Naslovnica Biznis Nekretnine

Nekretnine

javni poziv za nekonstrukcijsku obnovu

U ponedjeljak se otvara javni poziv za nekonstrukcijsku obnovu

Pozivom su obuhvaćeni nekonstrukcijski elementi višestambenih, stambeno-poslovnih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.
Građevinska industrija

Građevinarstvo: Posla će biti, ali hoće li biti radnika?

Građevinska industrija jedna je od rijetkih djelatnosti u Hrvatskoj koja nije osjetila značajnije posljedice pandemije koronavirusa, a kroz NPOO građevinari mogu računati na 11,92 milijarde kuna. No, perspektiva ipak ne izgleda tako dobro.
Kulturni centar Sara

Neboder visok 75 metara jedna je od najviših drvenih građevina

Kulturni centar Sara u Skellefteåu u potpunosti je izgrađen od drva iz lokalnih šuma, a opisuju ga kao "globalni primjer održivog dizajna i izgradnje“. Konstrukcija uklanja dvostruko veću ugljičnu emisiju od one koju operativno proizvodi.
indeks cijena stambenih nekretnina

U drugom tromjesečju rast cijena stambenih nekretnina ubrzan na 6,5%

Promatrano prema strukturi predvodnik rasta bili su novi stambeni objekti uz rast od 4,8 posto u odnosu na prethodno tromjesečje te 6,7 posto u odnosu na drugo tromjesečje 2020. Rast na tromjesečnoj i godišnjoj razini predvode stambene jedinice u Zagrebu.
Pula Mall

Na mjestu stare robne kuće niknut će Pula Mall vrijedan 130 mil. kn

Umjesto derutne robne kuće u centru grada Pula bi trebala dobiti novi trgovački centar, Pula Mall, najavio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Filip Zoričić.

Saznajte tko su vodeće europske građevinske kompanije u 2020.

U 2019. ukupan prihod sto najvećih europskih građevinskih kompanijaiznosio je 480 mlrd eura. Nova ljestvica pokazuje pak da je ukupni prihod vodećih sto građevinskih tvrtki u 2020. iznosio 438,5 mlrd eura - samo 6,6 posto manje nego prethodne godine
DGNB

Počinje certificiranje održivosti zgrada po njemačkom modelu

Hrvatski savjet za zelenu gradnju potpisao je u utorak u Zagrebu ugovor s Njemačkim društvom za održivi razvoj po kojem će moći koristiti DGNB sustav certificiranja održivosti zgrada na nacionalnoj razini.
Arhibau

Međunarodna konferencija ArhiBau od 7. do 9. listopada u Zagrebu

Zagrebačka Arena će od 7. do 9. listopada ugostiti Međunarodni sajam i konferenciju ArhiBau na kojoj će se govoriti o planiranju, projektiranju i gradnji budućnosti prostora na temeljima Novog europskog Bauhausa, inicijative Europske komisije.
CityWave

U Milanu se gradi poslovni toranj obložen fotonaponskim panelima

U Milanu se gradi nova poslovna zgrada CityWave koja se napaja isključivo iz obnovljivih izvora. Riječ je o zgradi nove generacije koja ima za cilj dizajnom nadići nulti utjecaj te tako pozitivno utjecati na okoliš.
Obnova Zagreba

Dvojbe o legalnosti i imovinsko-pravni odnosi rješavat će se nakon obnove

U javnu raspravu uskoro idu izmjene Zakona o obnovi. Zakon je u ovom trenutku u međuresornom usaglašavanju, spreman za javnu raspravu koja će se dogoditi uskoro, no bit će relativno kratka.
POS Sv. Filip i Jakov

U Sv. Filipu i Jakovu grade se 24 POS-ova stana za 16,5 mil. kn

Započeli su radovi na izgradnji četiri zgrada s ukupno 24 stana kroz program poticane stanogradnje na Rabatinu iznad Sv. Filip i Jakova. Vrijednost radova je 16,5 milijuna kuna,

Loši podaci koštali su građevinsku industriju lani 1,8 bilijuna dolara

Netočni, nepotpuni, nedostupni, nedosljedni ili neprvovremeni podaci koštali su u 2020.  globalnu građevinsku industriju 1,8 bilijuna američkih dolara, navodi se u studiji Autodeska i FMI Corporation.

Ženeva, London i Kopenhagen najskuplji su gradovi za građevinare

Ženeva u Švicarskoj je prema istraživanju International Construction Cost Index nizozemske konzultantske tvrtke Arcadis najskuplji grad na svijetu kada je riječ o troškovima građevinskih radova.
Telosa

Američki milijarder planira u pustinji izgraditi grad vrijedan 400 mlrd dolara

Američki milijarder Marc Lore, Bivši izvršni direktor Walmarta, predstavio je projekt izgradnje Telose, novog grada u američkoj pustinji, vrijedan 400 milijardi dolara. Moguće lokacije uključuju Nevadu, Utah, Idaho, Arizonu i Teksas.
Banski dvori

Kreće obnova Banskih dvora vrijedna 155 milijuna kuna

Vlada je pokrenula projekt sveobuhvatne obnove Banskih dvora u vrijednosti procijenjenoj na 155,1 milijun kuna. Banski dvori zaštićeno su kulturno dobro pa će se obnova sufinancirati iz Fonda solidarnosti EU, sredstvima namijenjenim za obnovu kulturne baštine oštećene u potresu

Radnik iz Križevaca obnovit će Podravkinu zgradu za 87,8 mil. kuna

Radovi na rekonstrukciji poslovne zgrade Podravke počinju 1. listopada, a završetak radova očekuje se početkom srpnja iduće godine, nakon čega će slijedi tehnički pregled, primopredaja i useljenje zaposlenika u rekonstruiranu zgradu.

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X