Naslovnica Tehnologija

Tehnologija

Novosti iz svijeta tehnologije i informacijskog poslovanja

Digitalna transformacija i poslovni procesi, tehnologija i informacijska sigurnost, poslovanje u oblaku, upravljanje i pohrana podataka..

Bechtel i Nautilus Data Technologies rade zajedno na izgradnji podatkovnih centara koji troše do 70 posto manje energije za hlađenje u usporedbi s kalsičnim sustavima, koristeći za hlađenje vodu iz orirodnih izvora.
Tehnologija se uvijek mijenja, a s njom se mijenja i način kako ju koristimo. To znači da uvijek pronalazimo nove načine kako obeshrabriti loše momke koji žele naše podatke.
Digitalna lisnica omogućit će Europljanima digitalnu identifikaciju prilikom pristupa javnim i privatnim uslugama na području cijele Unije, poput pristupa bankovnom računu, podnošenja zahtjeva za zajam, podnošenja poreznih prijava ili upisa na sveučilište.
Ericsson je lansirao Ericsson Private 5G za sigurnu i jednostavnu 4G LTE i 5G samostalnu (Standalone - SA) povezanost prvenstveno, ali ne isključivo, usmjerenu na proizvodnju, rudarstvo i procesnu industriju, obalna i elektroenergetska poduzeća te luke i zračne luke
Nadmetanja za pojedine frekvencijske pojaseve provest će se u četiri odvojena postupka. Kao format nadmetanja odabrano je simultano nadmetanje u više krugova, dok će se konkretni smještaj frekvencijskih blokova po ponuđaču odrediti u dodatnom krugu nadmetanja putem zapečaćenih ponuda
Android 12, koji je Google predstavio na svojoj godišnjoj konferenciji, donosi promjene koje uključuju personalizaciju, privatnost i interoperabilnost, rekao je Sameer Samat, Googleov potpredsjednik za upravljanje proizvodima. Istaknuo je kako novi operativni sustav donosi "najveću promjenu dizajna Androidu u posljednjih nekoliko godina".
Platforma je zamišljena kao razmjena znanja za nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta , tvrtke i druge dionike kako bi se lako dijelilo i prezentiralo lokalni sadržaj, podaci i iskustva
Od 10. svibnja 2021. dostupna je ažurirana inačica operativnog sustava Windows 10 i ovo je pravo vrijeme da zaštite ili provjerite razinu sigurnosti svog računala.
Kineski rover Zhurong u petak, 21. svibnja, iskrcao se na površinu Marsa kako bi započeo istraživanje svog novog doma: prostrane marsovske ravnice Utopia.
Jedna od promjena na koju ukazuje istraživanje Ericsson ComsumerLaba – kao i detalj koji navode drugi izvori da su radnici na daljinu sve ovisniji o svojim telefonima prilikom povezivanja – je da petina korisnika već sada smanjuje upotrebu WiFi-ja u zatvorenim prostorima zbog prednosti 5G veze.
Službeno je potvrđeno: Kina je treća nacija u povijesti čovječanstva koja je sigurno sletjela na površinu Marsa. I to u svom prvom pokušaju. Ta slijetanje je odabrano isto područje na koje je 1976. sletjela američka sonda Viking 2.
Rad na daljinu više nije privremeno rješenje, već uobičajeni model rada. Stoga treba razmotriti privremene aranžmane kojima je funkcionalnost poslovanja dobila prednost pred sigurnosti. Ovu su trendovi u kibernetičkoj sigurnosti na koje biste trebali staviti težište.
Optička mreža kompanije Telemach Hrvatska u ovom trenutku dostupna je za oko 7000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja godine bit će omogućen pristup više od 70.000 kućanstava
U sklopu europske inicijative WiFi4EU Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet na javnim prostorima u Gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj.
Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unapređenju odnosa s krajnjim korisnicima”, poručio je CEO Infobipa Silvio Kutić.
Marže i cijene međunarodnog platnog prometa bile su znatno više nego što bi tehnološke trebale biti. Kao središnja banka u Europi smo krenuli s instatnt payom koji će omogućiti da u sekundi možete po vrlo niskoj cijeni plaćati u bilo kojoj zemlji Europske unije, rekao je guverner Vujčić.

NAJNOVIJE

ODABRANO

Restep - Fizio Tech

Istarski medtech Fizio Tech razvio još jednu inovaciju u fizioterapiji

Nakon uređaja koji automatizira fizioterapetski proces i omogućava digitalno praćenje rehabilitacijskog procesa kod osoba s bolnim stanjem kuka, istarski medtech Fizi Tech predstavio je uređaj koji fizioterapeutima pomaže u terapiji osoba koje su imale operativni zahvat ili ozljedu na donjim ekstremitetima.
X
X