Dalmatie Grupa

Dalmatie Grupa ulaže 16 mil. eura u obnovu dvaju hotela u Gradcu

Dalmatie Grupa, podružnica Indotek Grupe, međunarodnog konglomerata za upravljanje imovinom sa sjedištem u Budimpešti, predstavila je višemilijunske projekte obnove hotela u Gradcu, na hrvatskoj obali.

Što je porez na kuće za odmor i tko ga plaća

Porez na kuće za odmor uveden je s namjerom oporezivanja nekretnina koje se ne koriste za stanovanje. Plaćaju ga vlasnici nekretnina koje se povremeno koriste i to samo u jedinicama lokalne uprave koje su donijele odluku o uvođenju ovog poreza.

Razvoj kontinentalnog turizma i prihod po gostu ključni su za razvoj turizma

Prihod po gostu i razvoj kontinentalnog turizma najvažniji su aspekti m aspektom za razvoj i održivost turizma u Hrvatskoj smatra 86% ispitanih turističkih i ugostiteljskih djelatnika u istraživanju Mastercard Uplift.
Hotel Arkada Helios Faros

PBZ CO i Valamar će dokapitalizirati Helios Faros s 8 mil. eura

Dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje i turistička tvrtka Valamar Riviera namjeravaju povećavaju temeljni kapital hotelske tvrtke Helios Faros za 8,04 milijuna eura.
Hostel Bjelovar

Bjelovar planira obnovu gradskog odmarališta u Novom Vinodolskom

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak prilikom obilaska hostela najavio je da će Grad Bjelovar projekt obnove gradskog odmarališta, vrijedan 2,3 milijuna eura, prijaviti za Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Osijek bi trebao dobiti prvi automatizrani hotel u Hrvatskoj

Automatizirani hoteli nemaju klasične recepcije niti standardnih hotelskih “ljudskih” usluga. Radi se o projektu tvrtki HOP IN i Cras, koje se i inače bavi automatizacijom zgrada, posebno u hotelijerstvu.
Dubrovnik Pass

Dubrovnik Pass u 7 mjeseci donio prihod veći nego u cijeloj 2022.

Dubrovnik Pass, digitalna verzija Dubrovačke kartice, donijela je u prvih sedam mjeseci ove godine prihod od 6,3 milijuna eura, što je 364 tisuće eura više nego u cijeloj prošloj godini te 399 tisuća eura više nego u cijeloj 2019.
virtualna elektrana

Valamar postao dio sustava virtualne elektrane KOER

Turistička kompanija Valama i prva hrvatska virtualna elektrana KOER surađivat će s ciljem povećanja održivosti i uravnoteženja hrvatskog elektroenergetskog sustava.

Valamar: Najbolje rezultate bilježe premium hoteli i kampovi

Valamar je uspješno otvorio sezonu 2023. godine, što potvrđuju i rezultati poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine u kojima je ostvaren rast noćenja i prihoda od 17 posto u odnosu na isti period prošle godine.
Zakon o turizmu

Zakon o turizmu odgovornost za upravljanje spušta na lokalnu razinu

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac predstavila je prijedlog Zakona o turizmu koji je pušten u javno savjetovanje koje će trajati do 26. kolovoza. Zakon bi na snagu trebao stupiti početkom iduće godine.
AC Hotel by Marriott Split

Otvoren najviši neboder u Hrvatskoj i AC Hotel by Marriott Split

Westgate Tower, 135 metara visok neboder, od ponedjeljka je službeno otvoren. Neboder ima 28 nadzemnih i šest podzemnih etaža, a najviše prostora zauzima AC Hotel by Marriott Split s četiri zvjezdice.
Hotel Crystal

Orebić dobio novi boutique hotel s četiri zvjezdice

Hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima 30 smještajnih jedinica. Namjera je da bude otvoren tijekom čitave godine te da time doprinese jačanju turizma i van udarne ljetne sezone
Valamar

Valamar 2022. uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak

Valamar je u prošloj godini uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose boljitku destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje.

Krenuli HŽ-ovi vlakovi iz Slavonije prema Jadranu

Nakon 23 godine stanke Hrvatske željeznice ponovno su Slavoniju povezale s Jadranom. Svakodnevno od Vukovara, preko Vinkovaca i Slavonskoga Broda, kreću noćni vlakovi prema Splitu i Šibeniku.
Zagreb rad na daljinu

Amerikanci su najbrojniji strani gosti u Zagrebu

Prema našim pokazateljima, na polovici godine smo na gotovo istoj razini kao 2019., a ako uspoređujemo rezultate s prošlom godinom čak smo 30 posto bolji u dolascima i velikih 20 posto smo bolji i jači od 2022. godine, kaže direktorica gradske Turističke zajednice.

Europska komisija uvodi obvezan PDV za usluge iznajmljivanja stanova i kuća

Europska komisija navodi da 70 posto privatnih iznajmljivača nije registrirano za plaćanje PDV-a, pa je stoga pokrenula promjenu Direktive o PDV-u po kojoj će svi koji iznajmljuju  stanove ili kuće turistima, a nisu u sustavu PDV-a, morati plaćati PDV na smještaj

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marsela Car

Marsela Car: Čovječanstvo ne bi napredovalo da su se čekala idealna rješenja

Iako Hrvatska malo kasni za zapadom i generalno imamo manje resursa za nabavu opreme, naša prednost je da smo dosta snalažljiv narod pa uspijemo često pronaći dobra zaobilazna rješenja, kaže doktorica znanosti i programerka Marsela Car

Mateja Dumbović: Ako ja ostanem u Hrvatskoj i budućim generacijama bit će lakše ostati

Dr. sc. Mateja Dumbović s Opservatorija Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu većinu svoje dosadašnje znanstvene karijere posvetila sunčevim olujama i svemirskoj prognostici. Znate li što su to sunčeve oluje?
X
X