Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

Trgovina na malo u svibnju realno porasla 4,3 posto

Realna godišnja stopa rasta trgovine na malo usporila je svibnju na 4,3 posto (kalendarski prilagođeni indeksi). Tako su pozitivne godišnje promjene nastavljene i šesnaesti mjesec za redom.

Neoporezivi dio dohotka za studente povećava se na 72.000 kuna

Prema postojećem zakonodavstvu sve što studenti ostvare od svog rada do 63.000 kuna je neoporezivo. Sada bi taj neoporezivi iznos porastao na 72.000 kuna, najavio je ministar Zdravko Marić.

Masterindex: Na ljetovanje se ove godine sprema 74 posto ispitanika

Kao i prethodnih godina, većina ispitanika ove godine planira ljetovati u privatnom smještaju, njih 52 posto, a na drugom mjestu je boravak u vlastitom smještaju ili kod rodbine i prijatelja (35%).

Valamar će u iduće tri godine postati ugljično neutralna kompanija

Od 12 ključnih ciljeva koji su istaknuti u Valamarovoj strategiji održivosti (ESG) do 2025. godine, sedam se odnosi na okoliš, tri na društvo, a dva na upravljanje. Valamar ih planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

Obnova i elektrifikacija pruge Vinkovci – Vukovar olakšat će pristup Luci...

Radovi na nadogradnji i elektrifikaciji pruge Vinkovci - Vukovar u punom su intenzitetu i izvode se na cijeloj pruzi između Vinkovaca i Vukovara ukupne duljine 18,71 kilometara. Očekuje se da bi trebali biti završeni do kraja ove godine.

HŽ do kraja iduće godine pušta u promet 21 novi elektromotorni...

Hrvatske željeznice do kraja iduće godine puštaju u promet 21 novi elektromotrni vlak u prigradskom i regionalnom prometu. Vlakovi se rade u Končaru, a nabava vlakova se većim dijelom financira iz Europskog operativnog programa

G7 pokreće 600 mlrd dolara vrijedan plan ulaganja u globalnu infrastrukturu

Na summitu G7 u Njemačkoj službeno je pokrenuto Partnerstvo za globalnu infrastrukturu (PGII). Cilj je do 2027. mobilizirati 600 milijardi američkih dolara za ulaganja u infrastrukturu na globalnoj razini.

Osnovana Udruga prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji

Utemeljitelji udruge su petnaest malih, srednjih i velikih kompanija prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji koje ostvaruju 6,5 milijardi kuna prihoda i zapošljavaju više od 5500 djelatnika.

Život više nije jeftin, a i toaletni je papir sve skuplji

Cijene prehrambenih proizvoda u prva dve mjeseca rasle su za 12 posto, no zahvaljujući Uskršnjim cjenovnim akcijama četveromjesečni cjenovni rast prehrane sveden je na 6 posto.

Janko Štefanek novi član Uprave Koke

Glavna skupština prihvatila je i prijedlog o povlačenju, odnosno delistingu dionica društva Koka d.d. sa Zagrebačke burze, kojih je u trenutku odluke 97,09 posto u vlasništvu Vindije d.d.

Ericsson Nikola Tesla: Isplata dividende 22. srpnja

Dioničarima društva Ericsson Nikola Tesla isplatit će se dividenda u iznosu od 64 kune po dionici iz zadržane dobiti iz 2020. i 2021. godine, odlučila je Glavna skupština društva.

Atlantic našao strateškog partnera za Palanački kiseljak

Vik Pro Univerzal, tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u segmentu voda i bezalkoholnih napitaka, nastavlja strateški razvoj poslovanja

Sufinanciranje kupnje eko vozila: Rok za uplatu predujma osam dana

Građani i tvrtke imaju rok od osam dana u kojem su dužni na račun prodajnog mjesta uplatiti obvezni minimalni predujam. Prodajno mjesto nakon toga u aplikaciju Fonda treba učitati račun za predujam i dokaz o primitku uplate.

Predopskrbu eurima treba početi dogovarati 1. listopada

Viceguvernerka Hrvatske narodne banke Ivana Jakir Bajo pozvala je općine, gradove, trgovačke društve i proračunske korisnike da se već od 1. listopada obrate svojim poslovnim bankama ako žele biti predopskrbljeni eurima u gotovini.

U Preku na Ugljanu otvoren baštinski hotel “Dunatovi dvori”

U Preku na otoku Ugljanu otvoren je baštinski hotel „Dunatovi dvori” s četiri zvjezdice. Investicija je vrijedna 1,5 milijuna eura, a investitor je Stjepan Dunatov, opatijski ugostitelj rodom iz Preka.

Hrvatsku zahvatio toplinski val – vrhunac u utorak i srijedu

Kako pokazuju nove studije, jarko sunce može potaknuti promjene u mozgu čak i dok je temperatura tijela još normalna, pa tijelo gubi sposobnost pravilnog reguliranja vlastite temperature. To dovodi do pregrijavanja, iscrpljenosti i toplinskog udara.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Hrvatski startup za monitorning mora među četiri najbolja u EU

Hrvatski startup SeaCras, specijaliziran za praćenje kvalitete voda, ušao je među četiri finalista u kategoriji Monitoring kvalitete ocena i mora u sklopu programa Blueinvest, koji je EK pokrenula za poticanje i provedbu projekata Plave ekonomije.
X
X