Jarun Panorama

Odobrena gradnja kompleksa Jarun Panorama uz obvezu gradnje vrtića

Gradska skupština odobrila je krajem travnja projekt izgradnje kompleksa Jarun Panorama čiju jezgru čine četiri zgrade s dvadesetak katova, dvije uredske zgrade i hotel kategorije minimalno četiri zvjezdice.
nogometni kamp Velika Gorica

Vlada HNS-u darovala zemljište za gradnju nogometnog kampa

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da se Hrvatskom nogometnom savezu daruje zemljište u Velikoj Gorici površine oko 92 tisuće četvornih metara i vrijedno 4,2 milijuna eura, radi gradnje nogometnog kampa.

Splitski Viator preuzeo Brodomerkurov kompleks na Sirobuji

Splitska rent-a-car tvrtka Viator preuzela je za 5,5 milijuna eura kompleks na Sirobuji koji je bio u vlasništvu nekada snažne trgovačke kuće Brodomerkur.
ministar graditeljstva obnova

Bačić o obnovi: Trebamo svakog dana oko 4 mil. eura zahtjeva za plaćanje

Do sada smo uspjeli potrošiti malo više od pola europskog novca koji nam je na raspolaganju za obnovu nakon potresa: iz Fonda solidarnosti dobili smo milijardu i tri milijuna eura, a ostalo je još 490 milijuna.

Bačić najavio kupnju 500 mobilnih drvenih kućica za stradalnike

Stradalnicima od potresa kojima će se državnim mjerama osigurati smještaj prikladniji od kontejnera do završetka obnove režijski troškovi plaćat će se iz državnog proračuna i u novom smještaju, odlučila je Vlada.

Ministar Butković o financiranju trećeg traka autoceste Zagreb – Karlovac

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potvrdio je gradnju trećeg traka Zagrebačke obilaznice i dijela autoceste od Zagreba do Karlovca. Osim toga, gradit će se i novi objekt na lokacija na kojoj se nalazi zapušteni Motel Plitvice.
nogometni kamp

Reprezentativni nogometni kamp mogao bi se graditi u Velikoj Gorici

Zemljište na kojem bi se mogao graditi kamp se nalazi svega tri kilometra udaljenosti od zračne luke "Franjo Tuđman", 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara.
nacionalni nogometni stadion

Srbija gradi nacionalni nogometni stadion

Stadion će se graditi na području beogradske općine Surčin, a planirani kapacitet je oko 52.000 mjesta. Unutar objekta predviđeni su uredski prostori i trgovački centar, ali i objekti za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Korisnici kontejnera bit će zbrinuti u roku od 1037 dana od potresa

Novim Zakonom o obnovi objedinjavaju se tijela koja su do sada sudjelovala u obnovi, proširuje se krug korisnika obnove na pobočne srodnike i ukida se dio administrativnih procedura
Sokolana

Bjelovar kreće u konstrukcijsku obnovu Sokolskog doma

Zgrada u vlasništvu Grada ima status zaštićenog kulturnog dobra i vrijedan je primjerak arhitekture s početka 20. stoljeća. Djelo je poznatog arhitekta Dioniza Sunka. Ugovorena vrijednost radova iznosi 1,08 milijuna eura.
obnova prometne infrastrukture

Potpisani ugovori za obnovu prometne infrastrukture nakon potresa

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisani su ugovori za vraćanje u ispravno radno stanje prometne infrastrukture oštećene u potresu na području Zagrebačke županije vrijedni 28,5 milijuna eura.
Privlački gaz

Radovi na Privlačkom gazu bit će završeni u ožujku iduće godine

Privlački gaz je plitki pomorski prolaz između Privlačkog zatona i Ninskog zaljeva, smješten između kopna i otoka Vira. Produbljenjem i proširenjem prolaza skratit će se plovni put i povećati sigurnost pomorskog prometa između Zadarskog i Velebitskog kanala.
Nacionalni park Risnjak

NP Risnjak obnavlja razoreni most prema izvoru Kupe

Nacionalni park Risnjak jesenas su pogodile poplave i bujice koje su uništile i oštetile dijelova izletničke infrastrukture. Između ostaloga, razoren je most prema izvoru rijeke Kupe.
stambene nekretnine

Cijene stambenih nekretnina nastavljaju dvoznamenkasti rast

U odnosu na isto razdoblje 2021. godine, nakon rasta u drugom tromjesečju od 13,6 posto, u trećem tromjesečju 2022. godišnja stopa rasta ubrzala je na dvoznamenkastih 14,8 posto
Camp Nou

Turska tvrtka Limak odabrana za obnovu stadiona Camp Nou

Rekonstrukcija stadiona Camp Nou dio je šireg projekta pod nazivom Espai Barça koji uključuje arenu Palau Blaugrana te niz rekreacijskih i mješovitih zona. Ukupna vrijednost projekta Espai Barça navodno je oko 1,5 milijardi eura
Christoph_Schoefboeck erste bank

Erste banka želi u Rijeci razvijati model priuštivog stanovanja

Erste banka "jako zainteresirana" razviti u Hrvatskoj, a pogotovo u Rijeci, model priuštivog stanovanja sličan onome kakav ima Beč, rekao je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X