Naslovnica Biznis

Biznis

Vijesti iz biznisa i poduzetništva

Pratite vijesti iz biznisa i svijeta poduzetništva kroz rubrike Aktualno, Financije, Karijere, Nekretnine i Turizam

Kamping udruženje Hrvatske apelira na poštivanje epidemioloških mjera

Izvršni odbor Kamping udruženja Hrvatske navodi da su rezultati sezone za sada vrlo dobri, budući da je ostvaren porast noćenja u kampovima od 65% u odnosu na 2020., dok je u odnosu na isto razdoblje u referentnoj 2019. dosad ostvareno 70% noćenja.

Počinje izgradnje gradske luke u Omišu vrijedne 87 mil. kuna

Cilj projekta je rekonstrukcija i dogradnja luke Omiš čime će se osigurati optimalni uvjeti za obavljanje javnog putničkog pomorskog prometa tijekom cijele godine i uspostaviti nova redovna brodska linija s Postirama na otoku Braču.

Vlak na hidrogenski pogon će biti testiran na bavarskim prugama

Vlak s dva vagona može preći 800 kilometara i ima hidrogenski pogon. Na krovu oma dvije gorivne ćelije, a u pod su ugrađene litij-jonske baterije koje je proizvela tvrtka Sharp.

Nastavlja se oporavak obveznih mirovinskih fondova

Prinosi Mirexa od početka godine iznose 0,1% za kategoriju C, 4,2% za kategoriju B i 7,6% za kategoriju A, dok su anualizirani prinosi od početka rada OMF-ova iznosili 7,5% za Mirex A, 5,5% za Mirex B i 4,8% za Mirex C1 na kraju lipnja 2021.

Invera Equity Partners ulaže u tvrtku koja je razvila franšizu Muzej...

Tvrtka Invera Equity Partners stekla je većinski (65%) udio u hrvatskoj tvrtku Metamorfoza d.o.o., koja je razvila i upravlja konceptom obrazovne zabave ("edutainment") koji nosi naziv Muzej iluzija. IEP se obvezao povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 mil. eura.

Pokrenuta inicijativa o etičkom kodeksu influencera

Iz Hrvatske kreće ambicouna inicijativa koja ima za cilj okupiti, educirati i certificirati influencere za odgovorno društveno djelovanje i pozitivan društveni utjecaj.

Prinosi mirovinskih fondova trećeg stupa u 2021. od -0,3 do 7,6...

Ukupne mjesečne uplate u dobrovoljne mirovinske fondove (DMF) u lipnju 2021. iznosile su 60,5 milijuna kuna, što je 11,1 posto više u odnosu na svibanj.

Hrvatska u plusu za 42 mlrd kuna u odnosu na uplaćeno...

U razdoblju od 2013. godine do 15. srpnja 2021. razlika između uplaćenih sredstava iz proračuna EU u proračun RH i sredstava uplaćenih iz Proračuna Republike Hrvatske u proračun Europske unije iznosi 42,28 milijarde kuna u korist proračuna

Asura preuzima održavanje najvećeg makedonskog shopping malla

Asura Facility Management d.o.o.e.l. Skopje, članica hrvatske Asura Grupe, potpisala je u Skopju Ugovor o uslugama upravljanja objektom East Gate Mall Skopje, najvećim shopping mallom ne samo u Sjevernoj Makedoniji.

Znate li da čak 96 posto novozaposlenih ne bira svoj mirovinski...

Velik dio mladih niti ne zna u koji fond se sredstva uplaćuju niti koliki im je iznos na računu. Zašto takva inertnost i nebriga za vlastiti novac?

Fina: Glavnica duga poduzeća u 2021. smanjena za pola milijarde kuna

Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata, evidentiran u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 4,4 milijarde kuna (glavnica), što je za 498,9 milijuna kuna (10,1%) manje u odnosu na stanje krajem prosinca 2020. godine.

Pandemija nas natjerala u dug kako bismo podmirili svakodnevne potrebe

Prema istraživanja koje je u europskim zemljama provela EOS Grupa, od početka pandemije svaki je peti ispitanik bio prisiljen zadužiti se, a isto tako, svaki peti nije bio u mogućnosti platiti nastala dugovanja.

Crikvenica: Aplikacija za uvid u detalje proračuna od 1. prosinca

Gradsko vijeće Grada Crikvenice većinom glasova donijelo je zaključak kojim se inicira izrada besplatne aplikacije za građane pomoću koje bi oni imali transparentniji uvid u detalje trošenja javnih sredstava.

M San Grupa izdala 200 mil. kuna obveznica uz prinos od...

Prikupljena sredstva M San grupa planira upotrijebiti za refinanciranje postojećeg kratkoročnog i dugoročnog duga, financiranje obrtnog kapitala te daljnju izgradnju brendova MS Energyja i Vivaxa

Krčke Ponikve počele naplaćivati uslugu punjenja elektrovozila

Od početka srpnja započela je naplata usluge punjenja elektrovozila na svim e-punionicama na otoku Krku koje su u vlasništvu otočne komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk.

Kako hrvatske tvrtke odgovaraju na klimatske promjene

U sklopu #StartDialog ciklusa online panela, u organizaciji platforme The Green Hub održana je rasprava pod nazivom „Izazovi održivog poslovanja u proizvodnim kompanijama“.

NAJNOVIJE

ODABRANO

Restep - Fizio Tech

Istarski medtech Fizio Tech razvio još jednu inovaciju u fizioterapiji

Nakon uređaja koji automatizira fizioterapetski proces i omogućava digitalno praćenje rehabilitacijskog procesa kod osoba s bolnim stanjem kuka, istarski medtech Fizi Tech predstavio je uređaj koji fizioterapeutima pomaže u terapiji osoba koje su imale operativni zahvat ili ozljedu na donjim ekstremitetima.
X
X