Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

zakonom zaštićene životinje

Ožujsko prikupilo 650.000 kuna za zakonom zaštićene životinje

Ožujsko pivo i Žujini potrošači prikupili su čak 650.000 kuna za zakonom zaštićene životinje u Hrvatskoj - risa, vuka, dupina i bjeloglavog supa.
#Spasime

Fond #SPASIME prikupio 396 tisuća kuna za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

U humanitarnoj kampanji za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja u dva mjeseca prikupljeno je 396.088,47 kuna zahvaljujući donacijama 36.963 građana i 10 poduzeća.

U glavnom gradu Austrije otvorena prva knjižnica stvari

Nakon što su prve knjižnice stvari (eng. Library of Things) otvorene u angloameričkim zemljama, ideja je zaživjela i u glavnom gradu Austrije.
Križevci Koprivnica

Deset ponuda za radove na pruzi Križevci – Koprivnica – državna granica

Pristigle ponude su u rasponu od 2,41 milijarde kuna do 3,05 milijardi kuna bez PDV-a, a najnižu ponudu predala je kineska korporacija Sinohydro
razvoj svemirskih tehnologija

Jeff Bezos: Ulažem u razvoj svemirskih tehnologija jer uništavamo vlastiti planet

Jeff Bezos, prvi čovjek Amazona i najbogatija osoba na svijetu, veliki dio bogatstva ulaže u razvoj svemirskih tehnologija kroz svoju tvrtku Blue Origin. Objasnio je da to čini kako bi se dugoročno osigurala opstojnost ljudskog roda
najbolji hrvatski politički PR-ovci

Tko je najbolji PR-ovac u hrvatskoj politici doznajte na Weekendu 2019

Novinari koji prate rad hrvatskih političara ocjenjivat će političke PR-ovce s kojima su u svakodnevnoj komunikaciji
Goran Marić

Ministar državne imovine Goran Marić podnio neopozivu ostavku

Ministar državne imovine Goran Marić podnio neopozivu ostavku nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom.
Beć smart city strategija

Beč planira smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 85 posto do 2050.

Osvježena okvirna smart city strategija definira ima težište na zaštiti klime, digitalizaciji, uključivanju građana u procese odlučivanja te na socijalnoj inkluziji.
Learning Disruption 2019

Nove generacije su digitalno pismenije, ali treba ulagati u njihove ‘soft skills’

Konferencija Learning Disruption 2019 ukazala je na važnost prilagodbe poslovanja suvremenim trendovima, novim izazovima na tržištu i digitalnim generacijama zaposlenika.
Meridijani

Meridijani: Odabir povijesnih udžbenika nije bio regularan

Zbog kratkih rokova nastavnici uopće nisu stigli dobiti otisnute primjerke odobrenih udžbenika svih nakladnika, kako bi ih usporedili i odlučili se za onaj koji je po njima najbolji.
12. Weekend Media Festival

Kako preživjeti seks, laži i nekretnine te zašto mladi ljudi odlaze iz Hrvatske?

Na predavanjima, panelima i radionicama aktualizirat će se brojne teme, od streaming servisa i utjecaja tehnologije, do iseljavanja iz Hrvatske i promjena u novinarstvu, zbog čega žustrih rasprava na Weekend Media Festivalu sasvim sigurno neće nedostajati
 Copenhagenize Index

Beč među 10 gradova najboljih za bicikliste

Biciklistima u Beču na raspolaganju trenutno stoji preko 1379 km biciklističkih staza te čak 41.000 javnih nenatkrivenih i natkrivenih biciklističkih parkirališta
eRačun

Od 1. srpnja puna primjena eRačuna u javnoj nabavi

Svi javni i sektorski naručitelji, odnosno gotovo svi korisnici državnog ili lokalnih proračuna, od 1. srpnja 2019. obvezni su zaprimati i slati isključivo eRačune i to u formatu propisanom EU normom.
Monopoly

Weekend Media Festival dio legendarnog Monopolyja

Weekend Media Festival, najveći komunikacijski festival u regiji, dobio je svoju karticu u hrvatskom izdanju omiljene obiteljske društvene igre Monopoly
12. Weekend Media Festival

12. Weekend Media Festival: Kako odgajati djecu u digitalno doba

Kada je pravi trenutak da djetetu damo mobitel, koliko dugo bi se trebalo igrati na PlayStationu, gledati Netflix, "skrolati" po Fejsu? Svi imaju mobitel i Snapchat, što ako samo ja djetetu zabranim? Ove i slične dileme muče roditelje diljem svijeta.
Tko pjeva zlo ne misli

“Tko pjeva zlo ne misli” već treću godinu zaredom na zagrebačkom Vidikovcu

Festival se održava u subotu 8. i nedjelju 9. lipnja na Vidikovcu u zagrebačkom parku Maksimir, koji je ujedno i mjesto radnje filma Tko pjeva zlo ne misli
PayCek

Nema kriptovaluta bez blockchaina, ni blockchaina bez kriptovaluta

Cilj nam je pojednostavniti upotrebu kriptovaluta tako da ih mogu koristiti svi, kaže Nikola Škorić, osnivač i direktor tvrtke Elektrocoin.

ODABRANO

NAJNOVIJE

VIDEO

X
X