Petrinjskim poduzetnicima ugovori u vrijednosti 15,5 milijuna eura

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike predstavit će nove mjere i dopune postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja uSisačko-moslavačkoj županiji, u vrijednosti 6 milijuna eura

24

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved na sjednici Vlade najavio je da će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, s ciljem revitalizacije Sisačko-moslavačke županije, u četvrtak uručiti petrinjskim poduzetnicima ugovore ukupne vrijednosti 15,5 milijuna eura.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike predstavit će pak nove mjere i dopune postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja u toj županiji, u vrijednosti 6 milijuna eura.

Medved je spomenuo i aktivnosti koje Ministarstvo poljoprivrede provodi na području Sisačko-moslavačke županije s ciljem društvene i gospodarske revitalizacije.

Izvijestio je da su Potporom mladim poljoprivrednicima i Potporom razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava do sada na području Sisačko-moslavačke županije odobrene potpore u iznosu od 10,8 milijuna eura, a isplaćeno je 9,7 milijuna eura.

“Time ova Vlada nastavlja s programom osiguravanja i potpore ravnomjernog razvoja Sisačko-moslavačke županije u odnosu na druga područja u Republici Hrvatskoj”, zaključio je Medved.