Najveći europski festival digitalnih i društvenih inovacija dolazi u Hrvatsku

Prvo izdanje hrvatskog WMF International Roadshowa održat će se u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) 31. ožujka 2022. godine

72
We Make Future

We Make Future (WMF) International Roadshow je globalna mreža međunarodnih događanja organiziranih u svrhu dijeljenja ideja i znanja iz područja inovacija, poduzetništva, startupova i digitalnih tehnologija. Cilj im je okupiti najbolje startupove iz cijeloga svijeta, predstaviti ih i omogućiti im sudjelovanje na We Make Future festivalu u Riminiju.

Prvo izdanje hrvatskog WMF International Roadshowa održat će se u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) 31. ožujka 2022. godine. Ovaj međunarodni događaj organiziraju Talijansko-hrvatska gospodarska komora THGK) i Talijanska trgovinska agencija (ITA) u partnerstvu sa ZICER-om. Ulaz je slobodna uz obaveznu prethodnu registraciju.

WMF – najveći festival digitalnih i društvenih inovacija u Europi, u organizaciji Search On Media Group, dolazi u Hrvatsku. Zagreb je druga stanica putovanja koje će obuhvatiti 12 zemalja na čak pet kontinenata sa svrhom jačanja globalne suradnje i dijeljenja ideja u digitalnom, društvenom i poduzetničkom sektoru. Povezat će poduzetničke ekosustave Italije i Hrvatske, jačajući njihove međusobne odnose i rast međunarodne mreže inovacija.

Nakon prvog kruga selekcije, WMF, THGK i ITA odabrali su 10 hrvatskih i 10 talijanskih startupova koji će se natjecati pred publikom i žirijem u ZICER-u. Tri najbolje ocjenjena startupa dobit će priliku predstaviti se na WMF2022 kroz sudjelovanje u expo dijelu festivala.

WMF2022 održat će se od 16. do 18. lipnja u Italiji u Rimini Expo Centru gdje će šest odabranih međunarodnih startupova na glavnoj pozornicu Festivala predstaviti svoje inovativne projekte. Ocijenit će ih žiri sastavljen od investitora, korporativnih partnera, predstavnika startup inkubatora i fondova rizičnog kapitala iz cijeloga svijeta.

Tijekom prethodnih godina za ovo je natjecanje nominirano 3.300 startupova od kojih su najbolji ostvarili više od 2 milijuna eura nagrada.

Prijave otvorene do 29. ožujka

“Danas ključ za rješavanje velikih problema čovječanstva leži u suradnji između svih aktera u globalnom društvu, od građana do institucija. Kombinacija održivosti s inovacijama i rastom temeljni je korak za naš planet i to je korak koji se mora poduzeti danas. To je ključna točka za izgradnju ekosustava međunarodne suradnje u ime inovativnosti i održivosti, cilj koju je oduvijek slijedila naša stvarnost, Search On Media Group, i razvijena kroz brojne projekte uključujući WMF”, objašnjava Cosmano Lombardo, izvršni direktor Search On Media Group i predsjednik WMF-a.

“Drago mi je što zajedno s našim partnerima iz Talijansko-hrvatske gospodarske komore i Talijanske trgovinske agencije ove godine po prvi puta u Hrvatsku dovodimo We Make Future International Roadshow. Čestitam svim startupovima koji su uspješno prošli prvi selekcijski krug i time dobili priliku za predstavljane svojih projekata. Svim natjecateljima želim sreću prilikom pitchanja. Sudjelovanj na We Make Future festivalu u Riminiju prilika je koja može otvoriti nove međunarodne suradnje. Pozivam sve startup entuzijaste da dođu u ZICER 31. ožujka, poslušaju zanimljiva predavanja i podrže svoje startup favorite”, rekao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Broj sudionika na događaju je ograničen. Svi zainteresirani svoje besplatno mjesto u publici mogu osigurati prijavom putem linka. Prijave su otvorene do 29. ožujka 2022. godine ili do popunjena mjesta.

Startupi koji sudjeluju imat će priliku stupiti u kontakt s važnim dionicima zahvaljujući Sveučilištu u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva) i tvrtkama poput OVHclouda, Zagrebačke banke i Privredne Banke Zagreb. Dvostruka je to prilika za predstavljanje i suradnju, za startupove s jedne strane te investitore i tvrtke s druge strane.