Jan Kešelák novi izvršni direktor GLAMI-ja

GLAMI Ventures je novi fond platforme za modno pretraživanje GLAMI koji ima za cilj ulagati u projekte otkrivanja proizvoda usmjerenih na kupca, u tehnologiju umjetne inteligencije i u softver koji pomaže u cjelovitom razvoju ekosustava e-trgovine

28
Jan Kešelák
Jan Kešelák

Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor GLAMI-ja. Kešelák je donedavno bio CRO (Chief Revenue Officer), dok je u posljednjih 5 godina sudjelovao u odlukama o smjeru razvoja GLAMI-ja, te je bio zadužen za širenje u Grčkoj, u zemljama jadranske regije i na Baltiku. Njegov zadatak je dovršiti transformaciju tvrtke iz modne tražilice u vodeću platformu za modno pretraživanje temeljenu na hiper-personalizaciji i umjetnoj inteligenciji. Tomáš Hodboď, osnivač GLAMI-ja i trenutni partner investicijske grupe Miton, preuzima dužnost voditelja GLAMI Venturesa koji planira ulagati u tvrtke koje olakšavaju otkrivanje proizvoda na Internetu, kao i u tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju u e-trgovini.

Tomáš Hodboď nastavit će podupirati GLAMI iz pozicije člana uprave, a istovremeno će pomagati u potrazi za strateškim investicijskim projektima u GLAMI Venturesu. Također, nastavit će svoje aktivnosti kao jedan od partnera u investicijskoj grupi Miton.

Promjena uprave odgovara kratkoročnoj i dugoročnoj viziji GLAMI-ja, odnosno uspješnom dovršenju integracije talijanskog Stilea. Glami je u proljeće 2022. godine kupio ovog strateškog igrača na talijanskom tržištu s timom od 30 članova, a upravo se Kešelák usredotočio na integraciju unutar razvoja marketinških i poslovnih timova. Kao Chief Revenue Officer u GLAMI-ju tijekom prošle godine, i sa sudjelovanjem u prethodnom širenju tvrtke na sedam zemalja, uključujući Hrvatsku, Sloveniju i Baltik, Kešelák je u dobroj poziciji da vodi tvrtku do uspješnog posljednjeg kvartala, unatoč svim izazovima koje donosi e-trgovina 2022. godine.

Dugoročno gledano, obje strateške odluke – novi izvršni direktor i osnivanje investicijskog fonda – podržavaju viziju GLAMI-ja za sljedećih pet godina. “Naš je cilj ubrzati transformaciju iz tražilice kakvu sada poznajete u platformu za otkrivanje mode, temeljenu na umjetnoj inteligenciji (AI) i najsuvremenijem strojnom učenju koju sami stvaramo”, objašnjava Kešelák.

Cilj GLAMI-ja je ojačati poziciju na postojećim tržištima i zadržati poziciju najposjećenije i najjednostavnije modne web stranice u srednjoj Europi u godinama koje dolaze.

Uloga investicijskog fonda GLAMI Ventures bit će ključna u cijelom planu. Ovaj fond, za koji se izdvaja 5 milijuna eura u prvoj godini, ulagat će u tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju kako bi e-trgovina bila učinkovitija i pružat će potporu projektima koji pomažu potrošačima u odabiru i kupnji proizvoda putem interneta te potporu projektima kružnog gospodarstva.

“Kroz ulaganje možemo podržati ne samo projekte otkrivanja proizvoda usmjerene na krajnje kupce, već možemo i proširiti svoj opseg na tehnologije i softver koji pomažu u razvoju cijelog ekosustava. Trenutno tragamo, na primjer, za mogućnostima u području kružnog gospodarstva, B2B e-trgovine ili AI SaaS tvrtki”,istaknuo je Hodboď.

GLAMI su 2013. godine osnovali Tomáš Hodboď i Michal Jirák kao tražilicu svega što se odnosi na modu. Danas kupci u katalogu mogu pronaći gotovo 17 milijuna proizvoda i više od 30 tisuća marki. Grupa  posluje u 14 zemalja.