Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

cijene goriva

Od ponoći benzin jeftiniji za 10 lipa, a dizel za 69 lipa po litri

Neslužbeno se najavljivalo osjetnije pojeftinjenje: benzina za 58 lipa po litri, a dizela za čak 1,02 kune po litri. No, Vlada je odlučila da smanjenje ipak bude skromnije
COP27

COP 27: Dogovoreno osnivanje fonda za pomoć ugroženim zemljama

Izaslanici gotovo 200 zemalja na summitu o klimi COP27, koji se održava u Sharm el-Sheikhu u Egiptu, dogovorili su osnivanje fonda za "gubitak i štetu" koji bi trebao pomoći siromašnim zemljama da se nose s klimatskim katastrofama.
phishing

MUP upozorava na lažne poruke elektroničke pošte

MUP upozorava građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.
Šengenski prostor

Europski parlament podržao ulazak Hrvatske u Šengenski prostor

Ulazak u Šengenski prostor najviše odgovara prekograničnim radnicima i prijevoznicima, istaknuo je europarlamantarac Valter Flego. "Pokazalo se da samim tim što više nema čekanja na granicama BDP raste za 0,2 do 0,4 posto"
cijene goriva

Neslužbeno: Od utorka eurosuper 95 skuplji, Eurodizel jeftiniji

U utorak se, nakon 14 dana, opet mijenjaju cijene goriva. Prema neslužbenim informacijama, osnovni Eurosuper 95 bi trebao poskupjeti, dok bi eurodizel trebao pojeftiniti. Cijena plavog dizela trebala bi ostati zamrznuta.

Sindikati javnih i državnih službi potpisali s Vladom dodatak o povećanju osnovice

Vlada i sindikati državnih i javnih službi potpisali su dodatak temeljnom kolektivnom ugovoru prema kojem će osnovica plaće za oko 240 tisuća zaposlenih u javnom i državnom sektoru od 1. listopada porasti za 6 posto, a od 1. travnja iduće godine za još 2 posto.
zimsko računanje vremena

Podesite satove – počelo je zimsko računanje vremena

Službeno će se satovi noćas u 3 sata vratiti jedan sat unatrag. Sa zimskim računanjem vremena mijenjaju se i razdoblja HEP-ovih dnevnih tarifa za obračun potrošnje električne energije. Od 1. studenoga obvezna je pak upotreba svjetala na motornim vozilima danju.

Od ponoći skuplji eurodizel i eurosuper 95, plavi dizel ostaje na 8,49 kn

Cijene će se ponovo formirati svakih 15 dana, a u cijeni će biti sadržana marža od 65 lipa po litri. Nakon 15 dana će bit jasno komunicirano hoće li ritam određivanja cijena biti sedmodnevni ili četrnaestodnevni, rekao je državni tajnik.
cijene goriva

Za utorak ponovo najavljeno veliko poskupljenje goriva

Plavi dizel trebao bi poskupjeti za 1,31 kunu po litri, eurodizel za 1,14 kuna po litri, a eurosuper 95 za 38 lipa po litri. Armando Miljavac iz Udruge malih distributera goriva kaže kako će Vlada i dalje utjecati na cijene, ali da su obećali da se cijene neće zamrzavati.
zdravo srce

Pet vrsta hrane koje biste trebali izbjegavati ako želite zdravo srce

Ne morate biti nutricionist da biste znali kako je za vaše srce štetno ako se često hranite cheeseburgerima, krafnama i pomfritom. Ali postoji još niz popularnih prehrambenih proizvoda koji također nisu zdravi za vaše srce kao što možda mislite.
akcija policije

Razbijene tri zločinačke organizacije za preprodaju droge i duhana

U velikoj akciji koja je provedena u nekoliko županija i Gradu Zagrebu privedeno je nekoliko desetaka osoba. Sumnjiči ih se za preprodaju droga i duhana u sastavu zločinačkog udruženja, Samo na osječkom području uhićeno je tridesetak ljudi.
epidemija gripe

Simptomi su slični – kako razlikovati prehladu, gripu i Covid

Cijepljenje protiv gripe u Hrvatskoj službeno počinje u ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine, no u nekim mjestima je počelo ranije. Primarno će se provoditi u ambulantama izabranih liječnika - liječnika obiteljske/opće medicine te primarnih pedijatara.
eOsobna - digitalna osobna iskaznica

Kako aktivirati digitalnu osobnu iskaznicu

Građani koji žele e-osobnu trebaju aktivirati osobnu iskaznicu putem PIN-a. Ako nemaju PIN. mogu ga dobiti na mobilnim kioscima na određenim lokacijama. Digitalna osobna iskaznica može se povezati s mobilnom aplikacijom Certilia.
cijene goriva

Od ponoći skuplji dizel i benzin

Cijena plavog dizela ostaje fiksirana na 8,49 kune po litri , a UNP smjesa propan-butan u bocama na 13,49 kune po kilogramu.
Miroslav Zadro

Preminuo bivši dugogodišnji novinar i urednik HRT-a Miroslav Zadro

Nakon kratke i teške bolesti u ponedjeljak je u 53. godini umro bivši dugogodišnji novinar i urednik u informativnom programu Hrvatskoga radija Miroslav Zadro.
Hrvatska Mensa

Hrvatska Mensa poziva na testiranje u subotu, 1. listopada

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u svih pet najvećih hrvatskih gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru u subotu 1. listopada.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

NAJNOVIJE

ODABRANO

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X