Tvrtka Bomark Pak iz Ludbrega je EY poduzetnik godine

Bomark Pak proglašen je pobjednikom među 44 prijavljena kandidata.. Jedan je od vodećih svjetskih proizvođača folija,, zapošljava 300 radnika i iznje.vozi 99 posto proizvodnje.

152

Tvrtka Bomark Pak d.o.o. iz Ludbrega proglašena je hrvatskim EY Poduzetnikom godine na ovogodišnjem, sedmom izdanju izbora. Bomark je jedan od vodećih svjetskih proizvođača folija, zapošljava 300 radnika i izvozi 99 posto proizvodnje. Bomark Pak proglašen je pobjednikom među 44 ove godine prijavljenih kandidata.

“Ova nagrada za nas znači mnogo Definitivno će nas potaknuti da budemo još bolji. MI smo među tri najbolja proizvođača u našem segmentu u Europi, a uskoro ćemo postati broj jedan”, rekao je direktor tvrtke Stiven Toš.

“Bomark Pak je kapitalno izuzetno zahtjevan projekt i male zemlje kao što je Hrvatska nisu predodređene da bi se ugurale u industrijsku proizvodnju u Europi. Trenutno zauzimamo pet posto ukupnog europskog tržišta, a svoje proizvode izvozimo u više od 30 zemalja. Spremamo se u novi investicijski ciklus od pedesetak miljuna eura i vjerujemo da ćemo kroz koju godinu biti prvi u Europi”, dodao je Miljenko Borščak, jedan od osnivača tvrtke.

Svjetska završnica izbora u Monacu

Bomark Pak će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici izbora EY poduzetnik godine koja će se i ove godine održati u Monacu.

O pobjedniku sedmog izdanja na temelju globalnih kriterija odlučio je žiri kojem je na čelu od samog početka održavanja izbora predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Uz njega su u žiriju i uspješni hrvatski poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, te  dosadašnji dobitnici nagrade EY Poduzetnik godine: Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić i Hrvoje Josip Balen.

Program EY Poduzetnik godine održava se u više od 60 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj je po prvi puta održan 2014. godine. Slavi nezaustavljive i odvažne vizionare koji svojim uspjehom nadahnjuju druge i dokazuju da je ideju moguće pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču. Potiču rast i napredak stvaranjem novih radnih mjesta te redefiniraju način na koji živimo i radimo.