Aktualno

Vijesti iz gospodarstva i ekonomije namijenjene poduzetnicima

Net Zero Cities - Zagreb pješačke zone

Zagreb odabran za pilot projekt dekarbonizacije ozelenjavanjem dvorišta

Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj, i jedan od 26 europskih gradova, kojem su iz europskog programa Horizon Europe odobrena sredstva za testiranje inovacija za brzu dekarbonizaciju okviru platforme Net Zero Cities.
DZNAP

Goran Penić novi predsjednik Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava

Skupština Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava izabrala je novo Predsjedništvo i Nadzorni odbor. U Predsjedništvo je izabrano sedam novinara i četiri fotoreportera. U Nadzorni odbor izabrana su dva novinara i jedan fotoreporter.
Njemačka dvojno državljanstvo

Njemačka omogućila dvojno državljanstvo

Njemačka je ublažila pravila za dobivanje državljanstva i odobrila mogućnost dvojnog državljanstva. Od 83 milijuna stanovnika Njemačke, 20 milijuna je migrantskog podrijetla.
priručnik (O)sunčani krovovi hrvatskih gradova

Kako vrtići i škole mogu ugraditi sunčane elektrane na svojim krovovima

Predstavljanje priručnika (O)sunčani krovovi hrvatskih gradova, koji su izradili ZGRADOnačelnik.hr i Udruga gradova uz pomoć partnera i stručnih suradnika, održat će se u srijedu, 31. siječnja u Zagrebu, s početkom u 10 sati

Zagreb će angažirati privatnike da pomognu u zbrinjavanju biootpada

Odvoz otpada u Zagrebu i dalje ne funkcionira redovito jer odron na odjagalištu Jakuševec još uvijek nije saniran. Ponajveći problem predstavlja gomilanje biootpada pa je Grad odlučio angažirati privatnike.
cijepljenje protiv gripe

HZJZ poziva na cijepljenje protiv gripe, covida i HPV-a

Hrvatski zavod za javno zdravstvo poziva građane na cijepljenje protiv gripe, covida i HPV-a. Poslije podne, od 16 do 18 sati, na adresi Rockefellerova 12 u Zagrebu to je moguće napraviti bez naručivanja i...
eOsobna - digitalna osobna iskaznica

Po osobnu ćemo uskoro u bilo koju policijsku postaju

U hitnu saborsku proceduru Vlada je uputila izmjene Zakona o osobnoj iskaznici kojima se predlažu izmjene u proceduri podnošenja zahtjeva i izdavanja osobne iskaznice.
SOS dječje selo

Pomognite udruzi SOS Dječje selo Hrvatska i djeci o kojoj skrbe

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska pruža dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi već 31 godinu. Kako bi djeci u svojoj skrbi pružili djetinjstvo koje ona zaslužuju, SOS Dječje selo traži tvrtke partnere koji će im pomoći u ostvarivanju tog cilja.

Gorivo od ponoći jeftinije za pet centi

Predsjednik Vlade rekao je na sjednici Gospodarsko-socijalng vijeća kako očekuje da bismo inflaciju mogli smanjiti ispod razine od 2,4 posto koliko predviđa Europska komisije

Europski parlament glasa o uspostavi Europskog prostora za zdravstvene podatke

Europskog parlamenta glasovat će danas o uspostavi jedinstvenog Europskog prostora za zdravstvene podatke.
cijene goriva

Cijene goriva od utorka će ponovo biti niže

Nove cijene stupaju na snagu u ponoć, u noći s ponedjeljka na utorak, a vrijedit će sljedećih 14 dana.
Franšizno poslovanje - od ideje do uspjeha

Franšizno poslovanje – od ideje do uspjeha

"Franšizno poslovanje - od ideje do uspjeha", autora Ljiljane Kukec i Saše Petra, prvi je priručnik za postojeće i sve buduće franšizne poduzetnike, koji će zasigurno doprinijeti daljnjoj popularizaciji franšiza
trenutačna plaća

Sindikati javnih i državnih službi prihvatili ponudu Vlade o plaćama

Deset od jedanaest reprezentativnih sindikata javnih službi te sindikati državnih službi prihvatili su Vladinu ponudu i potpisat će dodatak kolektivnom ugovoru kojim su s Vladom dogovorili rast osnovice plaće za pet posto.

Open House Zagreb obišlo 1.400 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva

Open House Zagreb festival zamišljen je kao promocija najatraktivnijih zagrebačkih arhitektonskih djela te susret građana i njegovih posjetitelja s arhitektima, građevinarima, investitorima i vlasnicima objekata.
Državna cesta DC403

Državna cesta DC403 puštena je u promet

Radovi na državnoj cesti DC403 obuhvaćali su izgradnju tunela Podmurvice duljine 1263 m, vijadukta Mlaka duljine 144 m, vijadukta Piopi duljine 316 m te tri kružna toka.
pruga Dugo Selo - Križevci

Pruga Državna granica – Botovo – Dugo Selo se zatvara zbog radova

Zbog radova pruga državna granica – Botovo – Dugo Selo bit će zatvorena za promet između kolodvora Križevci i Koprivnica od 16. listopada u 21.10 sati do 21. listopada u 19.20 sati.

PRATITE NAS

ObožavateljiLajkaj
SljedbeniciSlijedi

ODABRANO

NAJNOVIJE

Dragana Dilparić, Darling & Shegrts

Dragana Dilparić: Svatko od nas u sebi ima kreativni izvor, ja sam svoj otkrila...

Dragana Dilparić, 52-godišnja energična Zagrepčanka, otkrila nam je kako je napustila uspješnu karijeru u kozmetičkoj industriji i postala slastičarka te nas provela kroz svoj poduzetnički put. Njezina priča je inspiracija za sve koji razmišljaju o promjeni karijere u želji da slijede svoju strast
Renata Lovrenčić;

Renata Lovrenčić: Nestanak srednjeg građanskog sloja najveća je opasnost za poduzetnike

Na tržištu se primjećuje lagani nestanak srednjeg građanskog sloja koji su uvijek i svima bili najbolji kupci, istaknula je Renata Lovrenčić, pravnica koja je svoju strast prema cvijeću pretvorila u uspješan biznis
X
X