Naslovnica Biznis Nekretnine

Nekretnine

ClimBuild

Što napraviti sa zaštićenim zgradama koje su pogođene potresom?

Niz potresa koji je pogodio Hrvatsku u ožujku i prosincu 2020. godine suočio je velik broj naših sugrađana s gubitkom domova preko noći. Šetnja po centru Zagreba, Siska ili Petrinje pruža uvid u dramatičnost...

Pogledajte najbolja arhitektonska ostvarenja u 2020. godini

Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.
obujam građevinskih radova

Obujam građevinskih radova raste deveti mjesec za redom

Prema podacima DZS-a za veljaču obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta od 3,8 posto. Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj raste brže od prosječnog rasta u državama članicama EU, štoviše na razini EU u veljači je zabilježen pad od 5,4 posto.
Kompleks Gredelj

EBRD za urbanu revitalizaciju kompleksa Gredelj

Studija pokazuje kako bi urbana regeneracija zone Gredelj mogla u idućih 15 godina privući ulaganja u iznosu od 1,6 mlrd eura, pridonijeti porastu BDPa Zagreba za 3 posto te potencijalno otvoriti 10 - 15 tisuća radnih mjesta

U Jurandvoru na Krku počela gradnja POS-ovih stanova

U Jurandvoru na Krku otvoreno je gradilište na kojem će se graditi stambeni kompleks u sklopu programa društveno poticane stanogradnje u kojem bi za godinu dana dom trebalo dobiti 13 obitelji s područja Baške i njene okolice.
most preko Dragonje

Nakon ljeta počinje obnova mosta preko Dragonje

Most preko rijeke Dragonje nalazi se u graničnom području Republike Hrvatske i Republike Slovenije te je u dvojnoj nadležnosti upravljanja. Most je dotrajao i oštećen u tolikoj mjeri da mu je narušena nosivost.
građevinske dozvole

DZS: U siječnju i veljači izdano devet posto više građevinskih dozvola nego u isto...

Predviđena vrijednost radova prema izdanim građevinskim dozvolama u prva dva mjeseca ove godine doseže 4,37 milijarde kuna, što je 6,8 posto više nego u istom razdoblju 2020. godine
indeks cijena stambenih nekretnina

Cijene stambenih nekretnina u 2020. porasle 7,7 posto

Prema podacima koje je objavila središnja banka, u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju cijene stambenih nekretnina zabilježile su rast na tromjesečnoj i godišnjoj razini.
zgradonačelnik

Prvi savjetodavni servis u Hrvatskoj za suvlasnike zgrada

Kako bi prava i obveze suvlasnika zgrada bili barem malo jasniji, sredinom rujna 2020. godine, osnovan je prvi savjetodavni servis za svakog suvlasnika u Hrvatskoj – ZGRADOnačelnik.hr
Martina Puljić

Martina Puljić nova je predsjednica Uprave tvrtke Pleter usluge

Upravno vijeće CERP-a smanjilo je broj članova Uprave Pletera s troje na dvoje, a u novoj Upravi uz Martinu Puljić bit će također dosadašnji član Uprave Dens Skubić. Nova Uprava dobila je četverogodišnji mandat.
Rimac kampus

Rimac Automobili predstavili projekt korporativnog kampusa

Kampus će omogućiti tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.
Veterinarski zavod Križevci

Veterinarski zavod Križevci nakon 120 godina dobiva novu zgradu

Veterinarski zavod Križevci djeluje već 120 godina u bivšoj zgradi pavlinskog samostana i najstarija je takva ustanova na području jugoistočne Europe
google

Google će u 2021. uložiti više od sedam milijardi dolara u urede i...

Investicije su usmjerene na širenje ureda i podatkovnih centara u 19 saveznih država. Kroz te investicije će se kreirati najmanje 10 tisuća radnih mjesta s punim radnim vremenom.
Informativni centar Obnova

Godinu dana nakon potresa u Zagrebu otvoren Informativni centar Obnova

Informativni centar je mjesto na kojem rade osposobljeni službenici i gdje na jednom mjestu građani Zagreba i okolnih županija mogu dobiti sve konkretne informacije i podnijeti zahtjeve za obnovu
Centar za ispitivanje tehnologje

Sveta Nedelja raspisala natječaj za zemljište za koje je zainteresiran Rimac

Grad Sveta Nedelja raspisao natječaj za pravo građenja na lokacijiza koju je zainteresiran Mate Rimac. Riječ je o zemljištu površine 199 tisuća četvornih metara oko starog dvorca Erdödy u Kerestincu koje je država 2019. prenijela u vlasništvo Sv. Nedjelje.
cijene nekretnina

Cijene nekretnina rastu unatoč pogoršanju ekonomske situacije

Trenutačna razina prosječnih cijena stambenih nekretnina na dosad najvišim razinama povezana je i s programom subvencioniranja stambenih kredita APN-a, ističu u HNB-u.

NAJNOVIJE

ODABRANO

Restep - Fizio Tech

Istarski medtech Fizio Tech razvio još jednu inovaciju u fizioterapiji

Nakon uređaja koji automatizira fizioterapetski proces i omogućava digitalno praćenje rehabilitacijskog procesa kod osoba s bolnim stanjem kuka, istarski medtech Fizi Tech predstavio je uređaj koji fizioterapeutima pomaže u terapiji osoba koje su imale operativni zahvat ili ozljedu na donjim ekstremitetima.
X
X