Bivša zgrada Primorske banke u Rijeci postaje heritage hotel

Heritage hotel s četiri zvjezdice trebao bi imati oko 22 sobe, poslovat će pod brendom Armerun, a investicija je prema sadašnjim projekcijama vrijedna oko tri milijuna eura

169
Armerun
Prvi hotel pod brendom Armerun otvoren je u Šibeniku [Izvor: Armerun.com]

Zgrada nekadašnje Primorske banke u Scarpinoj ulici preuredit će se u suvremeni hotel s četiri zvjezdice, rekao je u razgovoru za Novi list Toni Jeličić Purko, predsjednik Uprave splitske tvrtke Stanovi Jadran, koja je novi vlasnik ovog objekta u centru Rijeke. Zgrada se ne koristi otkako je Primorska banka 2018. otišla u likvidaciju.

Hotel je u fazi projektiranja, a trebao bi imati oko 22 sobe te restoran i vinski bar u prizemlju. Trebao bi to biti heritage hotel s četiri zvjezdice, a investicija bi prema sadašnjim projekcijama bila vrijedna oko tri milijuna eura, kazao je Jeličić Purko.

Novouređeni hotel s radom bi trebao počet krajem 2024. ili početkom 2025. Dio financiranja se planira pokriti iz EU fondova te o tome ovisi i početak radova. Budući hotel trebao bi zapošljavati deset do petnaest ljudi u sezoni.

Hotel bi poslovao pod brendom Armerun, pod kojim je u Šibeniku otvoren prvi hotel u vlasništvu splitske tvrtke. Također je riječ o heritage hotelu s četiri zvjezdice.

Za uređenje Hotela Armerun u Šibeniku je u studenom 2016. godine kupljen objekt u staroj gradskoj jezgri za iznos oko pet milijuna kuna. Rekonstrukcija zgrade na šibenskoj rivi je počela sredinom 2019., a hotel je otvoren u lipnju 2021. godine. Ukupna investicija iznosi 16 milijuna kuna.

Šibenski Hotel Armerun ima 14 smještajnih jedinica u objektu koji je rekonstruiran te tri dodatne smještajne jedinice u samostojećoj kući koja je rekonstruirana u sklopu projekta Peškarija.

Brand Armerun će se širiti i na druge male hotele poput riječkog, a Stanovi Jadran će nastaviti ulagati u smještajne objekte, rekao je Toni Jeličić Purko. Između ostaloga, u planu je ulaganje u Vilu Orašac pokraj Dubrovnika.