Jadroagent

Jadroagent dobio građevinsku dozvolu za izgradnju logističkog centra

Međunarodna pomorska i prometna agencija Jadroagent ishodovala je pravomoćnu građevinsku dozvolu za izgradnju logističkog centra i pomoćnih građevina.
Koncern Agram Poslovni toranj Cibona

Agram pokrenuo obnovu poslovnog tornja Cibona

U Zagrebu su počeli radovi na obnovi Poslovnog tornja Cibona u koju će većinski vlasnik, koncern Agram, uložiti 10 milijuna eura.
POS Buje

Potpisan ugovor za gradnju POS stanova u Bujama

Gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov potpisali su predugovor i ugovor vezan uz izgradnju POS stanova.
građevinske dozvole

U prvih devet mjeseci izdano 4,9 posto više građevinskih dozvola nego lani

U prvih devet mjeseci 2023. izdana je 8501 građevinska dozvola, a predviđena vrijednost radova na osnovu izdanih dozvola iznosi 4,93 milijarde eura.

Split će dobiti osam novih javnih garaža s 11.200 mjesta

Gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak predstavio je u srijedu plan gradnje garaža – komunalnih centara u Splitu. Gradnja garaža – komunalnih centara dio je cjelovitog Plana održive urbane mobilnosti.
obnova zgrada

Grad Zagreb razmatra gradnju cestovnih tunela ispod Gornjeg grada

Razmišljamo o izgradnji cestovnog tunela ispod Gornjeg grada koji bi premostio vezu od sjevera do juga, odnosno rema zapadu, kao dugoročno rješenje za prometne gužve u centru Zagreba, rekao je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.
Tvornica olovaka Zagreb

Nekretnine TOZ Penkale kupio je izraelski investitor

Iako je kao osnivač tvrtke Landmark koja je kupila nekretnine upisana nizozemska tvrtka, stvarni vlasnici su izraelski investitori okupljeni oko tvrtke Landmark Project Management Company.
toranj Enclave

Britanski Tide izgradio najviši modularni toranj u Europi

Neboder Enclave nalazi se u Londonu, ima 50 katova i visok je 163 metra te preuzima rekord od Ten Degreesa, tornja s 35 katova koji se nalazi unutar istog kompleksa u College Roadu, u londonskoj četvrti Croydon.
vrtić Sveta Klara

Sveta Klara konačno dobiva vrtić za dvjestotinjak djece

U zagrebačkom naselju Sveta Klara počela je izgradnja dječjeg vrtića. Vrijednost radova i opremanja vrtića u Svetoj Klari je oko 10 mil. eura, od čega se 2,3 mil. eura sufinancira putem NPOO-a, a 7,7 mil. eura je iz gradskog proračuna.

U izgradnju i opremanje domova za starije ulaže se 159 milijuna eura

Izgradit ć se 18 centara za starije osobe koji će biti raspoređeni u 18 županija i u njima će se otvoriti 1800 smještajnih jedinica te prostor za izvan institucijske usluge za nešto više od 4500 korisnika
Tvornica olovaka Zagreb

Nekretnine Tvornice olovaka Zagreb prodane za 5,43 mil. eura

Trgovački sud u Zagrebu za 7. rujna zakazao je ročište za diobu kupovnine ostvarene prodajom nekretnina TOZ Penkale - Tvornice olovaka Zagreb d.d. u stečaju koje su na drugoj javnoj dražbi prodane za 5,43 milijuna eura.

Javni poziv za rekonstrukciju, izgradnju i opremanje osnovnih škola

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs predstavio je prvi javni poziv za izgradnju,  rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola za jednosmjenski rad cjelodnevne škole.
Nogometni kamp Velika Gorica

Gradnja nogometnog kampa u Velikoj Gorici počinje idućeg proljeća

Vlada i hrvatski nogometni savez potpisali su sporazum o darovanju državnog zemljišta u Velikoj Gorici vrijednog 4,2 milijuna eura za gradnju nogometnog kampa.

Korlaet najavio natječaj za obnovu Škole primijenjene umjetnosti

U Zagrebu su obnovljene sve osnovne škole oštećene u potresu, a u tijeku je obnova nekoliko srednjih škola.

Šibenik raspisuje natječaj za urbanu regeneraciju Batižele

U sklopu jedinstvenog projekta urbane regeneracije zainteresirani investitori uskoro mogu očekivati raspisivanje međunarodnog natječaja za razvoj lokacije Batižele – nove šibenske četvrti na 20 hektara uz more.
Malinska Luka Porat

Malinska dobila obnovljenu Luku Porat i 14 novih vezova

Na području krčke općine Malinska nakon dvogodišnjih radova otvorena je proširena luka Porat. Osigurano je 14 novih komunalnih i nautičkih vezova, čime je ukupan broj vezova u komunalnom i nautičkom dijelu luke povećan na 103.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marsela Car

Marsela Car: Čovječanstvo ne bi napredovalo da su se čekala idealna rješenja

Iako Hrvatska malo kasni za zapadom i generalno imamo manje resursa za nabavu opreme, naša prednost je da smo dosta snalažljiv narod pa uspijemo često pronaći dobra zaobilazna rješenja, kaže doktorica znanosti i programerka Marsela Car

Mateja Dumbović: Ako ja ostanem u Hrvatskoj i budućim generacijama bit će lakše ostati

Dr. sc. Mateja Dumbović s Opservatorija Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu većinu svoje dosadašnje znanstvene karijere posvetila sunčevim olujama i svemirskoj prognostici. Znate li što su to sunčeve oluje?
X
X