Naslovnica Tehnologija

Tehnologija

Novosti iz svijeta tehnologije i informacijskog poslovanja

Digitalna transformacija i poslovni procesi, tehnologija i informacijska sigurnost, poslovanje u oblaku, upravljanje i pohrana podataka..

Više od 600 stručnjaka i poduzetnika iz područja blockchaina te onih koji žele znati više o blockchainu okupit će se u Splitu od 23. do 25. svibnja na konferenciji BlockSplit.
Na Sjevernom moru priprema se realizacija povijesnog projekta: izgradnje prve solarne elektrane unutar pučinske vjetroelektrane. Nizozemski startup Oceans of Energy dobio je ugovor za projektiranje i instalaciju solarne elektrane u sklopu projekta koji razvija tvrtka CrossWind, u zajedničkom vlasništvu...
Ukupan globalni prihod od premija osiguranja u 2022. iznosio je gotovo 5,6 bilijuna eura, pokazuje najnovije Allianzovo Globalno izvješće o osiguranju, koje analizira razvoj tržišta osiguranja u svijetu.
Možda se nikada nećete morati suočiti s nestankom svog komunikacijskog ljubimca, ali unaprijed razrađeni plan u nekoliko jednostavnih koraka može vam olakšati stres ako se nađete u takvoj katastrofalnoj situaciji.
BlockSplit i Web3 Tales, dvije tehnološke konferencije koje će se odrati u Splitu i Zagrebu između 23. svibnja i 2. lipnja, ugostit će više od 80 stručnjaka koji se bave tehnologijom blockchaina.
Tvrtka Infobip pokreće globalni developerski online magazin ShitfMag, na kojem će posjetitelji moći pronaći analize najnovijih tehnoloških trendova, intervjue s utjecajnim osobama, događanja i vijesti iz svijeta developera te kolumne o aktualnim temama.
Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora da se iz dijela prošlogodišnje dobiti dioničarima isplati dividenda u iznosu od 1,10 eura (8,29 kuna) po dionici
Phone Link sada službeno uz Android podržava i iOS. Dakle, sada možete povezati svoj telefon s operativnim sustavom Windows 11 i vidjeti svoje poruke, pozive, obavijesti i kontakte na svom računalu
Mobilnoj verziji ChatGPT-a možete pristupiti iz preglednika na iPhoneu i Androidu tako da posjetite chat.openai.com. Obje platforme omogućuju dodavanje prečaca do web stranice na početnom zaslonu
Zbog curenja više od 77 tisuća osobnih podataka građana Agencija za zaštitu osobnih podataka kaznila je agenciju za naplatu potraživanja B2 Kapital s više od dva milijuna eura.
Real Madrid na svojim profilima na društvenim mrežama ima ukupno 339,5 milijuna pratitelja. No, za petama mu je vječiti rival FC Barcelona, koju prati 323,7 milijuna navijača
Uprava i Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma su 23. ožujka 2023. predložili Glavnoj skupštini Društva da se dio neto dobiti iz 2022. u iznosu od 86,63 milijuna eura raspodjeli za isplatu dividende dioničarima u iznosu od 1,10 eura po dionici.
Prihodi od prodaje u prvom kvartalu bilježe blagi pad u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznose 69,4 mil. eura. Isporuka usluga za Ericsson kontinuirano raste, čime su neutralizirani manji prihodi od prodaje na domaćem i izvoznim tržištima.
Vozilo je namijenjeno policijskim i vojnim specijalnim, interventnim, protueksplozijskim i antiterorističkim postrojbama, prvenstveno za rješavanje kriznih situacija u zatvorenim prostorima, poput trgovačkih centara, aerodroma, koncertnih i sportskih dvorana.
Predstavljanje instrumenta vrijednog više od 330 tisuća eura održano je u sklopu projekta "Qua/Qua Protein: Kvantitativna i kvalitativna analiza proteina za potrebe biomedicine i biotehnološke industrije".
Istraživanja pokazuju da su zaposlenici u BYOD modelu produktivniji i zadovoljniji, no takva praksa postavlja izazove vezane uz sigurnost, privatnost i kompatibilnost

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X