ZICER 1. listopada zatvara prijave za akceleratorske programe

Startup Factory je akceleracijski program namijenjen tehnološki orijentiranim timovima i startupovima do godinu dana starosti, a Global Growth je akceleratorski program za zrelije startupe koji se spremaju za prodor na međunarodna tržišta

18
Startup Factory

Zagrebački startup hub ZICER 1. listopada zatvara natječaje kroz koje su za razvoj startupova na raspolaganju 150.000 eura. Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja, ove godine pokrenut je i program za uspješno lansiranje na globalno tržište.

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz ovaj su se program razvijali startupovi u najranijim fazama. Pokretanjem novog programa Global Growth ZICER podršku širi i na one zrelije koji su spremni za prodor na međunarodna tržišta.

Za podršku razvoja poslovanja domaćih tehnoloških startupova ove je godine Grad Zagreb osigurao 150.000 eura. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja će startupovima omogućiti brži i lakši rast. Mladi timovi, koji posao tek postavljaju na noge, kroz Startup Factory mogu ostvariti 30.000 eura podrške. Kroz novi Global Growth program startupovima se olakšava lansiranje na strana tržišta kroz dodjelu novčane podrške od ukupno 120.000 eura. Svi timovi koji će biti izabrani u ZICER-ove akceleracijske programe na razvoju poslovanja će raditi s vrhunskim mentorima, a znanja će stjecati kroz intenzivan raspored predavanja i radionica domaćih i međunarodno priznatih stručnjaka.

Startup Factory

Startup Factory je akceleracijski program namijenjen tehnološki orijentiranim timovima i startupovima (do godine dana starosti) sastavljenim od 2 do 7 člana. On ubrzava razvoj ideje i prototipa, pomaže pri izlasku na tržište te pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. U Startup Factory će biti primljeno do 14 timova od kojih će tri najbolja osvojiti sredstva iz novčanog fonda od 30.000 eura: za 1. mjesto 15.000 eura, za 2. mjesto 10.000 eura i za 3. mjesto 5000 eura. Pobjednici će dobiti i in-kind potporu u ukupnom iznosu od 10.800 eura za korištenje usluga ZICER-a (ured s uključenim troškovima režija, edukacije, pozivnice na meetupove i ostale događaje, mentorstvo itd.) u trajanju od godinu dana.

Nakon završetka Startup Factory programa, sudionici će imati izvježban pitch, napisan pitch deck, razvijen poslovni plan i unaprijeđen prototip/MVP.

Global Growth

Global Growth je novi ZICER-ov program akceleracije. Primit će šest startupova do pet godina starosti koji imaju namjeru izlaska na međunarodno tržište. Oni će na početku programa ravnomjerno podijeliti 120.000,00 eura, a dobiti će i mentorsku, edukacijsku i promocijsku podršku.

Do kraja Global Growth programa odabrani startupovi će kreirati strategiju ekspanzije i međunarodne prodaje te poduzeti odvažne korake proboja na novo ciljano tržište. To znači da će odradit sastanke s ključnim ljudima na svojem ciljanom međunarodnom tržištu, dobiti savjete mentora, imati razvijen sales deck, pitchati pred investitorima i priključiti se ZICER hubu.