Turizam

kamp Porton

Rovinjski kamp Porton dobiva 27 luksuznih modularnih kućica

Rovinjski kamp Porton za koji tjedan otvara se u novom, luksuznom izdanju, zahvaljujući ulaganju od 3 milijuna eura u prvih 27 kućica koje se izdvajaju dizajnom i izvedbom.

Obnova hvarskog hotela Riva Marina završava u lipnju

Obnova hvarskog Hotela Riva bit će završena početkom lipnja, objavila je hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar. U obnovu je uloženo 40 milijuna kuna, a obnovljeni hotel će poslovati pod imenom Riva Marina.
Valamar Riviera

Valamar: Trendovi najavljuju povratak na razine iz 2019., ali inflacija prijeti

Valamar Riviera je u prvom kvartalu 2022. ostvarila rezultate koji su usporedivi s 2019. godinom čime je nastavljen pozitivan trend oporavka turističkog poslovanja na pred-pandemijsku razinu.

Opatijski Lungomare zaživio u virtualnom svijetu

Opatijsko obalno šetalište Franje Josipa I. zaživjelo je u virtualnom svijetu. Interaktivna karta prenijela je slavnu prošlost opatijskog šetališta u digitalnu sadašnjicu i omogućila mu dodatnu prepoznatljivost u budućnosti.
ACI

ACI u prvom tromjesečju u razvoj marina uložio 24,12 milijuna kuna

ACI  je u prvom tromjesečjum ove godine uložio više od 24 milijuna kuna u strateške investicije u ACI-jevim marinama Žut, Piškera,, Dubrovnik, Trogir, Rab i Milna, dok su poslovni prihodi u istom razdoblju veći za dva milijuna kuna u usporedbi s istim lanjskim razdobljem.
Marina Polezana

Na otoku Sveta Katarina u Puli otvorena marina Polesana

Na otoku Sveta Katarina u zaljevu Monumenti u Puli, otvorena je marina Polesana. Riječ je o nautičkoj luci koja ima četiri plutajuća gata s 262 veza u moru i 42 veza na kopnu. Ulaganje je vrijedno 60 milijuna eura.
Hyatt Regency Zadar Maraska

Počeli radovi na luksuznom hotelu u staroj zgradi Maraske u Zadru

S odgodom od nekoliko godina u Zadru su počeli radovi na izgradnji hotela s pet zvjezdica u zgradi stare tvornice Maraska smještenoj na samoj obali. Ukupna investicija procijenjena je na 120 milijuna eura.
Mövenpick Zagreb

U lipnju se u Novom Zagrebu otvara hotel Mövenpick Zagreb

Nakon najave otvorenja hotela Mövenpick Split u 2023., Accor je najavio otvaranje hotela s četiri zvjezdice pod istim brendom u glavnom gradu Hrvatske. Mövenpick Zagreb prve goste primit će u lipnju ove godine.
Imperial Riviera

Imperial Riviera lani povećao prihode i dobit u odnosu na 2019. godinu

U 2021. u Rabu, Makarskoj i Poreču ostvareno je oko 796 tisuća noćenja, što je u odnosu na 2020. rast od 136 posto, ali je u odnosu na 2019. manje za 10-ak posto. Na rast prihoda i dobiti utjecao je rast prosječne prodajne cijene smještajne jedinice od oko 29 posto
Jadran d.d. Crikvenica

Jadran iz Crikvenice povećava primanja zaposlenika u novoj sezoni

Nakon pregovora sa sindikatima o kolektivnom ugovoru za sljedeću sezonu Jadran je najavio povećanje osnovice plaće za 12 posto, a zaposlenicima u hotelskoj ponudi povećanje primanja za 6 posto u razdoblju od lipnja do rujna ove godine.

Valamar: Odlični rezultati na sjevernom Jadranu i u kampovima

Prema godišnjem financijskom izvješću objavljenom u petak poslovni rezultati je u 2021. godini ostvarila poslovne prihode od 1,6 milijardi kuna, što predstavlja 74 posto prihoda ostvarenih u 2019. godini. No, gubitak iz kriznog razdoblja pandemije u najvećem dijelu nije pokriven dosadašnjim oporavkom.
Falkensteiner Punta Scala

Falkensteiner nudi cjelogodišnji posao na zanimljivim lokacijama

Falkensteiner u Hrvatskoj, u svoja tri resorta, tijekom ljetne sezone zapošljava do tisuću zaposlenika, oko 300 istalno zaposlenih i 700 sezonaca. Szonski zaposlenici mogu ljetnu sezonu odraditi u Hrvatskoj ili Italiji, a zimsku u Austriji ili Južnom Tirolu.

Valamar najavio usklađivanje plaća u turizmu s europskima

Plaće za stručna zanimanja uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare u Valamaru se podižu prosječno za 14 posto, te će njihova primanja ove sezone iznositi mjesečno od 1000 do 1600 eura neto.

Hvar dobiva još jedan hotel s pet zvjezdica

Potpuno obnovljeni Hotel Croatia prve goste trebao bi primiti krajem lipnja. Investicijom vrijednom 100 milijuna kuna kategorizacija će se podići s tri na pet zvjezdica, a hotel će poslovati pod novim imenom Moeesy Blue & Green Oasis.
noćenja turista

U 2021. ostvareno 77 posto noćenja turista iz 2019. godine

Na razini cijele 2021. godine ostvareno je 12.775 tisuća dolazaka, što je 82,5 posto više u odnosu na 2020. godinu, te 70.202 tisuće noćenja što je pak povećanje za 72,1 posto u usporedbi s prethodnom godinom.
inovacije u turizmu

Mastercard osniva Centar za inovacije u turizmu uz potporu španjolske vlade

Centar, čije će sjedište biti u Madridu, a otvorit će se u drugom tromjesečju 2022., razvijat će rješenja za podršku održivom i uključivom oporavku globalnog turističkog sektora kroz inovacije, istraživanje i suradnju u cijelom ekosustavu.

PRATITE NAS

945ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Hrvatski startup za monitorning mora među četiri najbolja u EU

Hrvatski startup SeaCras, specijaliziran za praćenje kvalitete voda, ušao je među četiri finalista u kategoriji Monitoring kvalitete ocena i mora u sklopu programa Blueinvest, koji je EK pokrenula za poticanje i provedbu projekata Plave ekonomije.
X
X