Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

RWE Hrvatska

RWE preuzeo 5000 kupaca električne energije od tvrtke 220V

Ovo je druga RWE-ova akvizicija na tržištu električne energije u 2018. godini, nakon što je nedavno preuzeo portfelj Hrvatskog Telekoma.
bog data hackathon

DZS traži podatkovne znanstvenike za Big Data Hackathon u Bruxellesu – prijavite se!

Državni zavod za statistiku poziva sve zainteresirane pojedince ili timove da se do 9. prosinca 2018. prijave na sudjelovanje na e-adresu hackathon@dzs.hr.
barometar optimizma poslodavaca

Sve manje optimizma među poslodavcima

Poslodavci su poslovnu godinu na isteku ocjenili prosječnom, pokazalo je godišnje istraživanje "barometar optimizma poslodavaca" koje redovito provodi njihova krovna udruga u Hrvatskoj.
Realan rast BDP

Na granici maksimuma: realan rast BDP-a u trećem tromjesečju 2,8 posto

Prema sezonski prilagođenim podacima, u odnosu na drugo ovogodišnje tromjesečje realna stopa rasta BDP-a usporila je na 0,6 posto, dok je u odnosu na isto razdoblje lani rast iznosio 2,7 posto.
Tehnički fakultet u Rijeci

Combis i Tehnički fakultet u Rijeci zajedno će razvijati inovativne projekte

Informatička tvrtka Combis i Tehnički fakultet u Rijeci potpisali su Sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima.
Dvomilijuntni putnik Croatia Airlinesa

Dvomilijuntni putnik Croatia Airlinesa u 2018. godini na letu za Split

Croatia Airlines ove godine planira prevesti više od 2,200.000 putnika, najviše od početka komercijalnog letenja 1991. godine.
sindikati javnih službi

Sindikati javnih službi najavili štrajk za 28. studenoga

Nakon što su propali pregovori s Vladom o povećanju plaća, čelnici sindikata zaposlenih u javnih službama najavili su u ponedjeljak štrajk u svim javnim službama koji bi trebao početi 28. studenoga
Dan besplatnog parkiranja

Dan besplatnog parkiranja 22. studenoga u 27 gradova

U gotovo svim većim hrvatskim gradovima 22. studenoga je "Dan besplatnog parkiranja", prva nacionalna akcija ove vrste kojom je građanima, korisnicima Mastercard kartica, omogućeno praktički cjelodnevno parkiranje bez ikakvog troška.
žena u tehnološkom sektoru

Kako do ravnopravnosti žena u tehnološkom sektoru

Četiri od pet žena koje trenutačno rade u tehnološkom sektoru namjeravaju ondje ostati raditi sljedećih pet do deset godina, pokazuje istraživanje o iskustvima i percepciji žena u tehnološkom sektoru koje je naručio Booking.com.
mirno rješavanje sporova

Hrvatska poštanska banka dobila nagradu za mirno rješavanje sporova

HPB dobila priznanje za poticanje rješavanja sporova bez suda; više od 70% prigovora u Banci se rješava u roku od 24 sata pri prvom kontaktu s klijentom
prekogranična digitalna identifikacija

Stupila na snagu prekogranična digitalna identifikacija – saznajte što vam omogućava

Korištenje elektroničkih ID-ova uštedit će poslovnom sektoru više od 11 milijardi eura godišnje. Danas 58 posto građana EU odlučuje stupiti u kontakt s javnim upravama putem interneta, a online dostupnost javnih usluga u Europi doseže 82 posto.
Žene i biznis

Žene i biznis: Nemoguće je postići 100% uspjeha, sa samo 50% snaga

Među glavnim preprekama ističu se proces zapošljavanja, korporativna kultura, vodstvo, fleksibilnost radnog vremena i iznad svega manja mogućnost napredovanja u kompanijama. Jednakost i uključenje vode boljim poslovnim rezultatima, većem broju žena u radnoj snazi i većim stopama nataliteta.
Kristian Novak

Kristian Novak: Nikada ne pišem da bi provocirao, a uvijek se netko srdi na...

Hrvatska je lijepo i ugodno, ali prije svega sigurno mjesto za život, složili su se sudionici panela Izgubljeni u prijevodu, četvorica stranaca koji već godinama žive u Hrvatskoj
Ognjen Brborović

Ognjen Brborović: Za deset godina rekreativni kanabis u EU bit će legalan

Predrasude o mladima, politička komunikacija, disrupcija industrija, brendiranje Hrvatske i legalizacija kanabisa, neke su od tema koje su obilježile početak drugog dana 11. Weekend Media Festivala u Rovinju.
11. Weekend Media Festival

Klikbejt nisu smislili portali, slične trikove televizija i radio koriste godinama

Budućnost klasične free to air televizije, sigurnost korisnika interneta, specifičnost proizvodnje digitalnog sadržaja te važnost storytellinga neke su od tema koje su obilježile početak prvog dana 11. Weekend Media Festivala u Rovinju
BalCannes 2018

BalCannes 2018: Najbolja agencija je Señor iz Zagreba

Najbolja agencija BalCannesa 2018. je Señor, a titulu najboljeg projekta odnio je The Red Thread, agencije McCann Beograd.
Stratowave Connect

Bežična komunikacija na velike udaljenosti uz pomoć dronova

Stratowave Connect razvija rješenja za bežićnu komunukaciju na velike udaljenosti uz pomoć bespilotnih letjelica. Lani su bili među pobjednicima natjecanja Pokreni nešto svoje, a ove sudjeluju u predakceleracijskom programu Startup Factory

NAJNOVIJE

ODABRANO

VIDEO

X
X