Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu

Ograničene cijene 30 proizvoda, cijene struje za građane ostaju iste

Popis proizvoda s ograničenim cijenama proširuje se s osam na 30; cijena električne energije za kućanstva, malo gospodarstvo i razne institucije i ustanove ostaje ista. Umirovljenici i korisnici dječjeg doplatka dobit će novi jednokratni dodatak.
Zagreb pješačke zone

Središte Zagreba dobiva nove pješačke zone

Od ove subote, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, Masarykova ulica od Gundulićeve do Tesline postaje pješačka zona, kao i dio Preradovićeve ulice od raskrižja s Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve ulice.
Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Za Europsku karticu zdravstvenog osiguranja potrebno je 10 sekundi

Svi osiguranici HZZO-a imaju pravo i na Europsku karticu zdravstvenog osiguranja, a procedura za njezino dobivanje je zaista jednostavna i brza
cijene goriva

Eurosuper 95 od utorka bi trebao poskupjeti za tri centa

Prema trenutačnom kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu cijena eurosupera 95 od utorka bi trebala porasti za tri centa,
poslovna putovanja

Povratak iseljeničkog vala: U druge zemlje EU lani odselilo 25% više osoba nego 2021.

U Hrvatsku su lani doselile 57.972 osobe, a iselilo je 46.287 osoba. Broj hrvatskih državljana koji su odselili za 26 posto je veći nego prethodne godine, a trend iseljavanja vrat se na razinu iz pretpandemijske 2019.
cijene goriva

Dizel poskupljuje za 10 eurocenti, benzin za 3 eurocenta

Uredba stupa na snagu 16. kolovoza 2023. godine, a nove cijene goriva vriijedit će idućih četrnaest dana.

Od ponoći benzin i dizel skuplji za pet centi po litri

Od ponoći će cijena eurosupera 95 i eurodizela biti veća za pet centi. Plavi dizel će biti skuplji za četiri centa, a UNP za spreminike za šest centi po kilogramu. UNP za boce poskupjet će pet centi po kilogramu.

Nakon dva mjeseca prekida se štrajk u pravosuđu

Iako je članstvo u izjašnjavanju bilo podijeljeno, Sindikat je prihvatio Vladinu ponudu o povećanju plaća prvosudnim službenicima za 12 posto te da im dani provedeni u štrajku budu plaćeni

Vjetar rasplamsao i proširio požar u Župi dubrovačkoj

Jak vjetar rasplamsao je i proširio požar u Župi dubrovačkoj unatoč velikim naporima vatrogasaca da ga uz pomoć tri kanadera stave pod nadzor.

Dva teška požara na nepristupačnim terenima kod Dubrovnika

Dva velika požara buknula su sinoć u okolici Dubrovnika. Požar u Župi dubrovačkoj zaprijetio je i kućama, no one su obranjene.
eOsobna - digitalna osobna iskaznica

MUP olakšao podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice

Od 24. srpnja 2023. građani zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica mogu podnositi u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj koja obavlja i upravne poslove, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta ili boravišta.

Snažna oluja poharala Istru i Kvarner – najteže stradao Novigrad

Snažno nevrijeme koje je u petak stiglo iz Italije u Hrvatskoj je zahvatilo Istru i Kvarner. Najveća šteta je u Poreču i Novigradu. U novigradskom kampu je nekoliko osoba ozlijeđeno, a jedna osoba je nestala s jedrilice

U nevremenu u Zagrebu stradala 62 vrtića i 66 škola

Štetu nastalu na imovini građani mogu prijaviti Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje putem obrasca, elektroničkom poštom ili osobno. Do sada je pristiglo 410 prijava.
prijava štete na imovini nastale zbog nevremena

Kome i kako prijaviti štetu nastalu zbog nevremena

Hrvatska društva za osiguranje spremna su brzo reagirati te su na raspolaganju građanima za prijavu i obradu njihovih odštetnih zahtjeva, a Grad Zagreb objavio je Poziv za podnošenje prijave štete na imovini nastale zbog nevremena.

Prilikom saniranja šteta od nevremena poginuo vatrogasac

Nezapamćeno olujno nevrijeme pogodilo je u srijedu poslijepodne unutrašnjost zemlje. Oluja je najprije zahvatila zapadne krajeve, a njezino je središte prošlo kroz sam Zagreb.
temperature zraka

Zbog vrućina izdano narančasto upozorenje za cijelu zemlju

Zbog visokih temperatura Državni hidrometeorološki zavod izdao za ponedjeljak narančasto upozorenje za cijelu zemlju. Temperature će dosegnuti i do 38 stupnjeva.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marsela Car

Marsela Car: Čovječanstvo ne bi napredovalo da su se čekala idealna rješenja

Iako Hrvatska malo kasni za zapadom i generalno imamo manje resursa za nabavu opreme, naša prednost je da smo dosta snalažljiv narod pa uspijemo često pronaći dobra zaobilazna rješenja, kaže doktorica znanosti i programerka Marsela Car

Mateja Dumbović: Ako ja ostanem u Hrvatskoj i budućim generacijama bit će lakše ostati

Dr. sc. Mateja Dumbović s Opservatorija Hvar Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu većinu svoje dosadašnje znanstvene karijere posvetila sunčevim olujama i svemirskoj prognostici. Znate li što su to sunčeve oluje?
X
X