Turizam

United Airlines

United Airlines letjet će tri puta tjedno za Dubrovnik iz New Yorka

Uvođenje novih linija prema Dubrovniku, Ateni i Reykjaviku odražava porast interesa među Unitedovim klijentima: u posljednjih mjesec dana broj pretraga na njihovim web stranicama za letove u Hrvatsku, Grčku i Island porastao je za 61posto, navodi kompanija.
Air France

Air France povećava broj letova prema Hrvatskoj

Kako bi podržao postupni oporavak putovanja koji se očekuje tijekom ljetnog razdoblja, Air France povećava letove prema ljetnim odredištima. Trenutno je u ponudi 80 sezonskih ruta, uključujući 22 nove u Francuskoj, Europi i sjevernoj Africi.
turistička pristojba

HTZ upozorio vlasnike plovila na promjene pri plaćanju turističke pristojbe

Nautičari-vlasnici plovila koji dolaze na hrvatski Jadran od travnja ove godine turističku pristojbu mogu plaćati isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.
Hotel Fermai

U Splitu se otvara Hotel Heritage Fermai pod brendom MGallery

Hotel Heritage Fermai otvorit će svoja vrata u svibnju 2021. godine, a pridružit će se lancu butik hotela MGallery u srpnju 2021. kao rezultat ugovora o franšizi između vodeće svjetske ugostiteljske grupe Accor i tvrtke Quatro Company koja je vlasnik hotela.
luke nautičkog turizma

Hrvatske marine u 2020: Više plovila na stalnom vezu, manje u tranzitu

Hrvatske luke nautičkog turizma u 2020. godini oszvarile su ukupni orihod od 812 milijuna kuna ukupnih prihoda,. Najveći dio  prihoda, 598 milijuna kuna ili 73,3 posto ostvaren je iznajmljivanjem  vezova.
Falkensteiner Punta Scala

Besplatni antigenski testovi za goste Falkensteiner hotela

Od 1. travnja svi gosti Falkensteiner hotela u Hrvatskoj imaju mogućnost napraviti i besplatan antigenski test odmah po dolasku u Falkensteiner hotele.

Croatia Airlines povukao iz prodaje karte za 10 sezonskih linija

Riječ je o međunarodnim linijama iz Zagreba koje je kompanija postupno uvodila od ljeta 2016. godine, te na kojima je prometovala sezonski, u ljetnom redu letenja.
Ryanair

Ryanair se vraća u Zadar i dolazi u Zagreb

Ryanair je najavio i ponovno otvaranje baze u Zračnoj luci Zadar, s kojom surađuje od 2007. godine. S dva bazna zrakoplova i sa 78 letova na tjedan od 1. sršnja povezivat će Zadar s 37 odredišta od kojih je čak 17 novih.
Croatia Airlines

Od utorka nova pravila na letovima Croatia Airlinesa

Od 30. ožujka na svim letovima Croatia Airlinesa dozvoljeno je korištenje isključivo  zaštitnih medicinskih maski. Obične pamučne maske više nisu dovoljne.
Valamar Hvar Places Hotel

Valamar uoči Uskrsa otvara devet hotela, a radit će i dva kampa

Hotelska grupacija Valamar Riviera uoči Uskrsa planira otvoriti tri hotela u Poreču, dva na Krku te po jedan u Rapcu, na Rabu, Makarskoj i Dubrovniku, a radit će i dva kampa, na Krku i Rabu.

Turistički radnici uvršteni u prioritetnu skupinu za cijepljenje

Ministarstvo turizma i sporta dostavilo dopis u kojem navode kako je odlučeno da se "među prioritetne skupine uvrsti i turističke djelatnike kako bi se i na taj način osigurala što bolje epidemiološka situacija u uvjetima pojačanih kontakata".
Sunce Hoteli

Andabak prodao većinski udjel u Sunce hotelima arapskom investitoru

Tvrtka Eagle Hills investitor je u projektu Beograd na vodi, a zagrebačka gradska Uprava potpisala je s tom tvrtkom početkom 20190. memorandum o suradnji kojim je Eagle Hills trebao biti investitor u projektu Grad u Grad na području Hipodroma.

Hrvatska na virtualnom turističkom sajmu ITB u Berlinu

Hrvatska turistička zajednica, uz 18 suizlagača, predstavlja našu turističku ponudu na virtualnom vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu, koji se prvi puta održava putem online platforme ITB Berlin NOW.

U Crnom Lugu u NP Risnjak otvara se volonterski centar

Vrlo skoro u Crnom Lugu, samo nekoliko kilometara od upravne zgrade Nacionalnog parka Risnjak, trebalo bi biti završeno preuređenje bivše tvornice igračaka u volonterski centar. Projekt je vrijedan oko 6 milijuna kuna.
Jadran d.d. Omorika

Jadran iz Crikvenice traži pripravnike za rad u hotelima

Hotelijerska tvrtka Jadran iz Crikvenice raspisala je natječaj kojim traži ambiciozne i komunikativne mlade osobe željne da upoznaju sve segmente hotelskog poslovanja te spremne da se osposobe za upravljanje u hotelskom poslovanju

U Crikvenici se sredinom travnja otvara obnovljeni hotel Miramare

U preuređenje zapuštenog hotela građenog oko 1900. investitor Gojko Ostojić uložio je oko 200 milijuna kuna. Poseban je naglasak stavljen na uređenje starog dijela hotela koji je zaštićeno kulturno dobro

NAJNOVIJE

ODABRANO

Nataša Šijaković Vujičić

Na Ruđeru znaju kako gelirana zdrava ulja mogu zamijeniti palminu mast

Nataša Šijaković Vujičić s Instituta Ruđer Bošković, razvila je sa svojim timom spojeve koji geliraju zdrava ulja i mogu zamijeniti pretjeranu upotrebu palmina ulja i spojeva izoliranih iz palmina ulja u nizu prehrambenih i kozmetičkih proozvoda
X
X