Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

Obnovljivi izvori energije lani rasli najbrže u posljednja dva desetljeća

Kapacitet obnovljivih izvora energije u 2020. godini porastao je za 45 posto ili za 280 GW, što je najveći rast na godišnjoj razini od 1999., iako je zbog utjecaja Covida-19 došlo do prekida u lancu opskrbe i kašnjenja u izgradnji

Kreće izgradnja nove kolektorske i vodovodne mreže u Vodicama

Projekt, vrijedan 4,1 milijun kuna, obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže u sklopu rekonstrukcije dionice državne ceste D8 u Vodicama

Ivan Mišetić novi je predsjednik Vijeća članova HUP-a

Ivan  Mišetić, glavni tajnik Atlantic Grupe, izabran je u utorak za predsjednika Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković.

Ryanair zagrebačku bazu otvara već u srpnju i pokreće dodatne linije

Ryanair je u utorak objavio da će bazu u Zagrebu otvoriti već u srpnju, umjesto u kako je prvotno najavljeno u rujnu. Irska kompanija će također već od 23. srpnja, umjesto od rujna, pokrenuti tri linije iz Zagreba prema Londonu, Rimu i Göteborgu.

Fortenova prodala Mandisu udio u tvrtki Zagreb plakat

Tvrtka Zagreb plakat osnovana je 2008. te se usko specijalizirala za vanjsko oglašavanje na billboardima, citylight vitrinama, bigboardima te špan-masterima na javnim površinama i nekretninama u vlasništvu grada Zagreba.

APM Terminals i Enna Logic jedini predali ponudu za Zagrebačku obalu

Na natječaj za dodjelu koncesije za razvoj i gospodarsko korištenje kontejnerskog terminala Zagreb Deep Sea u Luci Rijeka stigla je samo jedna ponuda: dansko-hrvatskog konzorcija u kojem su APM Terminals i Enna Logic.

FlixBus ove sezone povezuje hrvatske gradove s 50 odredišta u osam...

FlixBus ove godine pokreće sve međunarodne linije na kojima je prometovao 2019.: povezat će hrvatske gradove s 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija

Što donosi Vladin plan liberalizacije tržišta odvjetničkih usluga

Odvjetništvo je, pogotovo ako je riječ o pravnom savjetovanju, tržišna djelatnost i za razliku od javnih bilježnika, nije isključeoa iz primjene Europske direktive o javnim uslugama poručuju iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

Kroz kooperaciju MI Vajda povećala vrijednost svinja u tovu na 25...

Predstavnici Vajde najavili su i realizaciju novog ugovora u ukupnom iznosu od 5,6 milijuna  kuna za izgradnju fotonaponske elektrane, pri čemu će se projket sufinancirati iz EU fondova s 2,76 milijuna kuna

Znate li što je dogecoin – satirična kriptovaluta u 6 mjeseci...

Dogecoin, kriptovaluta brendirana nakon objave virtualnog memoa psa prije nekoliko godina, u petak u poslijepodnevnim satima dosegnula je rekordnu vrijednost. Nakon šestomjesečnog uspona za više od 26.000 posto, tržišna kapitalizacija dosegnula je 92 milijarde dolara.

Opskrbljivači HEP grupe drže 90,4 posto tržišta električne energije

Lani je u Hrvatskoj ukupno potrošeno 15.384 gigavatsati (GWh) električne energije. U kategoriji kućanstvo obačunato je 45 GWh manje, dok je poslovnim subjektima  obračuanto  889 GWh manje.

MOL Grupa: Strateški odmak prema petrokemiji – pun pogodak

MOL Grupa u prvom je tromjesečju 2021. ostvarila čistu CCS EBITDA u iznosu 664 milijuna američkih dolara, što je 7 % više u odnosu na isto tromjesečje lani, zahvaljujući porastu cijena nafte i plina te rekordno visokim petrokemijskim maržama

Delta Airlines letjet će iz New Yorka za Dubrovnik s JFK-ja...

Linija Delta Airlinesa između Dubrovnika i New Yorka (JFK) najavljena je od početka srpnja s čak četiri leta tjedno, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa B767-300ER.

Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se do 14. svibnja

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u petak je objavila oglas o prestanku subvencioniranja stambenih kredita: Zahtjevi za subvencije u ovom krugu zaprimat će se do 14. svibnja do 16 sati.

Dvije žalbe na natječaj za opremanje pristupnih cesta Pelješkom mostu

DKOM je prošlog tjedn zaprimio dvije nove žalbe vezane uz projekt cestovnog povezivanja juga Hrvatske, a odnose se na nadmetanja za opremanje pristupnih cesta Pelješkom mostu i stonske obilaznice.

Za DK Home presented by A1, ekskluzivni zagrebački događaj, otvorena je...

Ako niste rezervirali svoja mjesta, možete se upisati na listu čekanja, a organizatori će vas na vrijeme obavijestiti o mogućnosti sudjelovanja 14. i 15. lipnja na zagrebačkom Tuškancu!

NAJNOVIJE

ODABRANO

Restep - Fizio Tech

Istarski medtech Fizio Tech razvio još jednu inovaciju u fizioterapiji

Nakon uređaja koji automatizira fizioterapetski proces i omogućava digitalno praćenje rehabilitacijskog procesa kod osoba s bolnim stanjem kuka, istarski medtech Fizi Tech predstavio je uređaj koji fizioterapeutima pomaže u terapiji osoba koje su imale operativni zahvat ili ozljedu na donjim ekstremitetima.
X
X