Hotel Bellevue

Obućarski mogul Birkenstock novi je vlasnik kultnog splitskog hotela

Novi vlasnik kultnog splitskog hotela Bellevue je splitska tvrtka Retoi iz Splita čiji je vlasnik Klaus Alex Birkenstock, vlasnik jednog od najpoznatijih brendova obuće, ali i obnovljenog splitskog Hotela Ambasador.
osječka zračna luka

Zračna luka Osijek raspisala natječaj za dogradnju putničkog terminala

Objavljen je natječaj vrijedan 9,29 milijuna eura bez PDV-a za paket “ključ u ruke”, koji obuhvaća poslove izrade projektno-tehničke dokumentacije i dozvola za gradnju, te izvođenje radova.
Grand Hotel Zagreb

Zagreb na Jankomiru dobio novi hotel s 4 zvjezdice

Riječ je o bivšem hotelu Holiday koji je potpuno preuređen. Poduzetnik Vido Kristić u obnovu i uređenje hotela koji sada posluje pod imenom Grand Hotel Zagreb uložio je oko 15 milijuna eura.
Valamar Riviera

Valamar pokrenuo investiciju od 32 mil. eura u dubrovačke hotele

Planirana nova ulaganja uključuju podizanje kvalitete hotela Valamar Tirena na 4*, unapređenje kvalitete usluga i sadržaja u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Club Dubrovnik Sunny by Valamar te izgradnju obiteljskog zabavnog centra Maro World
Ministarstvo turizma i sporta

Ukupni prihodi od turizma u 2022. oko 15 milijardi eura

Prema podacima Hrvatske narodne banke prihodi od stranih turista u 2022. iznosili su 13 milijardi i 114 milijuna eura što predstavlja rast od 44 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

Ove godine nema povećanja paušalnog poreza za iznajmljivače

Privatni smještaj nam je izuzetno bitan, on čini više od polovine ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Također, više od polovine svih noćenja ostvaruje se u tom kontekstu, rekla je Monika Udovičić, iz Ministarstva turizma.

Oko 60% putnika s kruzera vraća se u destinaciju u vlastitom aranžmanu

Oko 60 posto putnika s kruzera se vraća u destinaciju u vlastitom aranžmanu i to je nešto što bi lokalna zajednca trebala iskoristiti, kaže Rebeka Pevec, direktorica kruzerskog dijela zadarske Putničke luka Gaženica
Hotel International Crikvenica

Jadran kreće u obnovu Hotela International u Crikvenici

Hotelijerska tvrtka Jadran ove jeseni kreće s rekonstrukcijom Hotela International u centru Crikvenice. Investicija je vrijedna 22 milijuna eura, a obnova bi trebala završiti do početka glavne sezone 2025. godine.
Hoteli Plat

Karisma Resort Int. najavio ulaganje 100 mil. eura u Hotele Plat

Ova transakcija otvorit će i put za revitalizaciju Hotela Plat i turističkih kapaciteta u mjestu Plat, za što su veći ranije postojali ambiciozni planovi, no izazovni gospodarski i epidemiološki kontekst u posljednjih nekoliko godina te je planove stavio u drugi plan.

Zaprimljeno 468 projektnih prijedloga za razvoj turističke infrastrukture

Na pozive za projekte javne i privatne turističke infrastrukture iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti prijavilo se 468 projekata za koje je osigurano nepovratnih 289,3 milijuna eura.

Valamar Riviera ulaže 58 mil. eura u podizanje kvalitete hotela i ljetovališta

Valamar Riviera je u 2022. ostvarila je poslovne prihode od 325 milijuna eura, odnosno 11 posto više u odnosu na predkriznu 2019. godinu. Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi 103 milijuna eura.
HOC Bjelolasica

Slovaci planiraju obnovu HOC-a Bjelolasica

Novi vlasnici osnovali su tvrtku Bjelolasica Mountain Resorts sa sjedištem u Zagrebu, a na njihovo traženje Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine priprema dozvolu za gradnju žičare za potrebe sportsko-rekreacijskog kompleksa.
cres boutique hotel

Cres 2024. dobiva međunarodno brendirani boutique hotel

Investitor je tvrtka Valdarke d.o.o, u vlasništvu Cresanina Nikole Avrama. Radovi su počeli u listopadu 2021. godine, a investicija je vrijedna 14 milijuna eura.

Francuski investitor zaintersiran za zapušteni Hotel Jadran u Jelsi

Turistička tvrtka Jelsa dobila je pismo namjere za kupnju zapuštenog i ruševnog objekta bivšeg Hotela Jadran, a potencijalni kupac je francuski investitor koji je već pokupovao obližnje zemljište u Jelsi s ciljem izgradnje turističkog objekta.
Hyatt Regency Zadar Maraska

Prvi zadarski hotel s pet zvjezdica otvara se u iduće godine

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska raspolagat će sa 133 smještajne jedinice, a trebao bi imati do 140 zaposlenih. Hotel će biti otvoren u sezoni 2024. godine, potvrdio je predsjednik Uprave i izvršni direktor Doğuş grupe Ferit Şahek.
Noć muzeja

Ne zaboravite na Noć muzeja u petak, 27. siječnja

Noć muzeja održat će se ove godine u petak 27. siječnja, pod sloganom "Muzeji su važni!”. Sudjelovat će 184 muzejske i druge institucije s 449 programa.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X