Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

U samo tri sata s tržišta kriptovaluta izbrisano gotovo 13 milijardi...

Jutros oko 10.23 sati po honkonškom vremenu bitcoin je pao za skoro 5 posto na 6.303 dolara, a za sobom je povukao i ostale kriptovalute tako da su XRP i ethereum izgubili više od 10 posto, navodi Coinmarketcap.com

Institut IGH potpisao ugovor za projekt sanacije Krčkog mosta

Institut IGH d.d. potpisao je s naručiteljem Autocesta Rijeka – Zagreb d.d. ugovor o uslugama provedbe istražnih radova i izrade projekta sanacije konstrukcije Krčkog mosta.

Zašto Amazonove robne marke stvaraju strah kod konkurencije

Amazonova nastojanja da poveća broj robnih marki u svom portfelju potiče strah i zabrinutost među trgovcima i brendovima koji koriste njegovu trgovinsku platformu jer iz dana u dan raste broj proizvoda i kategorija u kojima im internetski trgovinski div izravno konkurira.

Sebastien Roche novi je član Uprave Plive

Sebastien Roche imenovan je 1. listopada članom Uprave i izvršnim direktorom Farmaceutskih operacija Zagreb. U Upravi će zamijeniti Zorana Bunčića koji karijeru nastavlja unutar Teve kao glavni direktor Farmaceutskih operacija u Njemačkoj.

Znate li bez kojih brendova milenijalci “ne mogu živjeti”?

Smatra se da su milenijalci naklonjeni isključivo novim, trendovskim tvrtkama i robnim markama, No, rezultati nedavnog istraživanja pokazali su da im i stogodišnji brendovi mogu biti inspirativni i dovoljno zanimljivi da bez njih "ne mogu živjeti".

Tehnologija pridonosi uspjehu u poslovanju na tržištu nekretnina

Brian Meier, vodeći agent iz New Yorka, oduševio je okupljene stručnjake na najvećoj regionalnoj konferenciji za nekretnine - New Link, koja je održana jučer u MSU.

Prodaja novih automobila na godišnjoj razini raste dvoznamenkastim stopama

Prodaje novih automobila u kolovozu je na godišnjoj razinu porasla za 31,5 posto. Izuzmemo li svibanj ove godine, dvoznamenkaste godišnje stope rasta prodaje novih automobila traju od siječnja ove godine.

APN pripremio program poticaja za zaštićene najmoprimce

U tijeku je javno savjetovanje o programu poticanja prodaje stanova POS+, s ciljem da zaštićeni najmoprimci riješe stambeno pitanje uz državna poticajna sredstava te kako bi se građanima olakšalo stjecanje prve nekretnine.

Stupila na snagu prekogranična digitalna identifikacija – saznajte što vam omogućava

Korištenje elektroničkih ID-ova uštedit će poslovnom sektoru više od 11 milijardi eura godišnje. Danas 58 posto građana EU odlučuje stupiti u kontakt s javnim upravama putem interneta, a online dostupnost javnih usluga u Europi doseže 82 posto.

Hrvoje Stojić: Hrvatska je ponovo na radaru investitora

Vraćanje investicijskog rejtinga prodonijelo bi daljnjem padu premije na rizik, povećala bi se isplativost investicijskih projekata poduzetnika, te dao vjetar u leđa amcijama za što brže uvođenje eura

VIPNet je od danas postao A1 Hrvatska

VIPnet je od 1. listopada službeno promijenio naziv u A1 Hrvatska, a Vip brend za više od 2 milijuna korisnika postaje A1. Korisnici ne moraju brinuti o promjenama jer će njihovi brojevi, e-mail adrese i usluge što su ih koristili kod Vipneta automatski prijeći na A1, a promjena nema ni za poslovne korisnike.aje A1

Žene i biznis: Nemoguće je postići 100% uspjeha, sa samo 50%...

Među glavnim preprekama ističu se proces zapošljavanja, korporativna kultura, vodstvo, fleksibilnost radnog vremena i iznad svega manja mogućnost napredovanja u kompanijama. Jednakost i uključenje vode boljim poslovnim rezultatima, većem broju žena u radnoj snazi i većim stopama nataliteta.

Svake godine u moru završi osam tona plastike – kako smanjiti...

Svjetski gospodarski forum pokreće Globalno akcijsko partnerstvo za borbu protiv plastičnog otpada (Global Plastic Action Partnership – GPAP) kako bi se zaustavio rast onečišćenja plastičnim otpadom u svijetu do 2025. godine

PwC objavio globalni korporativni porezni vodič za 152 zemlje

PwC objavio je godišnji vodič „Worldwide Tax Summaries - Corporate Taxes 2018/19“, najnoviju zbirku međunarodnih stopa i propisa vezanih uz korporativne poreze. koji sadrži sažetke za 152 zemlje.

Elon Musk se nagodio s istražiteljima i odstupit će mjesta predsjednika...

Elon Musk, izvršni direktor kompanije Tesla, nagodio se s Komisijom za vrijednosne papire u slučaju optužbe za prijevaru na tržištu kapitala. Prema nagodbi Musk se mora na tri godine povući s mjesta predsjednika kompanije i platiti kaznu od 20 milijuna dolara.

Štromar: Cijene nekretnina rastu tamo gdje raste broj turističkih noćenja

Na natječaj za subvencionirane stambene kredite do četvrtka je zaprimljen 1851 zahtjev, a ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je da je mjera uspješna i da će zacrtani ciljevi biti ostvareni.

Pratite nas

934ObožavateljiLajkaj
5SljedbeniciSlijedi
40SljedbeniciSlijedi
Agrivi

Agrivi: Digitalni domoroci preuzimaju poljoprivredu

Agrivi i FER razvijaju samoučeći algoritam koji će na temelju podataka prikupljenih u stvarnom vremenu, kroz uparivanje s najboljim praksama u postojećoj bazi znanja, sam generirati personalizirane preporuke poljoprivrednicima.

NAJNOVIJE

ODABRANO

VIDEO

X
X