5G

Razvoj mreže pete generacije

A1 odabrao partnere za razvoj 5G mreže

a1 Hrvatska razvoj 5G mreže
U Hrvatskoj je za radijsku i za jezgrenu 5G mrežu odgovoran Ericsson, čime se, nastavlja strateška suradnja A1 Hrvatske s Ericssonom

MIT i Ericsson rade na razvoju energetski učinkovitijih litijskih čipova

MIT i Ericsson surađuju na dva istraživačka projekta koji trebaju pomoći u izgradnji nove mrežne infrastrukture potrebnoj za omogućavanje revolucionarnih korisničkih slučajeva na temelju sljedeće generacije mobilnih mreža.

Na mmWave ostvaren rekordan uplink od gotovo 500 megabita u sekundi

Ericsson i MediaTek uspješno su agregali nositelja na milimetarskom valu kako bi postigli  propusnu moć uzlazne veze (uplink) od gotovo 500 megabita u sekundi i tako udvostručili rekordnu brzinu prijenosa.

Uspostavljen 5G SA podatkovni poziv na rekordnoj udaljenosti od 113 km

Telstra
Australska Telstra u suradnji s Ericssonom uspješno je ostvarila 5G Standalone (5G SA) podatkovni poziv, na udaljenosti od 113 kilometara s Telstrine bazne stanice u radu u Gippslandu, Victoria.

Kako 5G tehnologija mijenja košarku i sportsku analitiku

Kad su Phoenix Sunsi, predvođeni svojim zvijezdama Devinom Bookerom i Chrisom Paulom, krenuli u lov na titulu prvaka NBA lige - a do finala su došli prvi put nakon 1993. i bili su na dvije utakmice do osvajanja prvenstva - imali su podršku neuobičajenog igrača . 5G bežične tehnologije..

Na javnoj dražbi za 5G RF spektar prikupljeno gotovo 360 mil. kuna

Iako je na javnoj dražbi za uporabu radio frekvencijskog spektra za mreže pokretnih komunikacija pete generacije prikupljeno 60 milijuna kuna više od inicijalnih procjena, to je znatno manje nego što su naknade naplatile Danska i Slovenija.

Broj korisnika 5G roaminga će do 2026. premašiti 200 milijuna

5G roaming
Izostanak 5G roaminga na ključnim turističkim odredištima umanjit će ugled operatorova brenda među pretplatnicima i otjerati pretplatnike konkurenciji, upozorava autorica istraživanja Scarlett Woodford iz tvrtke Juniper Research.

5G kao katalizator pretvorbe digitalne ekonomije i Industrije 4.0 u stvarnost

Vodafone je odabrao Ericssonovu dvojnu cloud-native 5G Core tehnologiju za svoje jezgrene mreže u Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Primjena ove tehnologije značajan je korak prema pružanju punog potencijala 5G usluga

Apple zatražio od svojih dobavljača da povećaju proizvodnju iPhonea

Apple
Snažno povećanje proizvodnje u odnosu na 2020. godinu potaknuto je potražnjom za 5G modelima koji nude pristup novoj generaciji mobilnih komunikacija i bržim bežičnim mrežama koje nudi sve veći broj operatora

5G će biti najbrže usvojena mobilna generacija

Rezultati dvadesetog izdanja Ericsson Mobility Reporta podupiru očekivanje da će 5G postati najbrže usvojena mobilna generacija. Do kraja 2026. predviđa se oko 3,5 milijardi 5G pretplata uz 60 posto stanovništva pokriveno s 5G.

Hrvatski Telekom ugovorio 5G roaming s Magyar Telekomom

5g roaming
Korisnicima Hrvatskog Telekoma omogućeno korištenje 5G mreže u Mađarskoj. U planu je ugovoriti 5G roaming i u drugim zemljama s ciljem osiguranja najboljeg korisničkog iskustva u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ericsson lansirao Private 5G za industriju, transport i energetiku

Ericsson je lansirao Ericsson Private 5G za sigurnu i jednostavnu 4G LTE i 5G samostalnu (Standalone - SA) povezanost prvenstveno, ali ne isključivo, usmjerenu na proizvodnju, rudarstvo i procesnu industriju, obalna i elektroenergetska poduzeća te luke i zračne luke

Korisnici 5G-a u zatvorenim prostorima sve manje koriste WiFi

istraživanje 5G
Jedna od promjena na koju ukazuje istraživanje Ericsson ComsumerLaba – kao i detalj koji navode drugi izvori da su radnici na daljinu sve ovisniji o svojim telefonima prilikom povezivanja – je da petina korisnika već sada smanjuje upotrebu WiFi-ja u zatvorenim prostorima zbog prednosti 5G veze.

Industrijski 5g pilot Grundfosa, TDC NET-a i Ericssona

U proteklih šest mjeseci Grundfos, TDC NET i Ericsson udružili su se u istraživanju korištenja 5G u industrijskom kontekstu u Grundfosovoj tvornici. Rezultat te suradnje su novi uvidi u mogućnosti 5G tehnologije u budućnosti.

Ericsson lider na tržištu 5G mrežne infrastrukture

mobilne tehnologije 5g mreže
S više od 130 komercijalnih 5G ugovora s pojedinim pružateljima komunikacijskih usluga i 83 5G mreže u radu širom svijeta, konzultantska kuća Frost & Sullivan proglasila je Ericsson vodećim na globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture u 2020.

U urbanim područjima 5G do kraja 2025. mora pokriti 90% stanovništva

Osnovni cilj uvođenja 5G je kvalitetno pokrivanje signalom cijelog područja Hrvatske i time poticanje gospodarskog razvoja te omogućavanje bolje kvalitete života stanovništva, kako u urbanim tako i u ruralnim područjima.
- Advertisement -

POPULARNO

Njemačka: Obvezna samoizolacija za osobe bez potvrda koje dolaze iz Hrvatske

U Njemačkoj na snagu stupa odluka prema kojoj će sve osobe koje dolaze iz Hrvatske, a nisu cijepljene, niti su preboljele covid, morati provesti deset dana u samoizolaciji. To se vrijeme može skratiti ako posba bude negativna na testu nakon pet dana.

TEHNOLOGIJA

X
X