Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

BAT peti put za redom proglašen najboljim globalnim poslodavcem

BAT je za 2022. godinu, već petu godinu za redom, dobio priznanje Global Top Employer za najboljeg globalnog poslodavca, koju dodjeljuje globalna neovisna organizacija Top Employers Institute.

KentBanka – prva boutique banka u Hrvatskoj

Fokus KentBanke ostaje poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, kroz poslovnu mrežu koju čini ukupno 16 poslovnica u gradovima diljem zemlje te mrežu s više od 1000 bankomata i napredne digitalne usluge internet i mobilnog bankarstva.

HZJZ: Nove preporuke o izolaciji i samoizolaciji

Izolacija je skraćena asimptomatskim i osobama s blagom do umjerenom kliničkom slikom koje nisu imunokompromitirane na sedam dana i za osobe kojima je prošlo više od četiri mjeseca od primarnog cijepljenja ili preboljenja.

Kako do zelenog, održivog i digitalnog gospodarstva

Zelena tranzicija gospodarstva podrazumijeva dekarbonizaciju energetskog sektora, uz daljnja ulaganja u obnovljive izvore energije, razvoj novih tehnologija te povećanje energetske učinkovitosti u svim sektorima, osobito u energetici, prometu i industriji

U 2021. prosječan prinos obveznih mirovinskih fondova kategorije B 7,37%

Ukupna imovina pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova krajem 2021. godine dosegnula je 133 milijarde kuna i veća je za gotovo 12 posto ili 14 milijardi kuna nego u prethodnoj godini.

Arhitekti kao struka galame – samo nedovoljno glasno

Prostor nam je devastiran. U urbanističko planiranje se u posljednjih 30 godina nije ulagalo, jedinice lokalne zajednice nemaju viziju razvoja prostora, kazao je Robert Jonathan Loher iz Hrvatske komore arhitekata, za Poslovni FM, u emisiji ZGRADOnačelnik

Telemach preuzeo Optima Telekom

Telemach Hrvatska postaje ravnopravan treći integrirani operator u pokretnoj i nepokretnoj mreži u Hrvatskoj

Šolta i Brač povezat će se podmorskim tunelom

Bit će to prvi podmorski tunel u Hrvatskoj, a planirana vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura. Na šoltanskoj strani ulaz u tunel trebao bi biti na području Livke, a na bračkoj na punti Milna.

Osječko-baranjska županija na dar dobila zemljište nekadašnjeg OLT-a

Riječ je o prostoru napuštenog i neiskorištenog industrijskog kompleksa, ukupne površine od oko 55.000 četvornih metara, gdje će se u svrhu njegove revalorizacije izgraditi novi sadržaji javne, gospodarske, znanstvene i društvene namjene.

Hanfa: PBZ CO mora bolje obrazložiti ulaganja u inozemne dionice

PBZ Croatia osiguranje, društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovim, prilikom određivanja strategije ulaganja za fondove pod svojim upravljanjem preširoko je  određivalo strategiju ulaganja po klasama i podklasama imovine, navodi Hanfa.

Zagreb prelazi na naplatu odvoza komunalnog otpada prema količini

Zagrebačka gradska uprava uputila je u javno savjetovanje novu Odluku o usluzi prikupljanja komunalnog otpada. Javno savjetovanje trajat će mjesec dana, a nakon toga ide u Gradsku skupštinu na raspravu i prihvaćanje.

Cijene građevinskog materijala u prosincu porasle 5,2% na godišnjoj razini

Proizvođačke cijene građevnog materijala na domaćem tržištu u prosincu 2021. u usporedbi sa studenim 2021. više su za 0,1 posto, a u odnosu na prosinac 2020. više su za 5,2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Isplaćeno 53,37 milijardi kuna iz fondova Europske unije

Iz ESI fondova za razdoblje 2014. – 2020. godine Republici Hrvatskoj je na raspolaganju ukupno 81,56 milijardi kuna, a isplaćeno je 53,37 milijardi kuna) odnosno 65,44% dodijeljenih sredstava

INA i Končar grade sunčane elektrane Virje i Sisak

INA, u suradnji s domaćim parterom - tvrtkom Končar namjerava graditi dvije moderne solarne elektrane. Početak radova očekuje se na proljeće

Nagrade Zaklade Hanžeković Ivani Rukavini, Patriku Barišiću i Tiboru Kovaču

Ivana Rukavina nagrađena je u redovitoj kategoriji za rad u kojem je evaluirala makroekonomske ishode pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji i sedmogodišnjeg članstva. Patrik Barišić i Tibor Kovač nagrađeni su u studentskoj kategoriji.

Porezna uprava poziva na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka

Građani, rezidenti Republike Hrvatske, koji su ostvarili inozemne primitke u ovoj ili ranijim godinama, a do sada ih nisu prijavili Poreznoj upravi, mogu to učiniti dobrovoljno prije zaprimanja službenog poziva.

PRATITE NAS

945ObožavateljiLajkaj
52SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X