Camp Nou

Turska tvrtka Limak odabrana za obnovu stadiona Camp Nou

Rekonstrukcija stadiona Camp Nou dio je šireg projekta pod nazivom Espai Barça koji uključuje arenu Palau Blaugrana te niz rekreacijskih i mješovitih zona. Ukupna vrijednost projekta Espai Barça navodno je oko 1,5 milijardi eura
Christoph_Schoefboeck erste bank

Erste banka želi u Rijeci razvijati model priuštivog stanovanja

Erste banka "jako zainteresirana" razviti u Hrvatskoj, a pogotovo u Rijeci, model priuštivog stanovanja sličan onome kakav ima Beč, rekao je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.
uplate financijske pomoći

Godina isporuke na Banovini: Dvije godine nakon potresa obnovljeno 6 kuća

Dvije godine nakon potresa obnovljeno je šest obiteljskih kuća. Planirana je gradnja dvadesetak zamjenskih višestambenih zgrada. Trenutačno ih se gradi 16. Mnogi strdalnici su još uvijek u kontejnerskom naselju ili u privremenom smještaju u dvorištima oštećenih kuća.

PGŽ: Počinju radovi na Zdravstvenom centru Rujevica – Zapad

Župan Zlatko Komadina i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Rijeka Marko Andrić potpisali su u srijedu ugovor o sufinanciranju zemljanih radova na lokaciji Zdravstveni centar Rujevica – Zapad vrijedan tri milijuna kuna.

Zatvara se Spaladium Arena

Grad Split nije povukao odluku o provedbi ovrhe nad tvrtkom Sportski grad TPN d.o.o. u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom. Grad je zbog neplaćene komunalne naknade u iznosu od  oko 21 milijuna kuna pokrenuo ovrhu koja je privremeno bila odgođena.
Priručnik za postavljanje fotonapona

Besplatni priručnik za postavljanje fotonapona na krov kuće ili zgrade

ZGRADOnačelnik.hr je izradio poseban priručnik koji donosi sažetak najvažnijih informacija kako ugraditi sunčanu elektranu na krovu kuće/zgrade
Grad Varaždin

Grad Varaždin i Kaufland raskidaju ugovor o gradnji trgovačkog centra

Grad Varaždin i Kaufland će raskinuti ugovor temeljem kojeg se na dijelu poslovnog prostora Varteksa u Zagrebačkoj ulici, u sklopu projekta „Varteks kvart – urbana regeneracija“, trebao graditi novi poslovni trgovački centar. 

Za obnovu pristupne ceste Luci Novalja – jug 45 mil. kuna

Ministar Oleg Butković i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo potpisali su 45 milijuna kuna vrijedan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju prve faze rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji.

Od 10. siječnja upis u zemljišne knjige isključivo elektronički

Završen je proces digitalizacije postupka vođenja zemljišnih knjiga: od 10. siječnja iduće godine prijedlog za upis u zemljišne knjige više neće biti moguće podnijeti poštom ili na gruntovnici.

GBC predstavio nacionalni Roadmap za dekarbonizaciju zgrada

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizirao je petu Središnju konferenciju o održivoj gradnji na kojoj su se okupili ključni nacionalni te gostujući međunarodni dionici iz područja održive gradnje, energetske učinkovitosti i zelene ekonomije.

Vlada povećala novčanu pomoć za obnovu i samoobnovu

Budući da su troškovi obnove kuće oštećenih u potresima koje građani samostalno obnavljaju veći od iznosa na koji su do sada imali pravo, Vlada povećava novčanu pomoć za organiziranu konstrukcijsku obnovu i samoobnovu.
zakon o upravljanju i održavanju zgrada

Što donosi novi zakon o upravljanju i održavanju zgrada

U pripremi je novi zakon o upravljanju i održavanju zgrada koji bi trebao pobliže definirati kako da se sustanari organiziraju, koje su im dužnosti te na koji način mogu i smiju raspolagati zajedničkim dijelovima nekretnine.
Tvornica olovaka Zagreb

Prodaju se nekretnine Tvornice olovaka Zagreb “Penkala”

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključak kojim je vrijednost nekretnina TOZ Penkale u stečaju, čuvene Tvornice olovaka Zagreb, utvrđena na 81,9 milijuna kuna te da će se one prodavati na elektroničkoj javnoj dražbi po načelu "viđeno – kupljeno".

Glasnogovornik Vlade najavio gradnju nogometnog stadiona u Zagrebu

Vladin glasnogovornik Marko Milić u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" emitiranoj u ponedjeljak navečer najavio je da će Država u partnerstvu  s drugim sudionicima graditi stadion u Zagrebu.
rast cijena stambenih nekretnina

Nastavljen dvoznamenkasti rast cijena stambenih nekretnina

Prema podacima koje je objavio DZS, u drugom ovogodišnjem tromjesečju cijene stambenih nekretnina zabilježile su ubrzanje rasta na godišnjoj razini dok je u odnosu na razdoblje siječanj-ožujak rast blago usporio.

Talijanska nekretninska tvrtka akvizicijom ušla na hrvatsko tržište

Talijanska tvrtka za upravljanje nekretninama i njihovo održavanje L'Operosa preuzela je hrvatsku tvrtku PRS-FM. To je prvi iskorak ove velike talijanske tvrtke na strano tržište.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X