Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

PBZ i Generali partneri u razvoju bankoosiguranja

Privredna banka Zagreb d. d., članica Intesa Sanpaolo Grupe, najavila je partnerstvo Intese Sanpaolo i Generali osiguranja u svrhu jačanja poslovanja u području bankoosiguranja na hrvatskom tržištu.

Erste banka želi u Rijeci razvijati model priuštivog stanovanja

Erste banka "jako zainteresirana" razviti u Hrvatskoj, a pogotovo u Rijeci, model priuštivog stanovanja sličan onome kakav ima Beč, rekao je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

Prvi zadarski hotel s pet zvjezdica otvara se u iduće godine

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska raspolagat će sa 133 smještajne jedinice, a trebao bi imati do 140 zaposlenih. Hotel će biti otvoren u sezoni 2024. godine, potvrdio je predsjednik Uprave i izvršni direktor Doğuş grupe Ferit Şahek.

Tomašević: Prioritet je rušenje kuća koje ugrožavaju susjedne objekte

Neke kuće oštećene u potresu koje ugrožavaju susjedne objekte nisu srušene iako su od potresa prošle gotovo tri godine, rekao je zagrebački gradonačelnik prilikom susreta s novim ministrom gradteljstva.

Novi sustav naplate cestarine mogao bi zaživjeti krajem 2024.

U javno savjetovanje pušten je dokument u kojem su dane konture budućeg sustava naplate cestarina. Riječ je o dokumentu pod nazivom Obrazac prethodne suglasnosti na Nacrt prijedloga zakona o naplati cestarine

Ne zaboravite na Noć muzeja u petak, 27. siječnja

Noć muzeja održat će se ove godine u petak 27. siječnja, pod sloganom "Muzeji su važni!”. Sudjelovat će 184 muzejske i druge institucije s 449 programa.

Rakovica: Otvoren Speleon – Centar podzemne baštine Baraćeve špilje

Posjetiteljski centar se prostire na 1200 četvornih metara. Od toga je 850 četvornih metara namijenjeno za izložbu stalnog postava koji prezentira prirodnu i kulturnu baštinu rakovičkog područja kroz četiri teme – speleologija, geologija, arheologija i paleontologija

Ivan Ergović: Dostupnost zelenih materijala i tehnologija u Hrvatskoj je na...

S obzirom na ambiciozne planove države po pitanju obnove Zagreba i Banije nakon potresa, kao i najavljene infrastrukturne projekte, vjerujem da možemo očekivati nastavak dobrih trendova u građevinarstvu i u 2023., kaže predsjednik Uprave Nexe d.d.

Obujam građevinskih radova raste od lipnja 2020.

Obujam građevinskih radova prema kalendarski prilagođenim indeksima u studenom je nastavio s trendom rasta godišnjih stopa koji kontinuirano traje od lipnja 2020., pri čemu je rast ubrzao u odnosu na prethodni mjesec.

Jadrolinija mijenja “oldtimere” električnim putničkim brodovima

Jadrolinija je u ponedjeljak raspisala javni natječaj za gradnju triju putničkih brodova na električni pogon. Procijenjena vrijednost javne nabave je 45 milijuna eura,

Istraživanje: 62% Hrvata plaši se da neće moći plaćati skuplju električnu...

Norveška tvrtka Statkraft, inače proizvođač obnovljive energije, provela je istraživanje među više od 18 tisuća ispitanika u devet zemalja – uključujući i Hrvatsku – o tome što potrošači misle o klimatskim promjenama i trenutačnim cijenama energije.

Prodaje se kultni splitski Hotel Bellevue

Nad splitskim hotelom Bellevue prije više od 20 godina otvoren je stečajni postupak, a Skupština vjerovnika je prije mjesec dana jednoglasno donijela odluku o prodaji.

Edward Snowden na Danima komunikacija 2023

Dani komunikacija, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. travnja 2023. – uz niz novih lica svjetske industrije!

Što hrvatski poduzetnici vide kao najveće rizike

Prirodne katastrofe i klimatske promjene sve su niže na ljestvici jer poduzeća daju prednost važnim makroekonomskim problemima – inflaciji, energetskoj krizi i mogućoj recesiji-

Lego ulazi u vlasničku strukturu grupacije Pervanovo

Danska kompanija Lego, jedan od vodećih svjetskih proizvođača igračaka, trebao bi ući u vlasničku strukturu gupacije Pervanovo, čiji je vlasnik švedski poduzetnik hrvatskog podrijetla Darko Pervan.

Nuklearna elektrana Krško dobila suglasnost za rad do 2043.

Nuklearna elektrana Krško, koja je u suvlasništvu HEP-si slovenske  GEN Energije, moći će raditi još 20 godina, do kraja 2043. godine, odlučilo je slovensko Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X