Zlatne kune za HS produkt, GT Trade i Gamepires

Nagradu za inovaciju dobila je zagrebačka tvrtka za proizvodnju specijalnih vozila Dok-Ing, a za odgovorno i održivo poslovanje riječka farmaceutska tvrtka Jadran Galenski laboratorij

40
Zlatna kuna
Dragutin Kamenski, vlasnik i osnivač Kamgrada, jedne od najuspješnijih hrvatskih građevinskih tvrtki, dobitnik je Zlatne kune za životno djelo [Izvor: HGK]

U Zagrebu su po 25. dodjeljene nagrade Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore koje se dodjeljuju za uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini. U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatnom kunom nagrađena je karlovačka tvrtka za proizvodnju vatrenog oružja HS produkt, koja je jedan od najuspješnijih proizvođača pištolja na svijetu.

Među tvrtkama srednje veličine nagrađena je splitska tvrtka za sanaciju okoliša i gospodarenje otpadom GT Trade, a u kategoriji malih zagrebački proizvođač računalnih igara Gamepires, najpoznatija po uspjehu igre za preživljavanje SCUM.

Dragutin Kamenski, vlasnik i osnivač Kamgrada, jedne od najuspješnijih hrvatskih građevinskih tvrtki, dobitnik je Zlatne kune za životno djelo.

“Tvrtka Kamgard neosporno je moje životno djelo i ponosan sam na to. Kamgrad je danas obiteljska tvrtkas nešto više od sedamstopedeset  zaposlenij i četiristo velikih realiziranih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu”, rekao je prilikom zahvale Dragutin Kamenski.

“HS produkt je tvrtka koja je krenula iz ničega, nastala je u Domovinskom ratu, a danas je je jedna od najvećih u svom segmentu. HS produkt je firma koja je od početka pokazala da se vlastitim proizvodom, vlastitim razvojem i vlastitim ljudima može ostvariti svjetskim uspjeh”, rekao je predsjednik Uprave karlovačke tvrtke Željko Pavlin.

Direktor tvrtke GT Trade Mario Lasan rekao je kako nagrada pokazuje da prave stvari rade na pravi način,

“Posebno smo ponosni što smo nagrađeni za prošlu godinu koja je bila znamo kakva. To nam govori da smo radilimprave stvari na pravi način”, rekao je direktor tvrtke GT Trade Mario Lasan.

Nagradu za inovaciju dobila je zagrebačka tvrtka za proizvodnju specijalnih vozila Dok-Ing, a za odgovorno i održivo poslovanje riječka farmaceutska tvrtka Jadran Galenski laboratorij.

“Kao farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj pokazali smo svoju europsku i globalnu konkurentnost, kontinuirane investicije u istraživanja i razvoj, proizuvodnju i izuvor, a s druge strane da smo pouzdan dio hrvatskog zdravstvenog sustava”, rekao je predsjednik Uprave Mislav Vučić.

Privredna banka Zagreb nagrađena je Zlatnom kunom kao najbolja banka, a Croatia osiguranje kao najbolje osiguravajuće društvo.

Posebno priznanje dobio je Hrvatski zavod za zapošljavanje za provedbu mjera za očuvanje radnih mjesta tijekom pandemije.