Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

HAC pronašao rješenje za financiranje autoceste do Dubrovnika

Hrvatske autoceste bi do 30. rujna s deset hrvatskih banka trebale potpisati ugovor o refinanciranju kreditnog zaduženja u iznosu od milijardu i 572 milijuna eura, dok bi sa sedam banaka bio potpisan ugovor o novom kreditu u iznosu od 600 milijuna eura.

Hrvatska uz Poljsku u prvom kvartalu predvodnik rasta u okruženju

Sezonski prilagođeni podaci o kretanju BDP-a pozitivno su iznenadili budući da ukazuju na ubrzavanje rasta gospodarstva od 1,4% u odnosu na razdoblje listopad-prosinac 2022., kada je zabilježen realan rast od 0,5%. Godišnja stopa rasta prema sezonski prilagođenim podacima iznosila je 2,6 posto.

Obujam građevinskih radova u prvom tromjesečju porastao 3,6 posto

Prema kalendarski prilagođenim indeksima rast je u ožujku iznosio 3,1 posto godišnje (u odnosu na 4,1 posto zabilježenih u veljači). Prema izvornim indeksima, zabilježen je također rast od 3,1 posto u odnosu na ožujak 2022.

Tvrtka Billa Gatesa gradila bi male nuklearne elektrane u Walesu

Kompanije TerraPower, koju je osnovao suosnivač Microsofta Bill Gates, i Rolls-Royce iskazale su interes za izgradnju malih modularnih reaktora (SMR - small modular reactors) u Sjevernom Walesu.

HUP: Postoji fiskalni prostor za jače rasterećenje plaća

Postoji fiskalni prostor za jače rasterećenje plaća kroz niže porezne stope od postojećih uz adekvatniji porezni tretman turističkog najma, koji je potpuno neiskorišten, poručuje HUP-ov ekonomist Hrvoje Stojić u Fokusu tjedna.

Lagermax u novo logističko skladište kraj Zaprešića uložio 15,3 mil. eura

Tvrtka Lagermax Logistics Croatia otvorila je u čevrtak novo logističko skladište u mjestu Luka pored Zaprešića, a velikom proslavom obilježeno je i 25 godina rada Lagermax grupacije u Republici Hrvatskoj.

Arbitražni sud odbio odštetni zahtjev zbog nerealiziranog projekta Golf na Srđu

Arbitražni sud u Washingtonu odbio je odštetni zahtjev nizozemskog investitora protiv Hravtska jer nije proveden projekt golfskog igrališta na Srđu iznad Dubrovnika.

Nikola Bašić dobitnik nagrade “Viktor Kovačić” za životno djelo

Projekt preuređenja nekadašnje Jašionice u urede Zemljišno-knjiškog odjela Građanskog suda u Zagrebu arhitekta Davora Bušnje najuspješnije je ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u prošloj godini,

Selectedd i Brigada otvorili izložbu Illuminating the Senses

Izložba u fokus stavlja svjetlo, kao esenciju svakog prostora, i pokazuje kako svjetlo može aktivirati osjetila i stvoriti osjećaj intimnosti. Svi zainteresirani za dizajn baziran na održivosti izložbu mogu posjetiti do 7. lipnja u Centru Kaptol

Iris Ernst nova je direktorica u Deloitteu Hrvatska

Iris Ernst ima dvadeset godina iskustva u financijskom savjetovanju i pružanju transakcijske podrške pri prodaji i kupnji društava u sklopu due dilligence projekata u Europi i Aziji.

Mario Müller novi je član Uprave Kraša

Mario Müller bit će zadužen za operativne poslove koji uključuju proizvodnju i održavanje, nabavu investicije i logistiku.

Čvor Orehovica gradit će konzorcij u kojem su GP Krk i...

Na natječaj Hrvatskih autocesta za dogradnju čvora Orehovica stigla je jedna ponuda, zajednički su je predali GP Krk i Zagreb-Montaža. Pripremni radovi trebali bi započeti odmah po potpisivanju ugovora, a glavni građevinski radovi u rujnu.

Gea Kariž imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj

Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku.

Osobni odbitak povećava se s 530 na 560 eura

Vlada je predstavila novi krug porezne reforme. Ukida se prirez, a općinama i gradovima uvodi se mogućnost da povećaju stopu poreza na  dohodak, ali tako da se ne poveća ukupno porezno opterećenje.

EK poziva na postupni prestanak interveniranja u cijene energenata

Europska komisija preporučila je hrvatskoj Vladi da do kraja godine postupno prestane intervenirati u cijene energenata, osim za najranjivija kućanstva i tvrtle, ako se cijene počnu povećavati.

U probni rad puštena INA-ina solarna elektrana Virje u Molvama

U Centralnoj plinskoj stanici Molve u Virju u srijedu je u probni rad puštena INA-ina solarna elektrana Virje. Riječ je o drugoj po veličini elektrani tog tipa u Hrvatskoj.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X