Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

Karlovac planira iskoristiti geotermalne potencijale za grijanje

Grad Karlovac počinje s pripremnim radovima na bušotini geotermalnog izvora. Jedno je od potencijalnih nalazišta vruće vode na području Karlovca je šuma Šumbar, gdje se priprema istražna bušotina.

Kinezi počeli s radovima na tunelu Kozjak

Riječ je o projektu vrijednom 74,6 milijuna eura bez PDV-a koji će izvoditi China Road and Bridge Corporation i kroz koji će se izgraditi i 2525 metara dugačak tunel Kozjak.

Komisija pokreće službeni postupak protiv TikToka na temelju Akta o digitalnim...

Europska komisija pokrenula je službene postupke kako bi procijenila je li TikTok možda prekršio Akt o digitalnim uslugama u nekoliko područja, uključujući zaštitu maloljetnika i transparentno oglašavanje.

Akt o digitalnim uslugama počinje se primjenjivati na sve internetske platforme...

Akt o digitalnim uslugama, ključni pravilnik EU-a kojim se internetsko okruženje želi učiniti sigurnijim, pravednijim i transparentnijim, od 17. veljače primjenjuje se na sve internetske posrednike u EU-u.

Krenuli radovi na tri velika gradilišta Istarskog ipsilona

Otvoreni su radovi na drugom kolničkom traku dionice Tunel Učka – Matulji, na drugom mostu preko Mirne i drugom vijaduktu Limska Draga vrijedni ukupno 214 miljuna eura

Vrbovec dobiva pročištač otpadnih voda i širi kanalizacijsku mrežu

U Vrbovcu je potpisan ugovor o projektiranju i gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda vrijedan 11,1 milijun eura. Pročistač otpadnih voda trebao bi biti sagrađen u naredne dvije godine.

U 3. maju porinuta novogradnja za kanadskog naručitelja

U riječkom brodogradilištu "3. maj" svečano je porinuta novogradnja 527 - samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutih tereta vrijedan 23,5 milijuna eura koji se gradi za kanadsku kompaniju "Algoma Central Corporation"

KB Dubrava će do 2029. dobiti novu zgradu

Unatoč tome što je projektirana za oko 70 tisuća pacijenata, kroz zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava godišnje prođe njih čak pet puta više.

Objavljen poziv zastupnicima motornih vozila za sudjelovanje u programu Vozim...

FZOEU objavio je Javni poziv za iskaz interesa generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Hrvatske za sudjelovanje u programu sufinanciranja energetski učinkovitih vozila.

U ponedjeljak počeo novi krug upisa trezorskih zapisa za građane

U ponedjeljak, 19. veljače, počinje novi krug upisa trezorskih zapisa za građane. Ministar financija Marko Primorac najavio je dvije emisije trezorskih zapisa različite ročnosti i ukupne vrijednosti 550 milijuna eura.

Hanfa upozorava na obmanjujuće objave od strane ponuditelja kriptovaluta

Hanfa upozorava javnost kako nije ovlaštena zaprimiti bijelu knjigu o kriptoimovini, a posljedično ni provjeravati jesu li u nju uključene sve potrebne informacije zahtijevane Uredbom EU o tržištima kriptovaluta.

Nastavljeni radovi na križanju Jadranske magistrale u Stobreču

Početkom veljače nastavljeni su radovi na južnom dijelu križanja državne ceste broj 8 u Stobreču. Čvor Stobreč jedan je od najprometnijih u Hrvatskoj. Dnevno njime prođe više od 50 tisuća vozila.

Aminess preuzima upravljanje Hotelom Mediteran u Crikvenici

Preuzimanje operativnog poslovanja Hotela Mediteran druga je suradnja ove vrste za tvrtku Aminess Hospitality Group, koja od početka ove godine upravlja operativnim poslovanjem Aminess Lišanj Family Hotela iz Novog Vinodolskog.

U 2023. izdane građevinske dozvole za radove vrijedne više od 7...

U 2023. ukupno su izdane 11.564 dozvole, a predviđena vrijednost radova na osnovu izdanih dozvola iznosi 7,01 milijardu eura.

Potpisan ugovor o rekonstrukciji južnog ulaza u Šibenik

Riječ je o križanju Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika, gdje se tijekom turističke sezone stvaraju prometne gužve. Najveći problem bit će kako organizirati radove i promet tijekom ljetnog razdoblja.

Zagrebački HNK u prošloj godini povećao prihod od pretplata za 57,34...

Zagrebački HNK ove sezone, zahvaljujući programu i uspješnoj digitalizaciji, ima više od 5.500 pretplatnika, istaknula je na konferenciji za medije intendantica Iva Hraste Sočo.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Dragana Dilparić, Darling & Shegrts

Dragana Dilparić: Svatko od nas u sebi ima kreativni izvor, ja sam svoj otkrila...

Dragana Dilparić, 52-godišnja energična Zagrepčanka, otkrila nam je kako je napustila uspješnu karijeru u kozmetičkoj industriji i postala slastičarka te nas provela kroz svoj poduzetnički put. Njezina priča je inspiracija za sve koji razmišljaju o promjeni karijere u želji da slijede svoju strast
Renata Lovrenčić;

Renata Lovrenčić: Nestanak srednjeg građanskog sloja najveća je opasnost za poduzetnike

Na tržištu se primjećuje lagani nestanak srednjeg građanskog sloja koji su uvijek i svima bili najbolji kupci, istaknula je Renata Lovrenčić, pravnica koja je svoju strast prema cvijeću pretvorila u uspješan biznis
X
X