Naslovnica Biznis Nekretnine

Nekretnine

odobrenja za građenje

Građevinarstvo: Poslovni optimizam na najvišoj razini od 2008.

Iako se broj izdanih odobrenja za građenje još uvijek nalazi na oko 20 posto nižim razinama u odnosu na predkriznu 2008., primjetni su znakovi stabilizacije u građevinskom sektoru.
konferencija o zelenoj gradnji i

Središnja konferencija o zelenoj gradnji i održivom razvoju 24. listopada u Zagrebu

Središnja konferencija o zelenoj gradnji i održivom razvoju, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, održat će se 24. listopada 2018. u Zagrebu
revitalizacija kulturne baštine

Revitalizacija kulturne baštine: Bez namjene svako je nasljeđe mrtvo

U Hrvatskoj je 5505 zaštićenih građevina graditeljskog nasljeđa. No, među njima je malo onih koje su obnovljene i u dobrom stanju
cijene stambenih nekretnina

U 2017. cijene stambenih nekretnina porasle 3,8 posto

Godišnji rast cijena stanbenih nekretnina prvenstveno je posljedica rasta cijena postojećih stambenih objekata (4,6%) dok su oni novi nastavili s negativnim godišnjim stopama rasta (-0,1%).
godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata

Nagrade Hrvatske komore arhitekata Peračiću, Hebaru, Andrijeviću i Korlaetu

Na Danima arhitekture u Rovinju dodijeljene su godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata. Dobitnici nagrada za 2017. su Dinko Peračić (konceptualni pothvat), Zoran Hebar (urbanizam) te Svebor Andrijević i Luka Korlaet (arhitektura).
godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata

Nominacije za godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata

Hrvatska komora arhitekata objavila je nominacije za godišnje nagrade koje se dodjeljuju za istaknuti profesionalni doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnog promišljanja
Matrix Office Park

Zagreb na Slavonskoj aveniji dobiva novi poslovni centar – Matrix Office Park

Matrix Office Park gradit će tvrtka Kamgrad. Investitor je GTC grupa, a investicija je vrijedna oko 300 milijuna kuna. Otvorenje poslovnog centra planirano je početkom iduće godine.
Naselje prijateljstva u Čepinu (photo: Osijek031.com)

Čepin će graditi moderno stambeno naselje za mlade

Na području bivšeg prognaničkog Naselja prijateljstva izgradit će se novo, moderno naselje s potpuno novom komunalnom infrastrukturom. Općinska uprava očekuje da će tako potaknuti doseljavanje mladih obitelji iz urbanih sredina.
ulaganja u nekretnine

Globalna ulaganja u nekretnine: Ova godina neće rušiti rekorde

Investitori u nekretnine širom svijeta u cijeloj su prošloj godini pokazali kako vjeruju u globalno tržište nekretnina, a ulaganja u zadnjem kvartalu 2017. čak su dosegla najviše razine u posljednje tri godine, pokazuju podaci konzultantske kuće JLL.
tržište uredskih prostora u 2018.

Tržište uredskih prostora u 2018: Pametne zgrade i robotska tehnologija

U pametnim zgradama ugrađeni senzori i analitička tehnologija omogućuju vlasnicima i najmoprimcima da prilagode potrošnju energije, temperaturu, razinu rasvjete, dnevnog svjetla, svježeg zraka i drugu metriku kako bi poboljšali zadovoljstvo korisnika i pridonijeli zaštiti okoliša
najbolje arhitektonsko ostvarenje u 2017.

OŠ Žnjan-Pazdigrad najbolje arhitektonsko ostvarenje u 2017.

Nagradu Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2017. dobili su Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić, Maja Furlan Zimmermann iz tvrtke x.3.m. za Osnovnu školu ‘Žnjan-Pazdigrad’ u Splitu
Supernova

Supernova grupa preuzela četiri trgovačka centra

Austrijska Supernova grupa preuzela je četiri trgovačka objekta: Centar Kaptol, Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu.
Bundek

Bundek: Adrenalinski park za sportaše i rekreativce

Središnji prostor novog Tematskog parka Bundek – istok (Racinjak) zauzimat će zona namijenjena baseballu, na istočnom dijelu je zamišljena zona automodelara, skatepark i adrenalin park, a zapadni dio uz Bundek je planiran kao prostor za povremena sezonska događanja
Interspar Rujevica

Otvoren Interspar Rujevica, investicija vrijedna 23 mil. eura

U Interspar na Rujevici uloženo je 23 milijuna eura. Trgovina zapošljava 120 djelatnika i na 4000 kvadrata prodajnog prostora kupcima nudi više od 30.000 proizvoda. Arhitektonsko rješenje potpisuje Idis Turato.
Kokošvaroš

I kokice imaju svoje naselje: Kokošvaroš u Rakovom Potoku

Sa željom da izgradi farmu za organski uzgoj jaja koja bi istovremeno bila edukativno-turističko odredište, poduzetnik Željko Franja obratio se arhitektonskom uredu SKROZ i nastao je Kokošvaroš, naselje kokica u kojemu djeca, ali i odrasli mogu vidjeti kako žive kokice.
Istarski ugljenokopi

Industrijska baština: Od rudnika uglja do rudnika kulture

Istarski ugljenokopi Raša obuhvaćaju tehnološki krajolik koji se proteže na površini od oko 200 četvornih kilometara, s više od 14 kilometara podzemnih rudarskih potkopa.. Riječ je o području na kojem se nalazi niz vrijednih industrisjkih spomenika, ali rijetki su zaštićeni i registriranim kao kulturna dobra.

Pratite nas

914ObožavateljiLajkaj
3SljedbeniciSlijedi
40SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

VIDEO

NAJNOVIJE

X
X