Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

istraživanje očekivanja građana

Vraćamo li se na staro normalno?

Očekivanja naših građana već dugo nisu bila tako optimistična kako u pogledu smanjivanja broja nezaposlenih, tako i u procjeni da će se gospodarsko stanje u Hrvatskoj promijeniti na bolje.

Počele prijave za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera

Novina u odnosu na prošlu godinu je da se za poticaje osim građana Grada Zagreba, Krapinskog-zagorske i Zagrebačke županije mogu javiti i stanovnici Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije čiji su objekti oštećeni u potresima.
osobne iskaznice

Od 2. kolovoza zaprimaju se zahtjevi za biometrijske osobne iskaznice

Policijska uprava od ponedjeljka, 2. kolovoza zaprimat će zahtjeve za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica druge generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.
cjepiva protiv Covid-19

Što znamo o lambda varijanti koronavirusa

Svijet se trenutno suočava s brzim širenjem delta varijante, koja je potisnula alfa varijantu u smislu prenosivosti i potencijalnog izazivanja hospitalizacija kod necijepljenih ljudi, a već nam prijeti nova inačica - lambda.
weekend nedia festival

Weekend Media Festival održat će se od 23. do 26. rujna u Rovinju

Vodeći regionalni festival koji predstavlja trendove i novitete u medijskom i agencijskom svijetu vraća se u prostore stare Tvornice duhana te će pod sloganom „I love Weekend“ slaviti život, ljubav i zajedništvo, objavili su organizatori.
covid potvrda

Gdje možete dobiti covid potvrdu

Od 2. srpnja, osim na lokacijama HZZO-a, izdavanje digitalnih covid potvrda omogućeno i svim ustanovama koje rade testiranje na covid, priopćio je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Bez covid potvrde uskoro nećemo moći u bolnice ni u trgovačke centre

Cijepljenje protiv covida neće postati obvezno, no Nacionalni stožer civilne zaštite razmatra mogućnost da ograniči ulaz osobama bez digitalne covid potvrde u bolnice i druge javne institucije, ali i pristup mjestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi, poput trgovačkih centara.
Zagreb korupcija

Velika akcija policije i USKOK-a u Zagrebu – privedeno više osoba

Među uhićenima su i Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom "Kralj Adventa", te Ana Stavljenić Rukavina.
sprječavanje korupcije

Policija više neće naplaćivati kazne izravno u gotovini

Hrvatska bi mogla napustiti praksu naplate novčanih kazni izravno u gotovini policijskim službenicima, najavljuje Vlada u Strategiji sprječavanje korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine.
uvođenje rada od kuće

WHO pozvao je sve potpuno cijepljene osobe da nastave nositi maske

U Hrvatskoj su u pet županija evidentirana 23 slučaja zaraze delta varijantom koronavirusa, a ako se ona proširi uslijedit će strože epidemiološke mjere, upozorio je u petak ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak
esi fondovi

ESI fondovi: Hrvatskoj isplaćeno 5,88 mlrd eura ili 54,84% dodijeljenih sredstava

U razdoblju od 2013. godine do 17. lipnja 2021. razlika između uplaćenih sredstava iz proračuna EU u proračun RH i sredstava uplaćenih iz Proračuna RH u proračun Europske unije iznosi 40,32 milijardi kuna u korist proračuna RH.
masovni imunitet

Kako ćemo znati da smo dostigli masovni imunitet protiv Covida-19

Od početka pandemije govori se o postizanju masovnog imuniteta, ili imuniteta krda kako bi se prevladala pandemija. Kvaka je u tome što nitko ne može sa sigurnošću reći koliki je prag cijepljenih i oboljelih da bi se postigao masovni imunitet za Covid-19.
Slavko Krajcar

Preminuo prof. dr. sc. Slavko Krajcar

U petak, 18. lipnja 2021. godine, u 71. godini života preminuo je prof. dr. sc. Slavko Krajcar, bivši dekan i redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

U pandemiji nam najviše nedostaju okupljanja, putovanja i bliski kontakti

Starijim ispitanicima najviše nedostaje fizički kontakt – zagrljaji, dodiri, rukovanja – i obiteljska okupljanja. Nešto mlađim ispitanicima ponajprije nedostaju društvena okupljanja, kao i onim najmlađim, koji su se također zaželjeli festivala, koncerata te noćnih izlazaka.
e-Pristojbe

Vlada predlaže ukidanje ili smanjenje niza upravnih pristojbi

U javnu raspravu Ministarstvo financija uputilo je prijedlog Uredbe o tarifi upravnih pristojbi kojom se predlaže ukidanje ili smanjenje niza pristojbi koje naplaćuju tijela državne uprave.
potres Šibenik

Potres jakosti 4,7 pogodio područje Šibenika

utros, 8. lipnja 2021. godine u 5 sati i 59 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 kilometara jugoistočno od Šibenika.

NAJNOVIJE

ODABRANO

eSport Potential BCI

eSport primjenom Brain Computer Interfacea može uštedjeti milijune

Uspjeli smo učiniti tehnologiju Brain Computer Interface vidljivijom, pokazali smo njene prednosti i za što se može koristiti - sada je izazov napraviti uređaj koji je dovoljno neintruzivan i koji će što preciznije registrirati moždane aktivnosti, kaže Kristijan Lucijetić
X
X