Najvažniji razlog zašto zapošljavate baš određene ljude je to što oni donose svoju specifičnu sveukupnost. Ne idemo na posao sa nekom parcijalnim osobnošću, pa sam jedna osoba doma, druga na poslu. Možemo se drugačije obući, ali u osnovi svatko ostaje taj koji jest, ocijenila je u razgovoru za PoslovniFM, u emisiji Medijator Dijana Novak Krešić, vlasnica DNK studija.

Smatra i da postajemo sve snažnije zainteresirani za to što se zaista događa, što ljudi zaista doživljavaju.

Poslodavci su sve više zainteresirani čuti što zaposlenici misle, kako vide i doživljavaju vrijednosti, što misle pod tim, kako misle da to treba provesti u stvarnost. Potrebno je izbjeći šumove, ljudima dati prostor za kvalitetan i otvoren razgovor, a sve to daje novi prostor za razumijevanje, što je cilj njihovog rada i zašto je njihova uloga bitna.

– Ne postoji zapravo greška. Greška je samo nešto što je otišlo krivo, pa je bitno se vrlo brzo vratiti u normalu i učiniti da u novom koraku bude bolje. Ako imamo strah od greške nikad se nećemo ohrabriti i nešto novo napraviti, naglašava Dijana Novak Krešić. Dodaje da se ne može nikoga natjerati da istraži, sudjeluje, da skoči u neku drugu fazu, do koje se dolazi osobnim i poslovnim rastom.

Emisiju možete poslušati u nastavku, a cjeloviti tekst pročitajte na poslovniFM-u.


foto: Darko Buković; Sva prava pridržana @poslovniFM