Naslovnica Tehnologija

Tehnologija

Novosti iz svijeta tehnologije i informacijskog poslovanja

Digitalna transformacija i poslovni procesi, tehnologija i informacijska sigurnost, poslovanje u oblaku, upravljanje i pohrana podataka..

Ostaci raznih umjetnih uređaja koje je čovjek poslao u Svemir trenutno kruže oko Zemlje brzinom do 8 kilometara u sekundi, što predstavlja ozbiljnu opasnost za aktivne satelite. Japanske tvrtke ispituju inovativna rješenja za iskorjenjivanje prijetnje.
Infobip,je objavio da je preuzeo konferencije Shift te je najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Cilj je u Hrvatskoj stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju
Tvrtka koja danas stoji iza brenda mobilnih telefona Nokia osvježila je u četvrtak svoju paletu pametnih telefona mnoštvom novih, cjenovno relativno povoljnih modela, s kojima se želi upustiti u nadmetanje s etabliranim igračima poput Samsunga i Applea.
U objavi na blogu koja najavljuje Windows 10 Insider Preview Build 21354, Microsoft je najavio da se MSPaint neće ažurirati unutar operativnog sustava, ali će ažurirane verzije biti dostupne unutar Microsoft Storea.
Realizacijom ugovora vrijednog 7,5 milijuna kuna, HT-u Mostar će se omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje te održavanje ugovorenih rješenja kao i kreiranje novih naprednih usluga
Dobavljači u svoje sustave za video konferencije poput Teamsa, Zooma ili Webexa uvode nove funkcionalnosti koje tvrtkama i njihovim zaposlenicima donose mnoge prednosti zbog kojih viši troškovi za takav softver postaju opravdani.
Tvrtka za gospodarenje otpadom Bjorstaddalen otvorila je prvi automatizirani pogon za sortiranje otpada kojim upravlja umjetna inteligencija u Norveškoj. Linija je opremljena robotskim rukama koje mogu obaviti 6000 operacija na sat
Osnovni cilj uvođenja 5G je kvalitetno pokrivanje signalom cijelog područja Hrvatske i time poticanje gospodarskog razvoja te omogućavanje bolje kvalitete života stanovništva, kako u urbanim tako i u ruralnim područjima.
Nakon što su platformu razvili za vlastite potrebe te je uspješno implementirali kod jednog klijenta, u Serengetiju su shvatili da imaju hit proizvod za globalno tržište; novi standard razvoja custom programskih rješenja koji iznimno skraćuje vrijeme stavljanja proizvoda na tržište.
Ericsson Nikola Tesla u narednih 5 godina nastavlja biti isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže A1 Hrvatska
Comping je tako u kratkom vremenu uspio dostići visoku i zavidnu razinu tehničke, ali i prodajne stručnosti u cijelom portfelju tvrtke Dell Technologies što su na kraju i implementirali u svoje svakodnevno poslovanje.
Hrvatska pošta uvela je mobilnu aplikaciju PostCash kojom je olakšano slanje novca prema Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.
Nova inačica odgovara na potrebe korisnika koji u primjeni imaju podatkovne centre koji se oslanjaju na više oblaka i koji u takvim heterogenim okruženjima trebaju adekvatnu zaštitu podataka
Telemach Hrvatska predstavio je novu ponudu paketa za privatne i poslovne korisnike te novi vizualni identitet i preuređene prodajne centre nakon promjene imena.
Apple je prije nekoliko godina kroz operativni sustav iOS 13 i novijima omogućio da pozive s nepoznatih brojeva preusmjerimo izravno na govornu poštu. Ako uključite, ovu opciju, prilikom poziva s nepoznatog broja telefon se neće oglasiti
NASA je objavila seriju spektakularnih fotografija koje je snimio svemirski teleskop Hubble; fotografije prikazuju promjenu godišnjeg doba na Saturnu, drugom najvećem planetu Sunčeva sustava.

NAJNOVIJE

ODABRANO

Nataša Šijaković Vujičić

Na Ruđeru znaju kako gelirana zdrava ulja mogu zamijeniti palminu mast

Nataša Šijaković Vujičić s Instituta Ruđer Bošković, razvila je sa svojim timom spojeve koji geliraju zdrava ulja i mogu zamijeniti pretjeranu upotrebu palmina ulja i spojeva izoliranih iz palmina ulja u nizu prehrambenih i kozmetičkih proozvoda
X
X