Naslovnica Tehnologija

Tehnologija

Novosti iz svijeta tehnologije i informacijskog poslovanja

Digitalna transformacija i poslovni procesi, tehnologija i informacijska sigurnost, poslovanje u oblaku, upravljanje i pohrana podataka..

Ericssonov IndustryLab izvještaj predviđa transformaciju proizvodnje do 2030. Promjene obuhvaćaju brzi rast primjene alata kao što su proširena stvarnost, egzoskeletI, daljinsko upravljanje te nove modele proizvodnih pogona.
Schneider Electric udružio se s DSM-om, globalnim liderom u zdravstvu, prehrani i bioznanosti, na projektu transformiranja otpadnih ribarskih mreža u visokokvalitetnu tehničku plastiku koja se može koristiti u električnim uređajima.
Aplikacija SoftPOS, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje pametnog telefona u POS uređaj
eDelivery omogućuje Hrvatskoj pošti da u potpuno certificiranom i sigurnom okruženju distribuira preporučene pošiljke u potpuno digitalnom obliku od trenutka prijema do uručenja.
Fintech Capital, investitorska tvrtka koja ulaže u brzorastuće fintech tvrtke, objavila je svoja predviđanja za europsku fintech industriju u 2022. godini. Izdvojili su 11 trendova koji će prema njihovoj procjeni najviše utjecati na FinTech sektor u 2022.
Društvo će u budućnosti pod okriljem podružnice ETAS GmbH razvijati i prodavati osnovni softver za vozila, posrednički softver, usluge u oblaku i razvojne alate za univerzalnu primjenu.
Istraživanje o sigurnosnim prioritetima pokazalo je da 44 posto menadžera zaduženih za informacijsku sigurnost  u 2022. očekuje povećanje proračuna. To je blagi porast u odnosu na 41 posto onih koji su očekivali povećanje svojih proračuna u 2021. u odnosu na 2020.
Na izvoznim tržištima Kosova i Bjelorusije potpisano je nekoliko ugovora vezanih uz proširenje mobilnih mreža operatora BeCloud, A1 Bjelorusija i Ipko
Tri nove lokacije u Europi uključuju podatkovne centre u Corku u Irskoj, Palermu u Italiji i Ekaterinburgu u Rusiji. Cloudflare sada ima podatkovne centre u 47 gradova u 30 europskih zemalja.
Interdisciplinarni znanstveno-istraživački projekt Automatsko praćenje poljskog jasena metodama daljinskih istraživanja podacima programa Copernicus (RS4EST) jedan od prvih u Hrvatskoj koji će financirati Europska svemirska agencija.
Suradnja obuhvaća pripremu i realizaciju razvojno-istraživačkih i drugih projekata u zemlji i inozemstvu koji su vezani za uvođenje novih tehnologija, kao i zajedničko prezentiranje i objavljivanje rezultata istraživanja
Sljedećih će nekoliko mjeseci, u okviru testne faze, autobus s pogonom na vodik prometovati unutar mreže autobusnih linija, a od siječnja će se njime moći voziti i putnici.
Udruga ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) odnosno njen hrvatski ogranak, predstavio je rezultate istraživanja koje bi trebalo pokazati stanje i percepciju o prijevarama u organizacijama koje djeluju u Republici Hrvatskoj.
Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom. Riječ je o pokretnom robotu kojim se upravlja preko LTE mreže HT Eroneta.
Mastercard Europe i Agencija Europske unije za suradnju u provođenju zakona – poznatija kao Europol – potpisali su partnerstvo o suradnji na usklađivanju ciljeva borbe protiv kibernetičkog kriminala diljem Europe.
Samo u 2022. njemačka kompanija  planira uložiti više od 400 milijuna eura u proširenje tvornica poluvodiča u Dresdenu i Reutlingenu u Njemačkoj, ali u pogon u Penangu u Maleziji.

PRATITE NAS

945ObožavateljiLajkaj
52SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

EVAP 404

EVAP 404 – ekološko sklonište u slučaju elementarnih nepogoda

Evap 404 privremeno je sklonište za ljude pogođene elementarnom nepogodom. Prirodni materijali, jednostavno sastavljanje i transportiranje te modularnost osnovne su karakteristike ovog rješenja za sve kojima je potreban privremeni smještaj.
X
X