Žene iz sjene

Trinaest savjeta uspješnih znanstvenica

U sklopu projekta „Žene iz sjene“ razgovarali smo sa šest jedinstvenih žena iza kojih su značajni domaći ali i svjetski uspjesi. Donosimo njihove savjete za uspješnu znanstvenu karijeru

Kako šefu reći “ne”

Jedna od stvari s kojom se mnogi od nas bore u svojoj karijeri je kako reći "ne". Pretpostavka je da će preuzimanje više zadataka biti dobro za našu karijeru: dobit ćemo više pohvala, bolju plaću, brže ćemo napredovati... Nažalost, često nije tako.
razgovor za posao

Greške zbog kojih možete ostaviti loš dojam na razgovoru za posao

Na razgovoru za posao želimo se dopasti ljudima koji bi nas trebali zaposliti. Saznajte kojih biste šest stvari trebali izbjegavati prilikom razgovora kako biste izgradili dobar odnos s osobama koje vas intervjuiraju.

Kako kao freelancer pregovarati o vrijednosti svog rada

Mnogim freelancerima neugodno je kada moraju pregovarati o podizanju cijene svog rada. Rizik da tražimo više kada se osjećamo ranjivima može dovesti do toga da odustanemo, popustimo i na kraju ne zaradimo onoliko koliko vrijedimo.

Deset fraza koje treba izbjegavati jer stvaraju otrovno okruženje

U idealnom slučaju, u svakoj interakciji na radnom mjestu - bez obzira na to je li riječ o sastancima, telefonskim pozivima, e-porukama, čavrljanju.. - konverzacija bi trebala biti pozitivna i konstruktivna. Ali nije uvijek tako.

Četiri trenda koje bi lideri trebali pratiti u 2023.

Svi se bore za kvalitetne zaposlenike, ali kada ih konačno zaposle, o njima ne brinu dovoljno, upozorava David Rock, suosnivač Instituta NeuroLeadership, konzultantske tvrtke za kognitivne znanosti koja surađuje s tvrtkama s liste Fortune 100.
životopis

Koliko kreativni smijemo biti prilikom pisanja životopisa?

Jedan od načina kako ljudi pokušavaju postići da se njihov životopis istakne među ostalima je da životopis budu nalik internetskoj stranici ii proizvodu kompanije, ili da sadrže ključne elemente stila koji tvrtka koristi.

Pet strategija koje će nam pomoći da budemo sretniji na poslu

Moderna radna mjesta mogu biti beskrajni ciklus izluđujućeg stresa, nadolazećih rokova i egzistencijalnog straha. Pogotovo sada, kada se suočavamo s inflacijom i, po svemu sudeći, novom gospodarskom krizom.

Kako se nositi s neugodnim navikama kolega na poslu

Rad u uredu često znači i suočavanje s neugodnim navikama nekih kolega. Ovo je deset navika koje iritiraju ljude, uz savjete što učiniti kada se nađete u takvim situacijama kako biste sačuvali zdrav razum.
Građani za 5

Važno je znati upravljati novcem

Financijska pismenost među mladima poprilično je niska, no oni je žele poboljšati, pokazalo je istraživanje o financijskoj pismenosti mladih u Hrvatskoj, provedeno u sklopu projekta Građani za 5

Pet navika koje će vam pomoći da steknete i poboljšate samopouzdanje

Svi smo sreli nekoga tko zrači samopouzdanjem. Takve osobe uđu u prostoriju i odmah ovladaju njome. Iznose svoje ideje ne brinući o tome da bi mogle biti odbijene. I sretni su što upoznaju nove ljude koje mogu dodati u svoju mrežu kontakata.

Sposobnost uspjeha ovisi o tri faktora

Patrick Winston, briljantni profesor MIT-a koji je podučavao tisuće studenata, znao je kolika je snaga emocionalne inteligencije. Iako je znao vrijednost briljantnih ideja, pridavao je još veću važnost sposobnosti komuniciranja tih ideja.
FER

FER-u je prioritet širenje infrastrukture i novi inovacijski kampus

Računamo da zaslužujemo mjesto među infrastrukturnim projektima koji će dobiti financiranje iz NPOO-a - imamo profesore među dva posto najcitiranijih na svijetu u području umjetne inteligencije, energetike i elektromehaničke pretvorbe, poručio je dekan FER-a.

Digitalne vještine moraju biti dio obrazovnog sustava

Na visokom učilištu EFFECTUS - poduzetnički studiji u suradnji s eminentnim hrvatskim stručnjacima održan je okrugli stol na temu Digitalnih izazova u gospodarstvu, obrazovanju i društvu.
brutalni optimizam

Kako nam “brutalni optimizam” može pomoći da prevladamo krizu

Brutalni optimisti učinkovite su vođe koji angažiraju svoj tim i svoje kupce da budu uz njih i pomognu im u osmišljavanju mogućnosti i stvaranju nevjerojatnih rješenja.
negativne pretpostavke

Kako se riješiti navike da pretpostavljate najgore

Naši mozgovi vole izvjesnost, a kada se suočimo s neočekivanom situacijom, većina nas unaprijed donosi nekakav zaključak koji uopće ne mora biti ispravan.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X