Javni poziv za potpore putničkim agencijama i organizatorima putovanja

Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019.  od najmanje 75 posto, i koje su subjekti malog gospodarstva

51
Ministarstvo turizma potpore

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je u petak javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja, za koji je iz državnog proračuna osigurano 36 milijuna kuna.

Naime, Vlada Republike Hrvatske donijela programa za pomoć pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora, turističkog sektora te industrije kulturnih i umjetničkih događanja za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije Covida-19.  Cilj Programa je doprinijeti pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kroz mjeru jednokratne državne potpore male vrijednosti.

Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019.  od najmanje 75 posto, i koje su subjekti malog gospodarstva (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

Potpore se daju za nadoknadu dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uvjet da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposleniku u turističkoj agenciji, u odnosu na prosječan broj zaposlenih na godišnjoj razini za 2020. godinu, navodi se u priopćenju.

Javni poziv otvoren je do 30. srpnja, a dokumentaciju se može preuzeti na službenim stranicama Ministarstva turizma i sporta.