Naslovnica Biznis Nekretnine

Nekretnine

energetska obnova zgrada

Javni poziv za energetsku obnovu zgrada obustavljen nakon 16 minuta

Prijave za Javni poziv za energetsku obnovu zgrada otvorene su u 9:00 sati, a 16 minuta nakon toga poziv je obustavljen jer je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200 posto ukupno raspoloživog iznosa.
Zagrepčanka

Zagrebačka gradska vlast pokreće projekt revitalizacije Zagrepčanke

Zagrebačka vlast pod vodstvom gradonačelnika Tomislava Tomaševića priprema plan za oživljavanje kompleksa Zagrepčanke, nekadašnje Gradske klaonice i stočne tržnice u Heinzelovoj ulici.
izgradnja vrtića

Za izgradnju i obnovu vrtića 1,22 milijarde kuna

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar obrazovanja Radovan Fuchs predstavili su u četvrtak natječaj za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u vrijednosti od 1,22 milijarde kuna. Javni poziv bit će objavljen 22. travnja, a prijave se zaprimaju od 2. svibnja
digitalizacija akata o gradnji

Digitalizacija akata o gradnji izdanih u razdoblju od 1968. do 2015.

Projekt digitalizacije akata o gradnji ukupno je vrijedan više od 23,8 milijuna kuna, digitalizirat će se više od dva milijuna lokacijskih, građevinskih i uporabnih dozvola izdanih u razdoblju od 1968. do 2015. a predviđeni završetak skeniranja je kraj 2022. godine.
Infobip Alfa Centauri

Infobip predstavio zagrebački kampus Alfa Centauri

Tvrtka Infobip predstavila je svoj novi inovacijski centar Alfa Centauri. Novi kampus nalazi u zagrebačkom naselju Sveta Klara prostire se na 20 tisuća četvornih metara, a investicija je vrijedna 150 milijuna kuna.
Čiovski most

U četvrtak montaža obnovljene konstrukcije starog Čiovskog mosta

Obnovljeni Čiovski most trebao bi biti postavljen ovog četvrtka ako vremenske prilike to dozvole, najavio je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Ukrajina: Šteta na infrastrukturi nastala ruskom agresijom 63 mlrd USD

Izravna šteta na ukrajinskoj infrastrukturi nastala ruskom agresijom dosegnula je 63 milijarde američkih dolara, procijenila je u analizi Kijevska škola ekonomije (Kyiv School of Economics - KSE).

PGŽ: 6 milijuna kuna za sufinciranje projekata županijskih lučkih uprava

Četiri milijuna kuna namijenjeni su za sufinaciranje prioritetnih projekata, a o preostalih dva milijuna bi, prema prijedlogu, trebala odlučiti Županijska skupština, ali plan je da se taj iznos usmjeri u sanaciju i uređenje pristana u luci Unije.
cijene nekretnina

Cijene nekretnina u prosincu za 9,1 posto veće nego prije godinu dana

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u četvrtom tromjesečju prošle godine bile su 9,1 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statitiku.
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Za obnovu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije 50 mil. kn

U Zagrebu je potpisan ugovor o početku građevinskih radova na cjelovitoj obnovi zgrade Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije vrijedan 50 milijuna kuna. Obnova se sufinancira sredstvima Fonda solidarnosti EU.
energetska obnova visestambenih zgrada

Prijave za energetsku obnovu višestambenih zgrada kreću 17. svibnja

Poziv se odnosi na zgrade koji nisu oštećene u potresu, a intenzitet potpore po pojedinačnom projektu seže od 150 tisuća do 22 milijuna kuna, pri čemu može iznositi od 60 do 100 posto.

Za III. fazu rekonstrukcije bolničke zgrade KBC-a Zagreb 70 mil. eura

Nova multifunkcionalna zgrada KBC-a Zagreb gradit će se u sklopu postojeće lokacije, a sredstva namijenjena za izgradnju i rekonstrukciju, u ukupnom iznosu od 70 milijuna eura, osigurana su iz zajma Svjetske banke.
energetska obnova obiteljskih kuca

Energetska obnova obiteljskih kuća: Do sada 1500 ugovora u vrijednosti 102 mil. kn

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost priopćio je da je do sada na adrese građana uputio 1500 ugovora o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća, ukupno vrijednih 102 milijuna kuna.
DGNB sustav certificiranja

Naučite kako certificirate zgrade!

Hrvatski savjet za zelenu gradnju već dugi niz godina educira javnost o prednostima održive gradnje te korištenju međunarodnih certifikata

Za izgradnju luka i sanaciju pomorskog dobra u tri županije 47 mil. kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je ugovore i sporazume za ukupno 37 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna.

Grad Rijeka raspisao natječaj za zakup 31 poslovnog prostora

Grad Rijeka objavio je natječaj za davanje u zakup 31 poslovnog prostora u vlasništvu grada. Većina lokacija je u centru grada, a dio njih na Brajdi, Mlaki, Sušaku, Zametu, Belvederu, Potoku.

PRATITE NAS

945ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Hrvatski startup za monitorning mora među četiri najbolja u EU

Hrvatski startup SeaCras, specijaliziran za praćenje kvalitete voda, ušao je među četiri finalista u kategoriji Monitoring kvalitete ocena i mora u sklopu programa Blueinvest, koji je EK pokrenula za poticanje i provedbu projekata Plave ekonomije.
X
X