Naslovnica Tehnologija

Tehnologija

Novosti iz svijeta tehnologije i informacijskog poslovanja

Digitalna transformacija i poslovni procesi, tehnologija i informacijska sigurnost, poslovanje u oblaku, upravljanje i pohrana podataka..

Softverska kompanija SAP, u sklopu europskog projekta The Intelligent Enterprise – Innovation on the Move, pokazala je kako se tehnologije poput blockchaina, interneta stvari i strojnog učenja mogu primijeniti u različitim industrijama
Bank of America predviđa da bi od implementacije blockchaina mogle profitirati tehnološke tvrtke poput Microsofta, Amazona, Oraclea, IBM-a, Salesforcea ili VMwarea te tvrtke koje posluju nekretninama i hipotekama poput Redfina, Zillowa ili LendingTreea
Facebook ne dopušta da dokument u PDF-u priložite u post na osobnim stranicama, ali ga možete postaviti na korporativnu Facebook stranicu.
Budući da se mnoge tvrtke još uvijek nisu uskladile s GDPR-om i prijete im visoke novčana kazne, neki stručnjaci za informacijsku sigurnost predviđaju da bi kriminalci mogli zarađivati tražeći novac u zamjenu za šutnju o sigurnosnim propustima.
Nakon uspješnog pokretanja u lipnju, platforma we.trade širei krug partnera kako bi povećala doseg svoje mreže i učvrstila poziciju najjače platforme za financiranje digitalne trgovine temeljene na blockchain tehnologiji u proizvodnji.
Sigurnosni propust u kodu opcije 'View as' omogućio je hakerima da pristupe tokenima, digitalnim ključevima koji omogućavaju korisnicima da ostanu logirani na platformu. Facebook je tokene odmah resetirao, a preventivno je resetirano i dodatnih 40 milijuna tokena.
Ako ne poznajete dostupnu bežićnu mrežu, a želite što je moguće više sigurnu komunikaciju, povežite se preko LTE-a. Ako imate ograničen podatkovni promet ili vam je potrebna veća brzine od one koju nudi mobilna mreža, upotrijebite virtualnu privatnu mrežu
Mnogi od nas koriste za komunikaciju nekoliko uređaja. Najčešće su to računalo, telefon i tablet. Kako ih sinkronizirati kako ne bismo morali upravljati elektroničkom poštom na svakom uređaju posebno?
Ericsson i Intel, uz AT&T i T-Mobile, uspješno su demonstrirali Non-Standalone (NSA) 5G NR interoperabilnost korištenjem 39 GHz spektra – frekvencijskog pojasa na kojem će 5G usluge biti uvedene u Sjevernoj Americi
Kako napraviti automatsku sigurnosnu kopiju za Android uređaj bez računala i gdje su pohranjene sigurnosne kopije datoteka?
Nova generacija iPhonea najskuplja je do sada: osnovna cijena najjeftinijeg modela je 749 dolara, dok će iPhone XS Max s velikim ekranom i jačom baterijom u osnovnoj verziji koštato 1099 dolara.
Kod nekih aplikacija u iOS-u prikaz na zaslonu ovisi o tome držite li telefon u okomitom ili vodoravnom položaju.
Norveški električni putnički katamaran Future of the Fjords proglašen je brodom godine na hamburškom SMM-u, najvećem svjetskom sajmu nautike. Future of the Fjords zahvaljujući otvorenom dizajnu, pristupačnosti niskim vibracijama i tihom pogonu putnicima pruža istinski osjećaj sjedinjenja s prirodom
Uprava Hrvatskog telekoma na konferenciji za medije održanoj u Splitu predstavila je planove ulaganja u mrežnu infrastrukturu i razvoja novih telekomunikacijskih i informacijsko-komunikacijskih usluga
Zahvaljujući načinu na koji Google obrađuje vaše poruke, svoju osnovnu gmail adresu možete prilagoditi za različite situacije i još uvijek ćete dobivati sve svoje poruke.
U nastojanju da spriječe fintech tvrtke i etablirane tehnološke divove da im otmu klijente, banke sve češće traže menadžere izvan financijskog svijeta. Prvenstveno pogledavaju prema stručnjacima iz područja strojnog učenja i blockchaina.

Pratite nas

934ObožavateljiLajkaj
5SljedbeniciSlijedi
40SljedbeniciSlijedi
Agrivi

Agrivi: Digitalni domoroci preuzimaju poljoprivredu

Agrivi i FER razvijaju samoučeći algoritam koji će na temelju podataka prikupljenih u stvarnom vremenu, kroz uparivanje s najboljim praksama u postojećoj bazi znanja, sam generirati personalizirane preporuke poljoprivrednicima.

NAJNOVIJE

ODABRANO

VIDEO

X
X