Turizam

Svi iznajmljivači bit će izjednačeni u pružanju usluga doručka

Izmjenama zakona o ugostiteljstvu predlaže se produženje rokova kojima se omogućilo obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima koji su u postupku legalizacije te usklađivnje odredbe o pružanju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s europskom Direktivom
certifikacija agroturizama

Dodijeljeni certifikati najistaknutijim objektima ruralnog turizma u županiji

TZ Šibensko kninske županije je 2017. u suradnji sa Županijom pokrenula projekt Labellinga – standardizacije i certifikacije nerazvijenih područja u županiji u ruralnom turizmu i sada je dodijelila certifikate u osam različitih kategorija.
Valamar Nature Resort

Valamar u Starom Gradu otvara prvo eko održivo ljetovalište u Hrvatskoj

Valamar nature resort na otoku Hvaru prvi je turistički projekt koji će koristiti prefabricirane objekte i modularnu gradnju projektiranu prema Valamar standardima kvalitete smještaja.
Franz Ferdinand Mountain Resort

Arena Hospitality Group kupio hotel na skijalištu u Koruškoj

Arena Hospitality Group kupila je za 112 milijuna kuna hotel sa četiri zvjezdice "Franz Ferdinand Mountain Resort", moderno planinsko odmaralištu u austrijskom Nassfeldu, u Koruškoj.
Hotel Dalmacija

Imperial Riviera ulaže 67 mil. kuna u obnovu Hotela Dalmacija u Makarskoj

Hotelijerska kompanija Imperial Riviera uložit će 67 milijuna kuna u rekonstrukciju i preuređenje hotela Dalmacija Sunny by Valamar u Makarskoj.
KLM

KLM ponovo leti za Las Vegas i Miami

Zahvaljujući nedavnom ublažavanju ograničenja putovanja koje su donijele Sjedinjene Američke Države, KLM Royal Dutch Airlines će od 7. prosinca ponovno izravno letjeti za Las Vegas i Miami.
Mövenpick Split

Accor otvara prvi hotel Mövenpick u Hrvatskoj

Grupacija accor potpisala je ugovor s društvom Split Peninsula Properties D.O.O. o otvaranju prvog Mövenpick hotela u Hrvatskoj. Taj vrhunski hotel u Splitu prve će goste dočekati u proljeće 2023.

Evo koji su hrvatski restorani dobili Michelinove zvjezdice

Hrvatska nudi autentičan i raznolik gastronomski doživljaj, Potvrđuje to novo izudanje Michelinova vodiča u kojem Hrvatska ima 10 restorana s Michelinovom zvjezdicom. Ukupno imamo 79 restorana s nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča.

Turistički rekorderi su Rovinj, Poreč i Medulin

Prema podacima eVisitora u Hrvatskoj se trenutno odmara 635 tisuća gostiju, od kojih je 570 tisuća stranih. I dalje je najviše Nijemaca, a slijede domaći gosti te Austrijanci, Poljaci, Slovenci i Česi.
Heritage Hotel Fermai

Splitski Heritage Hotel Fermai postao MGallery boutique hotel

Splitski Heritage Hotel Fermai od 1. rujna postao je dio ekskluzivne Accorove grupe  MGallery boutique hotela. Accor je jedna od vodećih svjetskih hospitality grupa sa sjedištem u Parizu.
Ryanair

Ryanair ovog tjedna pokreće novih devet linija iz Zagreba

Nakon što je u srpnju u zagrebačkoj tračnoj luci "Franjo Tuđman" otvorila svoju bazu, niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair od ovog tjedna poovećava broj tjednih linija koje povezuju Zagreb s europskim odredištima.
Rovinj

eVisitor: U Hrvatskoj 750.000 turista

Prema najnovijim podacima iz sustava eVisitor, u zemlji boravi oko 750.000 turista od kojih je oko 650 000 inozemnih. Najviše je Nijemaca pa domaćih gostiju.
cikloturizam

Pokrenuta kampanja za promociju cikloturizma u Hrvatskoj

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je promotivnu kampanju "Bicikliraj, istraži i uživaj!" koja je, između ostalog, fokusirana na EuroVelo 8 rutu koja obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika
Državni inspektorat

U 2148 nadzora inspektori utvrdili 1057 raznih povreda propisa

Od ukupno 2148 obavljenih inspekcijskih nadzora u njih 1280 nisu utvrđene povrede propisa, odnosno 60 posto nadziranih subjekata poslovalo je u skladu s propisima. U 868 (40 %) inspekcijskih nadzora utvrđeno je ukupno 1057 raznih povreda propisa.
potpora sektorima turizma i sporta

Ove godine ostvareno 60% dolazaka i 70% noćenja u usporedbi s 2019.

Prema podacima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj je od početka godine do danas ostvareno 55,3 milijuna noćenja, čime je premašen broj noćenja iz cijele 2020. godine kada je u dvanaest mjeseci ostvareno 54,4 milijuna noćenja.
Valamar

Valamar: Istra i sjeverni Jadran u srpnju blizu razine iz 2019.

U prvih šest mjeseci ove godine Valamar Riviera je ostvarila 291 milijuna kuna ukupnih prihoda, čime je više nego udvostručila prihode u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Istovremeno je ostvarena pozitivna operativna dobit na razini 19,6 milijuna kuna.

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X