odlukama lokalnog ili nacionalnog stožera civilne zaštite.

Popis poljoprivrede 2020. godine za OPG-ove kreće sredinom rujna

Od 14. rujna do 14. listopada provodit će se drugi dio Popisa poljoprivrede 2020. godine, koji se odnosi na obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

NAJNOVIJE

VeeMee

Hrvatski startup VeeMee vam otkriva što jedete

Funkcionalnost koja omogućuje prepoznavanje i verifikaciju svvježih prehrambenih proizvoda bez deklaracije i QR-koda predstavljena je u Lisabonu, na najvećem svjetskom sajmu online rješenja.

ODABRANO

X
X