Comping širi tim i očekuje organski rast veći od 15 posto

Dvoje zagrebačkih i dvoje osječkih studenata novi su stipendisti Compinga: studentice Tonka Hrboka (PMF Zagreb, Fizički odsjek) i Dora Klobučar (FERIT Osijek) te studenti Ivan Gojko (Tehničko Veleučilište u Zagrebu) i Luka Kaučić (FERIT Osijek)

179

Dvoje zagrebačkih i dvoje osječkih studenata novi su stipendisti Compinga, jedne od najvećih domaćih ICT tvrtki. Studentice Tonka Hrboka (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fizički odsjek) i Dora Klobučar (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) te studenti Ivan Gojko (Tehničko Veleučilište u Zagrebu) i Luka Kaučić (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) svojom izvršnošću i motiviranošću zadovoljili su sve kriterije te osigurali Compingove stipendije do kraja studija.

Širenje tima i organski rast od 15 posto

Odabranim studentima stipendije je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ovim višegodišnjim modelom širenja i osnaživanja tvrtke.

“Drago nam je da smo i ove godine u prilici olakšati izvrsnim studentima njihovo obrazovanje, jer se to pokazalo kao izvrstan put i veliki potencijal za priključivanje mladih kvalitetnih kadrova Compingu. Uz financijsku potporu najboljim studentima, stipendiranje nam omogućuje i kvalitetnu suradnju s fakultetima i veleučilištima kao svojevrsnim „rasadnicima izvrsnosti“ pa tako sudjelujemo i u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale”, izjavio je Jukić, dodavši kako se Compingu svake godine kroz program stipendija pridruži 4-5 novih zaposlenika.

A da današnjim studentima a sutrašnjim zaposlenicima Comping, uz mogućnost dodatnog usavršavanja i stjecanja novih znanja, ima doista što ponuditi potvrđuju i poslovni rezultati tvrtke iza koje je unatoč svim nedaćama na globalnoj razini još jedna uspješna poslovna godina, koju su obilježili i brojni poslovni noviteti u Comping grupaciji. Comping u protekle dvije godine bilježi kontinuirani rast zaposlenih a tvrtka raste i organski i kroz akvizicije, kao što je Data Target te kroz start up investicije kao što je primjerice IoT Net Adria.

“Potreba za novim zaposlenicima uzrokovana je i radom na našim proizvodima i rješenjima poput Things Talk platforme, koju je u potpunosti kreirao naš razvojni tim. Ova platforma se kontinuirano razvija i prilagođava potrebama korisnika a aktivno radimo i na drugim rješenja koja su uspješno zaživjela kod prvih klijenata i koja imaju veliki tržišni potencijal.
Smatramo da možemo pratiti globalne trendove, kontinuirano širimo svoj tim stručnjaka i talenata te ove godine imamo vrlo izražene ambicije rasta uz organski rast preko 15 posto”, dodao je Jukić.

Značajan rad Comping posebno bilježi u domeni poslovnih rješenja, koja okuplja poslove analitičare, solution arhitekte te razvojne inženjere i anti-fraud stručnjake koji zajedno tvore tim koji može odgovoriti na velike poslovne zahtjeve u domeni BI, Big Date i Antifraud rješenja.

Uz rast i praćenje globalnih trendova, Comping se prošle godine odlučio i na internu transformaciju odnosno rekonstrukciju poslovnog prostora, što im je omogućilo fleksibilni model poslovanja koji im omogućuje daljnje širenje i koji vide kao dugoročno održiv model rada. “Razumijemo nove potrebe zaposlenika koje su se dogodile uslijed pandemije i novog načina rada, stoga smo i naše urede prilagodili njihovim potrebama pa zaposlenici sada mogu birati hoće li raditi od kuće, po hibridnom modelu ili će raditi u uredu“ zaključio je Jukić.