Počinje rekonstrukcija luke Ubli na Lastovu

Izgradit će se novi trajektni pristan te urediti cestovni spoj luke. Rok za završetak radova je dvije godine. Bolja povezanost Lastova s kopnom i ostalim otocima znači povećanje kvalitete života na našem najudaljenijem naseljenom otoku

39
rekonstrukcija luke Ubli
LUka Ublo na Lastovu [Izvor: Lučka uprava Dubrocačko-neretvanske županije]

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova počela je rekonstrukcija luke Ubli na otoku Lastovu. Projekt je vrijedan više od 7,8 milijuna eura i s više od 85 posto financiran je novcem Europske unije.

Izgradit će se novi trajektni pristan te urediti cestovni spoj luke. Rok za završetak radova je dvije godine.

Bolja povezanost Lastova s kopnom i ostalim otocima znači povećanje kvalitete života na našem najudaljenijem naseljenom otoku.

“Prije dvije godine smo na Vladi donijeli odluku o otvaranju brzobrodske linije koja spaja Lastovo, Korčuku i Dubrovnik. To je bio dobar potez. A gradnja ove infrastrukture i proširenje rive preduvjeti su da ta povezanost bude još bolja. Nakon ovoga bitno je da Jadrolinija kao naš najveći linijski brodar krene u modernizaciju flote. Za to smo osigurali sredstva kroz Nacionalni program oporavka i europska sredstva. To je sljedeći azdatak koji moramo odraditi”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.