Naslovnica Poduzetnik

Poduzetnik

Edukacija, savjeti i financiranje važni su za uspješno poslovanje.

Pratite s nama, kroz rubriku Poduzetnik, uspješne priče hrvatskih poduzetnika, obrtnika, startupova, njihova iskustva i izazove u poslovanju i priče o uspjehu

Ekonomski fakultet u Osijeku i Saponia dogovorili suradnju

Predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela istaknula je da se "kroz suradnju s Ekonomskim fakultetom gradi kvalitetna baza stručnog kadra, a Saponia već godinama provodi uspješan model zapošljavanja mladih kadrova s tek stečenom diplomom".

Inkluzivna farma kao centar jačanja kompetencija osoba s invaliditetom

Velika je stvar kada Udruga osigura radno mjesto za osobe s invaliditetom dok većina poslodavaca radije plaća kazne za nepridržavanje Odluke o kvotnom zapošljavanju OSI, poručuju iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

Šest vrhunskih poslovnih lidera govore što su naučili od Stevea Jobsa

Prije deset godina, nakon višegodišnje borbe s rakom, u 56. godini preminuo je Steve Jobs.  Povodom godišnjice smrti šestero vrhunskih poslovnih umova današnjice za CNBC opisalo je što su naučili od Stevea Jobsa.

Raspisan natječaj za poduzetnicu i menadžericu godine

Hrvatska udruga poslovnih žena Krug raspisala je javni natječaj za dodjelu priznanja za poduzetnicu godine, poduzetnicu u društvenom poduzetništvu te menadžericu godine za poslovnu godinu 2020.

EU: Usvojena direktiva o Plavoj karti za privlačenje visokokvalificiranih radnika

Vijeće je u četvrtak, 7. listopada, usvojilo direktivu kojom se utvrđuju uvjeti ulaska i boravka za visokokvalificirane državljane izvan EU koji dolaze živjeti i raditi u EU (Direktiva o plavoj karti).

Arya Intimates ženama daje samopouzdanje nakon mastektomije

Simona Augustić i sama je oboljela od raka dojke. Nakon mastektomije pokrenula je Arya Intimates, intimnu kolekciju donjeg rublja dizajniranu da njeguje žensko tijelo i osjećaj samopouzdanja nakon karcinoma dojke.

Fil Rouge Capital investirao 325 tisuća eura u Tridero

Tridero, platforma za povezivanje dobavljača i kupaca u aditivnoj (3d printing) i CNC industriji, osigurala je investiciju u iznosu od 325 tisuća eura od Fil Rouge Capital fonda za daljni razvoj i rast platforme.

U radniku se prepoznaje čovjek, a ne izvor profita

URIHO planira otvoriti prvi restoran u Hrvatskoj u kojem će raditi osobe s invaliditetom. U sklopu europskog projekta, osobe s invaliditetom educirali su za posao pomoćnih kuhara i čistača

Napojnice treba oporezovati jer proizlaze iz radnog odnosa

Talijanski Vrhovni kasacijski sud prihvatio je žalbu Agencije za prihode protiv zaposlenice luksuznog hotele na Smaragdnoj obali na Sardiniji koja je u godini dana zaradila oko 84 tisuće eura napojnica.

Šest stupnjeva razvoja karijere: znate li gdje ste trenutno vi?

Kod svakog čovjeka karijera se razvija na drugačiji način. Iako je svaki put različit, postoji osnovni plan razvoja karijere koji pokriva gotovo svaki pojedinačni put. Taj plan definiran je kroz šest faza i pomaže vam da sagledate gdje ste trenutno vi.

Trećina hrvatskih poduzetnika nije ni svjesna digitalnih disrupcija

Stručna studija Indeks strateške agilnosti odgovara na pitanja koliko je hrvatsko gospodarstvo otporno, agilno i prilagodljivo sve bržim promjenama u okruženju, te koliko je sposobno iskoristiti prilike koje pruža današnje nestabilno, nepredvidivo i složeno okruženje.

Ukida se ograničenje naknada za vrijeme porodiljnog dopusta

Predlaže se da roditeljske naknade budu u visini pune plaće za zaposlene i samozaposlene roditelje tijekom punog trajanja porodiljnog dopusta i, u skladu s europskom Direktivom, uvodi se dopust za očeve nakon rođenja djeteta od najmanje 10 dana.

Wespa Spaces planira prikupiti 300.000 eura za širenje kapaciteta

Wespa trenutno raspolaže s više od 3000 četvornih metara prostora na Zavrtnici u Zagrebu i nudi 320 mjesta za rad, zone za rekreaciju i odmor, restoran i caffe bar, event prostor i studio.

Hrvatska tone sve dublje na ljestvici globalne digitalne konkurentnosti

Hrvatska je u na novoj ljestvici digitalne konkurentnosti zauzela 55. mjesto od ukupno 64. vodeće svjetske ekonomije, što je pogoršanje pozicije za 3 mjesta u odnosu na prošlu godinu.

Addiko banka i Štedopis educiraju poduzetnike kako pratiti imovinu i obaveze

Nakon ciklusa posvećenih upravljanju novcem i razumijevanju ključnih financijskih izvještaja, u okviru treće edukacije poduzetnici mogu naučiti što je bilanca i kako iz nje iščitati informacije o imovini tvrtke, financiranju te financijskom položaju tvrtke.

Denis Sušac: U našoj priči najvažniji su neprekidno učenje i rad

Osječka tvrtka Mono u travnju je proslavila 18 godina rada. Pokrenuli su je 2003. Denis Sušac, Žarko Gajić i Jasmin Muharemović. Uskoro bi trebali useliti u novu zgradu kao prvi stanari osječkog IT parka.

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X