Digitalni novčanik Aircash stigao i na bankomate PBZ-a

Od početka iduće godine Aircash će za slanje novca između korisnika zaračunavati naknadu od jedan posto iznosa transakcije, a za podizanje s bankomata ili prodajnog mjesta 4 posto.

819
Aircash

Digitalni novčanik Aircash sve je dostupniji. Nakon što je dogovoreno da korisnici mogu podizati i uplaćivati gotovinu na kioscima Tiska, od petka mogu podizati gotovinu i na bankomatima PBZ-a. Za to im nije potrebna kartica, dovoljno je imati pametni telefon i aplikaciju.

>>Tisak omogućio uplate i isplate putem aplikacije Aircash

Korisnik odabere opciju ‘bankomat’ i iznos koji želi podići, a aplikacija generira šesteroznamenkasti kod koji korisnik upiše u bankomat. Donja desna tipka na bankomatu nudi opciju isplate novca s digitalnog novčanika Aircash i prostor za upis koda. Nakon što korisnik upiše kod, bankomat isplaćuje gotovinu.

Hrvoje Ćosić, suosnivač i direktor Aircasha, rekao je da takvu inovaciju na hrvatskom tržištu još nismo imali, iako imamo dosta aplikacija za mobilno plaćanje, navodi Jutarnji list.

“Mi se”, tumači Ćosić, ne natječemo s bankarskim aplikacijama jer nudimo različite usluge. Mi nudimo digitalni novčanik koji se koristi svakog dana zbog funkcionalnosti slanja i primanja novca u realnom vremenu te podizanja novca na prodajnim mjestima I bankomatima”.

Aircash je jednostavna, brza i sigurna aplikacija koja omogućuje svojim korisnicima da spreme novac na svoj digitalni Aircash Novčanik te novcem iz vlastitog novčanika samo jednim klikom trenutačno pošalju novac drugim korisnicima, plaćaju usluge igara, lutrija, cestarina, bonova. Uskoro bi trebala biti implementirana I mogućnost plaćanja parkinga, a do ljeta iduće godine mogućnost plaćanja u trgovinama.

Korisnik može primati novac od drugih korisnika i zatim raspolagati njime po želji – primljeni novac je moguće u cijelosti ili dijelom isplatiti, proslijediti nekom drugom ili kupovati.

Ćosić i njegov partner Jakov Pinjuh lansirali su aplikaciju 2017., a prije dva mjeseca dobili su licenciju Hrvatske narodne banka za instituciju koja izdaje elektronički novac. Aplikacija trenutno ima u Hrvatskoj oko 40.000 korisnika.

Za usluge se do sada nije naplaćivao naknada, ali od početka iduće godine Aircash će za slanje novca između korisnika zaračunavati naknadu od jedan posto iznosa transakcije, a za podizanje s bankomata ili prodajnog mjesta 4 posto.

Nakon dogovora s PBZ-om, Aircash mreža u Hrvatskoj obuhvaća 2500 lokacija na kojima korisnik može podići gotovinu sa svog digitalnog novčanika.