Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo isplatilo prve mirovine građanima

HRMOD se bavi isplatom obveznih i dobrovoljnih mirovina temeljem individualne kapitalizirane štednje građana u mirovinskim fondovima.

226
Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (HRMOD) 4. siječnja započelo je s isplatama prvih mirovina građanima.

Osnivač prvog hrvatskog mirovinskog osiguravajućeg društva je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Društvo je dobilo odobrenje za rad od strane Upravnog Vijeće HANFA-e, u srpnju prošle godine. HRMOD se bavi isplatom obveznih i dobrovoljnih mirovina temeljem individualne kapitalizirane štednje građana u mirovinskim fondovima.

Novo mirovinsko osiguravajuće društvo važna je promjena u mirovinskom sustavu u Hrvatskoj jer prelazimo s trenutnog okvira isplate putem jedinog društva na više njih.

Uključivanjem HRMOD-a na tržište isplate mirovina, građani su dobili mogućnost izbora u trenutku ostvarivanja prava na mirovinu temeljem individualne štednje u obveznom i dobrovoljnom mirovinskom fondu. Konkurencija na tržištu pozitivno će utjecati na kvalitetniju ponudu mirovinskih programa i smanjenje naknada, te u konačnici na bolju uslugu za sve građane.

U narednim godinama očekuje se sve veći broj građana koji će primati kombinirane mirovine koje isplaćuju HZMO i mirovinska osiguravajuća društva

Predsjednica Uprave Hrvatskog mirovinskog osiguravajućeg društva Renata Gecan Milek kazala je kako planiraju u društvo privući polovinu budućih umirovljenika koji se odluče za kombiniranu mirovinu, koju će do 2025. godine primati više od 20.000 građana.

„Govoreći o brojkama, ovdje se okvirno radi o 2,2 milijarde kuna ušteđenih u mirovinskim fondovima i prenesenih u mirovinsko osiguravajuće društvo. Sklapanjem ugovora o mirovini s nama, građani će donijeti dobru odluku te odabrati sigurnog i pouzdanog partnera za isplatu mirovine“, istaknula je Gecan Milek, dodavši da će društvo u naredne tri godine raditi na razvoju poslovanja, a u četvrtoj godini može se očekivati poslovanje s dobiti.

HRMOD radi na razvoju novih proizvoda u svojoj ponudi, kao i na digitalizaciji poslovanja kako bi građanima proces ugovaranja i isplata mirovina bio jednostavniji. Sigurnost isplata, odgovorno poslovanje i partnerski odnos s budućim korisnicima, učinit će HRMOD društvom prvog izbora u isplati dugoročno održivih mirovina, navodi se u priopćenju društva.