EIB i HPB: 20 milijuna eura za kreditiranje poduzetnika

Kreditna linija je namijenjena malim i srednjim poduzećima, za financiranje investicija i trajnih obrtnih sredstava s razdobljem otplate do 10 godina i počekom od tri godine

93
EIB i HPB
Tomislav Vuić (HPB) i Dario Scannapieco (EIB)

Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisale su 5. prosinca 2017. u Zagrebu Sporazum o kreditu vrijednom 20 milijuna eura. Sporazum su potpisali potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić.

Kreditna linija je namijenjena malim i srednjim poduzećima – tvrtkama koje imaju do 250 zaposlenih kao i srednje kapitaliziranim poduzećima (MidCap), od 250 do 3.000 zaposlenih. Krediti su predviđeni za financiranje investicija i trajnih obrtnih sredstava s razdobljem otplate do 10 godina i počekom od tri godine.

Riječ je o prvom kreditu EIB-a Hrvatskoj poštanskoj banci čime europska institucija povećava broj partnera u Hrvatskoj, a HPB-u omogućava nastavak povećanja kreditnih aktivnosti uz zadržavanje povoljnih uvjeta za poduzetnike.

EIB širi poslovanje u Hrvatskoj

Potpredsjednik Europske investicijske banke Dario Scannapieco prilikom potpisivanja ugovora o suradnji s HPB-om istaknuo je zadovoljstvo zbog širenja EIB-ova poslovanja u Hrvatskoj i povećanja broja institucija s kojima surađuju.

“Partnerstvo EIB-a s bankama u Hrvatskoj i suradnja koju započinjemo s Hrvatskom poštanskom bankom omogućava dugoročnu financijsku podršku hrvatskim kompanijama i provedbu njihovih projekata što je naš zajednički interes”, dodao je Scannapieco.

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, najavio je kako će 2018. za HPB biti godina ulaganja u poduzetništvo te iskazao zadovoljstvo stjecanjem novog partnera u ostvarenju tog cilja.

“Za nas je veliko zadovoljstvo poslovati s EIB-om. Kreditna linija koju potpisujemo s EIB-om početak je suradnje kojoj je svrha omogućiti uspješniji razvoj poduzetništva u Hrvatskoj uz povoljno financiranje za naše klijente te vjerujem da ćemo je nastaviti”, rekao je Vuić.