Otvorena ribarska luka u uvali Santa Marina u Istri vrijedna 6 mi.l eura

Luka Santa Marina trebala bi postati najveća istarska luka za izvoz ribe. Blizu je istarski ipsilon, slovenska granica te najveća tvrtka za preradu ribe na poluotoku

37
luka Santa Marina
[Izvor: Lučka uprava Poreč]

U uvali Santa Marina u istarskoj općini Tar-Vabriga otvorena je nova ribarska luka vrijedna 6 milijuna eura. Najveća je to investicija u ribarsku infrastrukturu u Istarskoj županiji. Uređeni su vezovi za brodove, obala i dva mola. Izgrađen je mol dug 176 metara, uređeno je 130 metara obale te 50-metarski gat za iskrcaj ribe.

Najveća istarska luka za izvoz ribe

“Realizirana su dva projekta koja su se paralelno gradila u okviru luke za javni promet, podijeljena u dva dijela – ribarski dio i operativna obala s gatom, što čini jednu ukupnu cjelinu”, rekao je Branko Curić, ravnatelj Lučke uprave Poreč.

Još davne 1946. u uvali Santa Marina osnovana je jedna od prvih ribarskih zadruga. Sada bi Luka Santa Marina trebala postati najveća istarska luka za izvoz ribe. Blizu je istarski ipsilon, slovenska granica te najveća tvrtka za preradu ribe na poluotoku. U moru pak ima mjesta za 37 brodova koji će luku popuniti do kraja godine.