Edukacija

pregovaranje o plaći

Pet pogrešaka koje svakako trebate izbjeći prilikom pregovora o plaći

Pregovaranje o vašoj plaći najvažniji je dio procesa zapošljavanja. Tim razgovorom možete si osigurati toliko potreban dodatak koji ćete potrošiti na stavri koje volite, , ili čete njime otplatite dugove, počastiti oprijatelje i sično.
prvi dojam

Devet pogrešaka kojima ćete nepovratno narušiti prvi dojam

Nekoliko uspješnih poduzetnika govori o najčešćim greškama koje mogu nepovratno uništiti prvi dojam i kako se zauvijek riješiti tih loših navika.
intervju za posao neslaganje

Kako izraziti neslaganje na razgovoru za posao i sačuvati izglede za posao

Neslaganje s potencijalnim poslodavcem na razgovoru za posao ne mora naštetiti vašim izgledima da se zaposlite, iako vjerojatno tako mislite. Stručnjaci kažu kako sve ovisi o načinu kako oponirate osobi koja vas intervjuira.
biti vlasnik psa i zaposlen

Kako uskladiti psa i puno radno vrijeme

Imati kućnog ljubimca velika je odgovornost, a biti vlasnik psa i zaposlen na puno radno vrijeme je jako teško. Psi su društvene životinje i ne vole biti sami. Iako se ne preporučuje psa ostaviti samog više od maksimalno četiri sata - to je ponekad neizbježno
profil na LinkedInu

Šest najčešćih pogrešaka na LinkedInu i kako ih popraviti

Iako se priroda traženja posla značajno promijenila u posljednjih nekoliko godina, LinkedIn ostaje jedan od najpopularnijih alata koji poslodavci i agenti koriste za pronalaženje kandidata.
učenje

Tri savjeta za brže i efikasnije učenje

U trenutku kada su gospodarstvo i tržište rada narušeni zbog epidemije Covida-19, ljudi moraju učiti nove stvari i vještine kako bi se mogli prilagoditi i opstati. Evo nekoliko savjeta kako brže i eikasnije učiti.
Buffetovo pravilo 20 utora

Buffetovo pravilo o 20 utora ili zašto je važno fokusirati se

Bez obzira na to je li riječ o financijama ili nekom drugom aspektu života, za uspjeh je važno fokusirati se, na odabrano, tumači Warren Buffet. Šanse da ćete uspjeti su mnogo manje ako svakog dana iskušavate nešto novo.
prodaja poduzeća

Kako pripremiti malo poduzeće za prodaju

Bez obzira na razlog, prodaja malog poduzeća je složen pothvat koji morate sagledati s nekoliko aspekata. Možda ćete trebati pomoć profesionalca, a ako želite to učiniti sami, morate imati potpuno uredno poslovanje i jasan plan upravljanja biznisom
Jürgen Klopp

Što menadžeri mogu naučiti od Jürgena Kloppa

Nina Burger, bivša austrijska nogometna reprezentativka, i prof. Jonas Puck, koji već niz godina istražuje paralele između profesionalnog nogometa i poslovanja, analiziraju šest vještina koje imaju važnu ulogu u uspjehu i reputaciji legendarnog njemačkog stručnjaka Jürgena Kloppa
rituali

Kako poslovni rituali utječu na izvedbu tima

Pametni lideri prepoznaju vrijednost rituala kao poluga za poboljšanje efikasnosti i vrlo ozbiljno shvaćaju organiziranje i njegovanje takvih običaja.
greške male tvrtke

Pet grešaka koje mogu skupo stajati malo poduzeće

Mnogi vlasnici malih poduzeća slušaju savjete i postupaju u skladu s njima, ali nisu svjesni da istovremeno rade i stvari koje ometaju rast njihovog biznisa te tako praktično poništavaju sve ono što rade ispravno.
Makroekonomski pokazatelji poduzetnik

Makroekonomski pokazatelji koje bi trebao pratiti svaki poduzetnik

Vlasnici malih poduzeća često zaglave u detaljima svakodnevnih odluka zanemarujući pritom dugoročne ekonomske pokazatelje koji su jednako važni za poslovni uspjeh.
prezentacijske vještine

Uloga prezentacijskih vještina u biznisu

Bez obzira na to trebate li održati internu prezentaciju ili se predstaviti klijentima, cilj prezentacije je uvjeriti one koji vas slušaju u ono što govorite, informirati ih, motivirati ili nadahnuti.
plan prijenosa vlasništva

Što se dešava ako vlasnik tvrtke iznenada premine

O neočikivanoj smrti vlasnika poduzeća teško je razmišljati, pogotovo ako ste vlasnik vi sami. Ali riječ je o realnoj situaciji koja se mora riješiti kada se dogodi. Ako ste vlasnik, što prije počnete planirati prijenos vlasništva, tim bolje.
tečajevi životopis

Kada tečajeve i radionice treba uvrstiti u životopis

Poslodavci uglavnom traže od kandidata nekoliko godina radnog iskustva. Ako nemate puno iskustva, treba vam nešto drugo na što se možete pozvati. Tečajevi koje ste završili mogu biti učinkovita zamjena.
intervju za posao

Što biste trebali ponijeti na intervju za posao, a što biste svakako trebali izostaviti

Za uspjeh intervjua za novi posao važni su detalji. Uz pripremu za sam razgovor, što ipak najviše utječe na ishod, važno je razmisliti što biste trebali imati uz sebe na intervjuu

NAJNOVIJE

VeeMee

Hrvatski startup VeeMee vam otkriva što jedete

Funkcionalnost koja omogućuje prepoznavanje i verifikaciju svvježih prehrambenih proizvoda bez deklaracije i QR-koda predstavljena je u Lisabonu, na najvećem svjetskom sajmu online rješenja.

ODABRANO

X
X