Naslovnica Tehnologija

Tehnologija

Novosti iz svijeta tehnologije i informacijskog poslovanja

Digitalna transformacija i poslovni procesi, tehnologija i informacijska sigurnost, poslovanje u oblaku, upravljanje i pohrana podataka..

U Splitu je potpisan ugovor o uvođenju inteligentnih transportnih sustava na području Splita i Solina. Projekt vrijedan 12,8 milijuna eura realizirat će zajednica ponuditelja u kojoj su King ICT i Ericsson Nikola Tesla.
Tvrtka InfoDom uspješno je zaključila projekt CEKOM (Centar kompetencija) Food&Rural za digitalnu transformaciju prehrambene industrije na ruralnim područjima.
Vrlo brzo nakon potresa i uvođenja lockdowna cijeli tim prešao je na online model rada i zahvaljujući tome smo u potpunosti održali program Dnevne bolnice u novim uvjetima, kaže psihijatar Hrvoje HandlZašto
Novi ugovori potpisani su s Ministarstvom pravosuđa i uprave, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Ministarstvom unutarnjih poslova.
Potpisom ugovora vrijednog više od 65 milijuna kuna Telekom Kosova i Ericsson Nikola Tesla započeli su suradnju vezanu uz modernizaciju jezgrene i radijske mreže te održavanje mreže ovog kosovskog operatora.
Erste Card Club predstavio je besplatnu aplikaciju ECC SoftPOS za prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja, za čije je korištenje trgovcima i malim poduzetnicima potreban samo Android telefon ili tablet.
Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. dosegnuli su 32,2 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, otkriva analiza HGK o stanju IT sektoru u 2021.
PCI DSS je globalno prihvaćeni skup pravila i postupaka namijenjenim optimiziranju sigurnosti transakcija kreditnim i debitnim karticama te zaštiti vlasnika kartica od zlouporabe njihovih osobnih podataka.
Schneider Electric predstavio je u Europi novu seriju pametnih uređaja za zaštitu napajanja APCSmart-UPS Ultra. Riječ je o prvom jednofaznom tri i pet kilovatnom uređaju, minimalnih dimenzija, koji služi za neprekidno napajanje energijom.
NASA je tvrtki ICON, sa sjedištem u Austinu, dodjelila ugovor za razvoj građevinskih tehnologija koje bi mogle pomoći u izgradnji infrastrukture kao što su platforme za slijetanje, objekti za boravak ljudi i ceste na površini Mjeseca i Marsa.
Zahvaljujući nacionalnoj pokrivenosti koju Total TV osigurava putem satelita, Telemach sada postaje dostupan u svakom kutku Hrvatske, bez geografskih ograničenja.
Sigurnost Androida dugo je brinula IT stručnjake za sigurnost. To odluku o kupnji i podršci za Android telefone čini složenijom, bez obzira na to je li riječ o uređajima koje kupuje tvrtka za svoje zaposlenike, ili o uređajima koje zaposlenici kupuju za sebe, a IT im omogućuje pristup osnovnim poslovnim funkcionalnostima.
Mreža koju će Hrvatski Telekom izgraditi u sklopu ovog projekta bit će otvorena, što znači da će svi ostali operatori i davatelji usluga elektroničkih komunikacija imati otvoren pristup mrežama kako bi ponudili svoje usluge.
Na Deloitteovu ljestvicu 50 najbrže rastućih tehnoloških srednjoeuropskih tvrtki za 2022. ušlo je čak osam iz Hrvatske: Aircash, Devot Solutions, Netgen, Uprise, CircuitMess, Amplificio (Parklio), Async Labs i Cinnamon.
Studeni nam donosi dva velika dana za trgovce – Black Friday 25. studenoga i Cyber Monday, koji je posvećen isključivo online kupnji, 28. studenoga. No, tih dana natprosječno aktivni su i prevaranti koji pokušavaju iskoristiti naivnost i brzopletost internetskih kupaca.
Končar – Digital d.o.o. potpisao je ugovor o kupoprodaji 75 posto vlasničkih udjela u društvima Kodeks Sistemske Integracije d.o.o. i EXA Globe d.o.o.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X