Naslovnica Biznis Nekretnine

Nekretnine

East Gate Mall Skopje

Asura preuzima održavanje najvećeg makedonskog shopping malla

Asura Facility Management d.o.o.e.l. Skopje, članica hrvatske Asura Grupe, potpisala je u Skopju Ugovor o uslugama upravljanja objektom East Gate Mall Skopje, najvećim shopping mallom ne samo u Sjevernoj Makedoniji.

Tri hrvatska projekta natječu se za međunarodnu graditeljsku nagradu

Rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split, poslovna zgrada Castua Pentagon iz Kastva te Nove gradske stube iz Ploča dobitnici su ovogodišnje Graditeljske nagrade CEMEX u Hrvatskoj.

M7 Real Estate preuzeo dvije logističke nekretnine u Zagrebu

M7 Real Estate, paneuropski ulagatelj i upravitelj nekretnina, završio je akviziciju dviju modernih urbanih logističkih nekretnina u Zagrebu u ime fonda M7 CEREF II. Obje nekretnine nalaze se na Slavonskoj aveniji.
obujam građevinskih radova

Obujam građevinskih radova u ožujku na godišnjoj razini porastao 16 posto

Obujam građevinskih radova zabilježio je u ožujku dvoznamenkastu godišnju stopu rasta od 16 posto, nastavivši trend godišnjeg rasta deseti mjesec zaredom. Dvoznamenkasti rast obujma građevinskih radova zabilježen je posljednji put u prvim mjesecima 2019.
građevinske dozvole ožujak 2021

DZS: U ožujku izdano 68,4 posto više građevinskih dozvola nego lani

Ukupno je u prva tri mjeseca ove godine izdano 2,706 građevinskih dozvola što je rast od 27,6 posto u usporedbi s istim razdobljem lani
Amazon HQ2

Amazon predstavio redizajnirane planove kampusa HQ2 u Arlingtonu

Amazon je u srijedu predstavio ažurirane planove svog drugog sjedišta, nazvanog HQ2, i najavio je da u novom kampusu u Arlingtonu na sjeveru Virdžinije, u predgrađu glavnog  grada SAD-a Washingtona, namjerava zaposliti 1900 ljudi.
Umag POS

U Umagu potpisan ugovor o gradnji 84 stana u okviru programa POS

Vrijednost Ugovora je i 50,91 milijun kuna, aradove će izvoditi konzorcij splitskih tvrtki Lavčević i Lavčević Inženjering. Zgrada bi trebala biti useljiva za 18 mjeseci, a po završetku projekta Umag će ukupno raspolagati s 206 POS stanova
ClimBuild

Što napraviti sa zaštićenim zgradama koje su pogođene potresom?

Niz potresa koji je pogodio Hrvatsku u ožujku i prosincu 2020. godine suočio je velik broj naših sugrađana s gubitkom domova preko noći. Šetnja po centru Zagreba, Siska ili Petrinje pruža uvid u dramatičnost...

Pogledajte najbolja arhitektonska ostvarenja u 2020. godini

Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.
obujam građevinskih radova

Obujam građevinskih radova raste deveti mjesec za redom

Prema podacima DZS-a za veljaču obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta od 3,8 posto. Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj raste brže od prosječnog rasta u državama članicama EU, štoviše na razini EU u veljači je zabilježen pad od 5,4 posto.
Kompleks Gredelj

EBRD za urbanu revitalizaciju kompleksa Gredelj

Studija pokazuje kako bi urbana regeneracija zone Gredelj mogla u idućih 15 godina privući ulaganja u iznosu od 1,6 mlrd eura, pridonijeti porastu BDPa Zagreba za 3 posto te potencijalno otvoriti 10 - 15 tisuća radnih mjesta

U Jurandvoru na Krku počela gradnja POS-ovih stanova

U Jurandvoru na Krku otvoreno je gradilište na kojem će se graditi stambeni kompleks u sklopu programa društveno poticane stanogradnje u kojem bi za godinu dana dom trebalo dobiti 13 obitelji s područja Baške i njene okolice.
most preko Dragonje

Nakon ljeta počinje obnova mosta preko Dragonje

Most preko rijeke Dragonje nalazi se u graničnom području Republike Hrvatske i Republike Slovenije te je u dvojnoj nadležnosti upravljanja. Most je dotrajao i oštećen u tolikoj mjeri da mu je narušena nosivost.
građevinske dozvole

DZS: U siječnju i veljači izdano devet posto više građevinskih dozvola nego u isto...

Predviđena vrijednost radova prema izdanim građevinskim dozvolama u prva dva mjeseca ove godine doseže 4,37 milijarde kuna, što je 6,8 posto više nego u istom razdoblju 2020. godine
indeks cijena stambenih nekretnina

Cijene stambenih nekretnina u 2020. porasle 7,7 posto

Prema podacima koje je objavila središnja banka, u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju cijene stambenih nekretnina zabilježile su rast na tromjesečnoj i godišnjoj razini.
zgradonačelnik

Prvi savjetodavni servis u Hrvatskoj za suvlasnike zgrada

Kako bi prava i obveze suvlasnika zgrada bili barem malo jasniji, sredinom rujna 2020. godine, osnovan je prvi savjetodavni servis za svakog suvlasnika u Hrvatskoj – ZGRADOnačelnik.hr

NAJNOVIJE

ODABRANO

Restep - Fizio Tech

Istarski medtech Fizio Tech razvio još jednu inovaciju u fizioterapiji

Nakon uređaja koji automatizira fizioterapetski proces i omogućava digitalno praćenje rehabilitacijskog procesa kod osoba s bolnim stanjem kuka, istarski medtech Fizi Tech predstavio je uređaj koji fizioterapeutima pomaže u terapiji osoba koje su imale operativni zahvat ili ozljedu na donjim ekstremitetima.
X
X