Raspored radova na željezničkim podvožnjacima u Zagrebu

Tijekom srpnja, osim Selske, izvodit će se radovi na podvožnjaku Adžijina, pješačkom pothodniku Runjaninova te željezničko-cestovnom prijelazu Sokolska

196
Zagreb Zapadni kolodvor
Ulaz na zagrebački Zapadni kolodvor iz smjera Savskog Marofa (foto: Točka Na I Media)

Ovog ljeta HŽ Infrastruktura najavila je brojne radove za zagrebačkim podvožnjacima. Radovi će znatno utjecati na gradski cestovni promet.

“Podvožnjak u Selskoj obnavlja se u sklopu obnove željezničke pruge od Zagrebačkog Zapadnog kolodvora do zagrebačkog Glavnog kolodvora, što je zapravo završetak obnove pruge od granice sa Slovenijom do grada Zagreb. Ostao je još taj mali dio između Zapadnig i Glavnog kolodvora, ali to je jako važna i jako prometna dionica”, rekla je Radio Sljeme glasnogovornica HŽ Infrastrukture Željka Miša.

Radovi na podvožnjaku u Miramarskoj bit će minimalni što se tiče HŽ Infrastukture, ali Miša ističe kako se podvožnjak zbog radova neće zatvarati.

“Tijekom srpnja, osim Selske, izvodit će se radovi na podvožnjaku Adžijina, pješačkom pothodniku Runjaninova te željezničko-cestovnom prijelazu Sokolska.

U kolovozu će se raditi na podvožnjaku Savska, cestovnom podvožnjaku Zagrebačka, te tijekom kolovoza i rujna na željezničko-cestovnim prijelazima Republike Austrije – Jagićeva i Vodovodna.

Ali to ne znači d aće se sve te prometnice zatvarati kao što je sada slučaj sa Selskom. Kada će se sanirati podvožnjak na Savskoj, na primjer, radovi će se seliti s jednig prometnig traka na drugi, dakle neće biti zatvaranja prometnica.

Kako bi građani znali kada, gdje, što i kuda ići, molimo ih da prate internetske stranice HŽ infrastruktre što se tiče radova na željeznici, ali i internetske stranice Grada Zagreba što se tiče zaobilaznih cestovnih pravaca, jer Grad je nadležan za alternativne pravce i regulaciju cestovnig prometa”, poručila je glasnogovornica HŽ Infrastrukture.

Od ponedjeljka pa do 26. kolovoza zbog izvanrednig održavanja na Aleji grada Bologne, iznad pješačkog pothodnika Stenjevec, kod raskrižja s Gospodskom ulicom, zauzet će se dio kolnika, a promet će se odvijati po jednom prometnom traku za svaki smjer. Zavrijeme radova bit će onemogućen izlaz i ulaz iz smjera Aleje Bologne prema Gospodskoj ulici i obrnuto.