Kako reagirati na neprikladni komentar ili šalu prijatelja

Bez obzira na to tko daje negativan komentar, nemojte dopustiti da ta osoba kontrolira vaše raspoloženje. Najveća moć je pokazati da druga osoba nema moć nad vama.
Kompromitacija poslovne e-pošte

Kako smanjiti rizike kompromitacije poslovne e-pošte

Kompromitacija poslovne e-pošte (Business Email Compromise) je vrsta kibernetičkog kriminala u kojem prevarant koristi e-poštu kako bi prevario nekoga da pošalje novac ili otkrije povjerljive podatke o tvrtki.

Kako ostaviti dobar prvi dojam kod virtualnih prezentacija

Stvaranje prvog dojma kod publike poseban je izazov prilikom virtualnih susreta, jer je osjećaj prisutnosti mnogo slabiji putem ekrana nego prilikom susreta licem u lice. Ako ne postoji fizička blizina, teže je utjecati na publiku.
za žene u znanosti

Odabrane četiri nove stipendistice programa “Za žene u znanosti”

Ovogodišnje dobitnice stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal-UNESCO„ Za žene u znanosti“ su Ines Haberle, Andrea Hloušek-Kasun, Antonija Mravak i Ivana Sopek.Merkaš

Algebra predstavila prijediplomski studij razvoja računalnih igara

Nastojali smo pokriti znanja iz nekoliko područja, dominantni dio čine programerska znanja i vještine, a trećina sadržaja odlazi na produkciju, story-telling i ostale kreativne elemente, rekao je dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković.

Kako se ispričati za zakašnjeli odgovor na elektroničku poštu

Svakome od nas - ili gotovo svakome - dogodilo se da je u nekom trenutku imao barem jednu e-poštu na koju je već trebao odgovoriti, Evo nekoliko savjeta kako konačno odgovoriti na poruke i objasniti razloge kašnjenja.
sukob na poslu

Što učiniti ako teško surađujete s kolegom na poslu

Ako se često nalazite u neugodnoj situaciji zbog ozbiljnog sukoba s nekim od kolega s kojima radite na projektima, možda je vrijeme da to kažete svom šefu.
financijska pismenost samostalni poduzetnici

Osam financijskih pogrešaka kojima su skloni samostalni poduzetnici

Iako se kao samostalni poduzetnik ili freelancer može zaraditi, postoje i neke česte - i skupe - greške koje nam se dešavaju. Ovo je osam najčešćih grešaka kojima su skloni samostalni poduzetnici i freelanceri.
umjetna inteligencija

Veleučilište Effectus uvodi umjetnu inteligenciju u proces učenja

Uprava Effectusa na posljednjoj sjednici usvojila je skup etičkih smjernica i najboljih praksi za korištenje umjetne inteligencije u nastavnom procesu (UI Manifest).

U biznisu, kao i u sportu, treba igrati u skladu s pravilima

U poslovanju, kao i u sportu, moramo slijediti pravila i očekivanja kako bismo održali svoje tvrtke i izbjegli ocrnjivanje sebe osobno i svojih brandova. Svrha svakog poslovanja je rast, ali ako ne igramo unutar postavljenih granica, taj rast nije održiv.

Šest trikova koji će vam pomoći da pobijedite u svakoj raspravi

Da biste pobijedili u nekoj raspravi nije ključno imati bolje argumente - ključno je pridobiti publiku. Ona je sudac i porota. A publika voli dobre priče. Ili, kako je govorio Platon: "Društvom vladaju oni koji pričaju priče"
stipendije za žene

Stipendije za žene vrijedne 300.000 eura

Edukacija se provodi u okviru programa „Work in Tech“, a po završetku žene stječu titulu i certifikat IT Support Specialist, koji pokriva područja podrške korisnicima, sistemske administracije, mrežne infrastrukture i IT sigurnosti.
emocionalna inteigencija

Pet fraza s kojima ćete istaknuti svoju emocionalnu inteligenciju

Jednostavno "Cijenim te" ili "Cijenim tvoj rad" na vrhu je popisa onoga što zaposlenici žele čuti od svojih kolega i šefova na poslu, pokazalo je istraživanje platforme za e-učenje Preply
PMF financijska pismenost

PMF predstavio materijale za podučavanje financijske pismenosti

PMF je izradio obrazovne materijale kojima će nastavnici matematike učenike podučavati financijskoj pismenosti u sklopu projekta „Financijska pismenost u suvremenom matematičkom obrazovanju“.
prezentacija

Kako pridobiti (i zadržati) publiku prilikom prezentacije

Ako znate što želite postići, ako iznesete ključne informacije i koristite određene pripovjedačke tehnike, vaše prezentacije će biti sažete, dojmljive i zapamćene.
emocionalna inteligencija

Kako unaprijediti emocionalnu inteligenciju

Razumijevanje svojih emocija i emocija drugih ljudi može nam pomoći da se bolje povežemo s drugima u osobnom ili profesionalnom okruženju.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X