Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

Utjecaj poslodavca na klimu važan je kriterij za odabir radnog mjesta

Gotovo dvije trećine hrvatskih ispitanika u dobi od 20 do 29 godina ističe održivost kao važan čimbenik prilikom odabira poslodavca, dok je za 16 posto njih riječ o kriteriju kojem daju najveću prednost, pokazalo je istraživanje EIB-a.
reforma zdravstvenog sustava

Što se mijenja u zakonima o doprinosima, PDV-u, radu nedjeljom i zdravstvu

Zastupnici Hrvatskog sabora glasat će u petak u podne o paketu zdravstvenih zakona, zakonu o trgovini, zakonima vezanim uz paket smanjenje inflatornih pritisaka te o izvješću predsjednika Vrhovnog suda o radu sudbene vlasti.

Ministarstvo traži procjenu vrijednosti troske u Biljanama Donjim

Problematična troska ostaje u Biljanama Donjim dok ne bude završen javni međunarodni natječaj za njenu prodaju
reforma zdravstvenog sustava

Beroš pokreće bitku za zdravlje hrvatske nacije

Vlada bi idućeg tjedna u saborsku proceduru trebala uputiti prijedlog izmjene dvaju zakona koji su prema riječima ministra zdravstva Vilija Beroš "prvi korak u sveobuhvatnoj reformi zdravstvenog sustava" u čijem će središtu biti pacijent.

Sporazumne razvode brakova rješavat će javni bilježnici

Vlada je prihvatila prijedlog izmjena Zakona o izvanparničnom postupku prema kojem će sporazumne razvode braka ubuduće obavljati javni bilježnici.

Autocesta A1 otvorena za autobuse i osobna vozila u oba smjera

Na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje ukinuta je oko ponoći zabrana zbog olujnog vjetra, ali na snazi su i dalje zimski uvjeti između čvorova Gospić i Maslenica te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.
roditelj odgajatelj

Odluka o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje u Zagrebu je zakonita

Visoki upravni sud je odbio argumente podnositelja zahtjeva odnosno udruga koje se protive smanjenju novčane pomoći roditeljima odgojiteljima. Tako će se od 1. travnja novčana pomoć smanjiti na iznos minimalne hrvatske plaće.

Godišnju poreznu prijavu možete podnijeti do utorka, 28. veljače

Porezna uprava upozorava sve porezne obveznike koji imaju obvezu podnošenja godišnje porezne prijave za 2022. da istu mogu podnijeti najkasnije do utorka, 28. veljače, a zaprimanje će biti omogućeno u produljenom radnom vremenu do 19 sati.

Cijene hrane i pića u siječnju porasle 17,3 posto, a “režija” za 15,9 posto

Objavom konačnih podataka DZS-a potvrđen je rast cijena dobara i usluga za osobnu potrošnju u siječnju 2023., mjeren indeksom potrošačkih cijena, od 12,7 posto u odnosu na siječanj 2022.
razminiranje

Damir Trut: Plan je očistiti Hrvatsku od mina do ožujka 2026.

Dvoje pirotehničara je poginulo u četvrtak prilikom razminiravanja u Ličko-senjskoj županiji. Nesreća se dogodila malo iza 13 sati kod mjesta Čanak, na teško pristupačnom području Vrlet-Skokovi nedaleko Perušića.
prosječna neto plaća

Prosječna neto plaća u 2022. realno 3,1 posto niža na godišnoj razini

Na godišnjoj razini prosječna neto plaća u 2022. godini od 7653 kune bila je nominalno 7,4 posto viša, a realno 3,1 posto niža u usporedbi s 2021. godinom. Realan pad neto plaće na godišnjoj razini traje od veljače, a bruto plaće od travnja.

Zakon o obnovi podržalo 99 zastupnika

Sabor je većinom glasova prihvatio novi Zakon o obnovi koji bi napokon trebao pojednostavniti i ubrzati obnovu potresom pogođenih područja. Zakon je podupro i dio oporbe, SDP i zeleno-lijevi blok.

Jak potres pogodio područje otoka Krka

U 10.47 zabilježili smo jak potres s epicentrom na otoku Krku, prema prvim izračunima kod Drage Bašćanske, s magnitudom 4,7 stupnjeva po Richteru, rekao je seizmolog Krešimir Kuk.

MUP poziva na zamjenu isteklih dokumenata

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je da je od proglašenja pandemije do danas isteklo 221.387 osobnih iskaznica, 411.905 putovnica i 78.524 vozačke dozvole

Gorivo ponovo poskupljuje od ponoći

Cijena benzina na temelju dvotjednog prosjeka trebala bi iznositi 1,41 euro, što je povećanje od 7 centi. Litra dizela koštat će 1,51 euro, što je poskupljenje od 5 centi.
poljoprivredni proizvodi

Poljoprivredni proizvodi u Hrvatskoj u 2022. poskupjeli 19,4 posto

Zbog rata u Ukrajini, suše i poskupljenja energije cijene poljoprivrednih proizvoda u Europskoj uniji u prošloj godini snažno su porasle, a Hrvatska je nadmašila europski prosjek skokom cijena žitarica za 52 posto.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Marina Martinić Kavur Genos

Marina Martinić Kavur: Majčinstvo bi se trebalo računati kao iskustvo u managementu

Naše tijelo uz kronološku dob ima i biološku dob te one najčešće nisu iste, pojasnila nam je doktorica znanosti molekularne biologije Marina Martinić Kavur, voditeljica istraživanja i razvoja GlycanAgea
X
X