Opći uvjeti korištenja portala

Upotrebljavajući bilo koji dio portala www.tockanai.hr i druge internetske servise tvrtke Točka Na I Media d.o.o., automatski prihvaćate sva pravila uporabe i sve njihove izmjene i dopune.

Preporučujemo stoga da ih pročitate:

Uvjeti korištenja portala

Korisnik izričito pristaje bez ikakvih ograničenja na korištenje i uporabu web stranica i pripadajućih servisa u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (dalje u tekstu: „Uvjeti), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe portala vrši se u skladu s ovim Uvjetima.

Sadržaj portala i web servisa

 1. Portal www.tockanai.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja te poveznica (link) na vanjske stranice.

Posjetiteljima se osigurava uporaba sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo koristiti besplatno sadržaj portala ako ne krše uvjete korištenja portala.

Korištenjem sadržaja portala i pripadajućih servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Točka Na I Media d.o.o. ne može se smatrati odgovornom ni za kakvu štetu nastalu njegovom uporabom. Nijedan dio portala ne smije se upotrebljavati u nezakonite svrhe ni za njihovo promicanje.

 1. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti protivno ovim Uvjetima.

Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, reproducirati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati cjeloviti sadržaj ovih stranica ili jednog njegovog dijela, vizualni identitet i sofver web servisa, osim kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog pismenog odobrenja Točke Na I Media.

Ukoliko je reproduciranje i distribuiranje sadržaja s web stranica odobreno od strane izdavača Točka Na I Media, nije dopuštenobrisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo te je nužno navesti podatke o izvoru i/ili autoru sadržaja, a na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja izdvojiti direktni link koji vodi na izvorni sadržaj i omogućava otvaranje izvornog teksta u zasebnom prozoru web pretraživača, na domeni izvora izdavača sadržaja.

Preneseni sadržaj mora zadržati cjelovitost i smisao, kako bi se izbjegli nesporazumi proizašli iz dokazivanja porijekla informacije te utvrđivanja preslobodne interpretacije sadržaja. 

Poveznice na vanjske stranice

Tockanai.hr može sadržavati poveznice (link) prema drugim web odredištima (“Povezana odredišta”). Povezana odredišta nisu pod kontrolom ovog portala i tockanai.hr nije odgovorna za sadržaj na bilo kojem od povezanih odredišta, uključujući bez ograničenja bilo koju daljnju vezu koja se nalazi na povezanom odredištu, ili bilo kakve izmjene povezanog odredišta.

Tockanai.hr nije odgovorna za webcasting ili bilo kakvu drugu formu komunikacije koju ste primili od bilo kojeg povezanog odredišta. Sadržaje izvan portala korisnik upotrebljava na vlastitu odgovornost.

Zabrana nezakonite ili zabranjene uporabe portala

Kao uvjet korištenja tockanai.hr web odredišta, prihvaćate i slažete se da nećete koristiti tockanai.hr web odredište za bilo kakvu svrhu koja je nezakonita ili zabranjena ovim uvjetima. Ne smijete koristiti ovo web odredište na bilo koji način koji bi mogao oštetiti, deaktivirati, preopteretiti ili onemogućiti tockanai.hr web odredište.

Ne smijete steći ili pokušati steći bilo kakve materijale ili informacije korištenjem bilo kakvih sredstava koja nisu namjerno omogućena ili pružena kroz tockanai.hr web odredište.

Registrirani korisnici

 1. Da bi se registrirao na portal tockanai.hr, korisnik mora proći postupak registracije – unijeti istinite podatke i odabrati korisničko ime. Registriranjem na portal korisnik pristaje na Uvjete uporabe, posebice na uporabu osobnih podataka u svrhe navedene u uvjetima uporabe.

Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Izričito je zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Registracijom ili kreiranjem korisničkog računa korisnik daje suglasnost i privolu da ga se putem sredstava elektoničke komunikacije kontaktira te da prima materijale i obavijesti vezane za promotivne aktivnosti izdavača. Korisnik u svako doba može povući navedenu suglasnost i privolu slanjem poruke na na e-mail adresu: tockanai@tockanai.hr.

 1. Tockanai.hr ni na koji način nije odgovorna za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, pa tako ni za njihovo provjeravanje i uređivanje. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovara isključivo korisnik koji se njime koristi.

Ukoliko primi informaciju o nezakonitu sadržaju, tockanai.hr uklonit će korisničke sadržaje koji nisu u skladu sa zakonima koji su na snazi, u skladu s obvezama propisanima Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima. Registrirani korisnici dužni su ponašati se u skladu s pravilima koja vrijede za pojedine dijelove portala.

Tockanai.hr zadržava pravo da korisniku zabrani uporabu portala ili njegova dijela ako se utvrdi da je korisnik prekršio pravila i ne može se smatrati odgovornim za neovlaštenu uporabu računa ni za moguću štetu nastalu zbog toga.

Korištenje komunikacijskih usluga

Tockanai.hr web odredište može sadržavati forume, chat, osobne web stranice, servise za razmjenu informacija, kalendare i/ili bilo kakve druge sadržaje koji Vam omogućavaju komunikaciju s javnošću, grupom osoba ili pojedincima (zajednički naziv: “Komunikacijske usluge”).

Korištenjem komunikacijskih servisa korisnik se slaže i obvezuje da će slati i primati zakonite materijale koji su ispravni i odgovaraju pojedinoj komunikacijskoj usluzi i na kojima nema prava trećih osoba koje priječe objavu.

Tockanai.hr nema obvezu nadgledati komunikacijske usluge, no zadržava pravo pregledati sve materijale postavljene korištenjem komunikacijske usluge i ukloniti bilo koji takav neodgovarajući materijal. Isto tako, zadržava pravo ukinuti korisniku pristup pojedinom ili svim komunikacijskim uslugama bez upozorenja ili razloga.

Obveze korisnika pri korištenju portala

Tockanai.hr ne nadzire sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji i ne može jamčiti za njegovu točnost, podrijetlo ili kvalitetu te ni na koji način neće biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja nastalo zbog korištenja uslugama portala.

 1. Da bi se osiguralo slobodno i neometano korištenje uslugama portala nije prihvatljivo i strogo je zabranjeno sljedeće:
 • Objavljivati, slati i razmjenjivati sadržaj koji krši hrvatske i/ili međunarodne zakone, koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
 • Klevetati, zlostavljati, prijetiti ili na bilo koji drugi način ugrožavati legalna prava (kao što su privatnost ili javnost) drugih.

 • Publicirati, razmjenjivati, prenositi, distribuirati ili dijeliti bilo kakve neprikladne, pogrdne ili nelegalne informacije za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čija bi uporaba mogla nanijeti štetu drugim korisnicima

 • Postavljati sadržaj ili datoteke koje sadrže softver ili druge materijale zaštićene zakonima o autorskom pravu ili intelektualnom vlasništvu (ili pravom na privatnost ili javnost) osim ukoliko imate vlasništvo nad istima ili ste dobili sve potrebne dozvole.

 • Postavljati datoteke koje sadrže računalne viruse, neispravne datoteke ili bilo kakav softver ili programe koji mogu štetiti radu tuđeg računala.

 • Lažno se predstavljati, odnosno predstavljati se u ime druge pravne ili fizičke osobe;

 • Objavljivati, razmjenjivati i slati neželjeni sadržaj korisnicima bez njihova pristanka ili traženja, kao što su promidžbeni materijali, reklamne poruke, promidžbeni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, navode ili tvrdnje koje mogu zavarati korisnike;
 • Oglašavati, nuditi na prodaju ili kupovati bilo kakve stvari ili usluge u komercijalne svrhe, osim u slučaju da komunikacijska usluga izravno dopušta takve poruke ili je obuhvaćena marketinškom suradnjom

 • Falsificirati ili obrisati autorske dodatke, pravne ili druge napomene od strane autora ili oznake izvora softvera ili drugih materijala u datotekama koje postavljate.

 • Ograničiti ili spriječiti bilo kojeg drugog korisnika od korištenja i korištenja komunikacijskih usluga.

 • Narušiti pravila ponašanja ili druge smjernice koje vrijede za bilo koju pojedinu komunikacijsku uslugu.

 • Prikupljati informacije o drugima, uključujući i e-mail adrese, čuvati i objavljivati osobne podatke drugih posjetitelja portala i korisnika.
 • Kršiti bilo koji primjenjivi zakon ili odredbu.

Tockanai.hr zadržava pravo ukloniti sav sadržaj koji smatra neprimjerenim ili ne odgovara uvjetima uporabe.

 1. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno i u dobroj namjeri . Tockanai.hr ne kontrolira niti odobrava sadržaj, poruke ili informacije u komunikacijskim uslugama, te se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu koja može proizaći iz Vašeg sudjelovanja u komunikacijskim uslugama
 2. Prihvaćanjem uvjeta uporabe korisnik se slaže da će usluge portala uključivati povremene reklame i različite obavijesti te poruke izdavača portala nužne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

Autorska prava | Preuzimanje sadržaja s portala točkanai.hr

Portal točkanai.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podatak). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice i domene smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Portal točkanai.hr nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju Korisnici te zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen. Stavovi izneseni u autorskim kolumnama, ne odražavaju stavove redakcije portala, već su to osobni stavovi autora pojedinih kolumni/rubrika.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela internetske stranice točkanai.hr bez direktnog navođenja izvora originalnog teksta smatra se kršenjem autorskih prava.

Prilikom preuzimanja sadržaja s portala točkanai.hr drugi mediji/portali su dužni objaviti u prvom dijelu teksta naziv portala i poveznicu na originalni tekst kojeg preuzimaju.

Radi zaštite autorskog angažmana, može se preuzeti najviše 70 posto pojedinačnog teksta objavljenog na internetskim stranicama. U slučaju prenošenja mišljenja/komentara pojedinog autora, potrebno je navesti ime autora..

Ako smatrate da je putem portala točkanai.hr došlo do povrede autorskih prava, isto možete prijaviti na e-mail tockanai@tockanai.hr. Prijava će u najkraćem roku biti razmotrena, a sporni sadržaj, ako se utvrdi povreda, bit će uklonjen.

Slanje newslettera točkanai.hr

Tockanai.hr registriranim korisnicima portala šalje Tjedni pregled novosti, a povremeno može slati i obavijesti o aktivnostima i poslovnim događanjima u (su)organizaciji ili pod pokroviteljstvom portala te promotivne poruke. Registracijom na portalu korisnik pristaje na primanje novosti i obavijesti na svoju e-mail adresu.

Ako registrirani korisnik ne želi primati takve poruke, može o tome izvijestiti portal na e-mail adresu tockanai@tockanai.hr ili se odjaviti poveznicom (link) naznačenom na dnu poruke koju je primio e-mailom. Ako se korisnika zbog posebnih razloga ne može isključiti iz primanja takvih obavijesti, zatvorit će se njegov korisnički račun.

Svi korisnici koji se putem web forme pretplate na newsletter točkanai.hr pristaju na primanje Tjednog pregleda vijesti – točkanai.hr kojim ih informiramo o novostima iz svijeta biznisa, financija, poduzetništva i tehnologije te povremenih informacija o aktivnostima i poslovnim događanjima (konferencije, okrugli stolovi…) čiji smo medijski pokrovitelji ili su/organizatori, a koji bi ih mogli zanimati. Podatke koje korisnik ispuni u web formi  (ime, prezime, tvrtka i e-mail adresu) brižno ćemo čuvati i nećemo ih ustupati trećim stranama.

Ako pretplaćeni korisnici više ne žele primati naš newsletter mogu se u svakom trenutku odjaviti s liste primatelja klikom na link “Odjava” u dnu svakog primljenog newslettera. Svoje podatke također mogu kontrolirati i ažurirati klikom na link “Ažuriraj podatke” na dnu newslettera.

Korisnici portala mogu se prijaviti na newsletetr klikom na link: Prijava na newsletter

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Portal tockanai.hr štiti osobne podatke korisnika od neovlaštenog pristupa, korištenja ili odavanja. Vaše podatke  čuvamo s pažnjom i obzirom i nećemo ih ustupati trećim stranama.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, korištenja ili odavanja.

Prilikom posjeta korisnika web središtu automatizirano će se bilježiti podaci o navikama korištenja i posjećenosti određenih stranica, vrsti pretraživača, vremenu provedenom na stranicama itd. Takvi podaci će se koristiti isključivo u svrhu unapređivanja usluge i što boljeg razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg sadržaja, te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

Zahtjev za pristup Vašim korisničkim podacima možete poslati na ovom linku: tockanai.hr/zahtjev-za-pristupom-podacima/

Cookies

Tockanai.hr koristi tzv. kolačiće (cookies) – tekstualnu datoteku koju na korisnikovo računalo smješta internetski poslužitelj i softver  putem kojeg analizira korištenje stranice i time stječe saznanja o potrebama svojih korisnika.
Kolačići pružaju više
on-line mogućnosti i koriste se kako bi internetske stranice mogle raditi učinkovitije. S tim u vezi koriste se cookies (kolačići) kojima se korisnik prepoznaje prigodom ponovnog posjeta.
Cookies se mogu putem odgovarajućih postavki na pretraživaču odbiti ili izbrisati. To može dovesti do toga da se neke funkcije portala više ne mogu potpuno koristiti.

Navedeni softver uz to prikuplja i sprema i neke tehničke podatke, uključujući IP-adresu korisnika. Ni u kojem slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka ni do prikupljanja osobnih podataka. Ti podaci se također ne povezuju s osobnim podacima korisnika.

Korištenjem portala tockanai.hr korisnik daje suglasnost za opisani način provođenja analize korištenja ove internetske stranice i smatra se da je u svakom trenutku upoznat i suglasan s ovim uvjetima.

Korištenje kolačića je standard za većinu internetskih stranica, a prema regulacijama Europske unije obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem Cookie-a i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Odabirom opcije „slažem se“ korisnik pristaje na uporabu Cookie-a.

Izmjene uvjeta korištenja

Točka na I Media zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, kao i promjene izgleda, sadržaja i servisa portala koje su sastavni dio web stranica bez prethodne najave u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

O važnim promjenama i dopunama pravila obavijestit će korisnike objavom na portalu i/ili slanjem elektroničke poruke, a promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Uporabom bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da se korisnik upoznao s najnovijim pravilima.

 

BIZNIS

NAJNOVIJE

Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg programa “Pokreni nešto svoje”

Dobitnici podrške u sklopu programa "Pokreni nešto svoje" redom su inovativne kompanije orijentirane na održivost u različitim sferama djelovanja,