Ana Dorić Škeva nova je članica Uprave Addiko banke

Ana Dorić Škeva bit će odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom Addiko Grupe

209
Ana Dorić Škeva
Ana Dorić Škeva nova je članica Uprave Addiko Bank d.d.

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Anu Dorić Škevu novom članicom uprave Addiko banke. Na toj dužnosti zamijenila je Dubravka Mlikotića kojem je istekao mandat.

Ana Dorić Škeva bit će odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom Addiko Grupe te za pružanje potpore upravljanju rizicima Addiko Grupe.

Na prethodnoj poziciji izvršnog direktora unutarnje revizije u Addiko banci bila je zadužena za planiranje i provedbu revizijskih angažmana, implementaciju regulatornih zahtjeva, transformaciju unutarnje revizije u skladu s međunarodnim revizijskim standardima, suradnju s regulatornim tijelima, Addiko Grupom i eksternim revizorima.

„Ponosna sam što sam gotovo od samih početaka Addiko banke bila dijelom ove netipične priče te što su moj trud i predanost prepoznati. Radujem se novim poslovnim izazovima s kojima ću se, uz podršku ostalih članova Uprave, vjerujem, uspješno nositi“, kazala je ovom prigodom Dorić Škeva.

Bogato radno iskustvo u području rizika

Ana Dorić Škeva završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu. U više od osamnaest godina  iskustva rukovođenja u financijskim institucijama stekla je bogato iskustvo u području rizika, revizije i korporativnog upravljanja.

Prije Addiko banke radila je u Ministarstvu financija s direktnom linijom odgovornosti prema ministru financija te u Raiffeisen Leasingu kao direktorica Odjela problematičnih plasmana i post prodaje. Obnašala je funkcije predsjednice revizorskog i članice nadzornog odbora Financijske Agencije, a danas je predsjednica revizorskog odbora Addiko Bank d.d. Sarajevo.
Imenovanjem Ane Dorić Škeva Addiko banka potvrđuje svoju usmjerenost k uvođenju više žena na rukovodeće pozicije i aktivnoj politici uključivosti i raznolikosti.

„Drago mi je što je Nadzorni odbor prepoznao doprinos Ane Dorić Škeva u transformaciji banke i njezino radno iskustvo u području rizika i unutarnje revizije te da je između velikog broja kandidata za ovu poziciju izabrana interna kandidatkinja, što je dokaz da Addiko izgrađuje kandidate za visoke menadžerske pozicije.“, kazao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke.

Žižek se zahvalio na suradnji i dosadašnjem članu Uprave Dubravku Mlikotiću istaknuvši njegov veliki doprinos u transformaciji Addika k specijalističkoj banci kakva je danas.