A1 Hrvatska donirala opremu vrijednu 1,5 milijuna kuna za KB Dubrava

A1 Hrvatska donirala je medicinsku opremu za liječenje najtežih slučajeva oboljelih od COVID-19 u KB Dubrava. Donacija uključuje 100 mobilnih priključaka za medicinske plinove, IT i strujno napajanje, dozatore koji omogućuju preciznu terapiju kisikom te opremu za praćenje stanja najtežih pacijenata.

102
A1 Hrvatska donacija

A1 Hrvatska donirala je medicinsku opremu nužnu za brzu instalaciju i priključak najtežih pacijenata na terapiju kisikom Kliničkoj bolnici Dubrava, primarnom, internističkom respiratornom centru u doba epidemije koronavirusa.

“Medicinskom opremom u iznosu od milijun i 500 tisuća kuna, koju je donirala A1 Hrvatska, unaprijedili smo opremanje prihvatnog respiratornog centra za najteže oboljele pacijente od COVID-19 u KB Dubrava.”,  izjavio je povodom ove donacije ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš.

Donacija uključuje 100 mobilnih priključaka za medicinske plinove, IT i strujno napajanje, dozatore koji omogućuju preciznu terapiju kisikom te opremu za praćenje stanja najtežih pacijenata.

Velika prednost mobilnih priključaka upravo je u tome što se lako može transportirati na mjesta gdje ne postoji fiksni priključak, što je posebno važno u vrijeme kao što je ovo danas, kad se ne može predvidjeti broj oboljelih niti trajanje epidemije.

“Zaista je ohrabrujuće što se u ovoj iznimnoj i teškoj situaciji za sve nas možemo osloniti na iznimne ljude, vrhunske liječnike, medicinske sestre i tehničare koji se svakim danom suočavaju sa sve većim pritiskom epidemije na cijeli zdravstveni sustav, a istovremeno, jednako kao i u vrijeme prije ove krize, predano rade i pružaju maksimalnu skrb svakom pacijentu, neovisno o težini njegove bolesti. Nadam se da smo ih ovom donacijom barem malo rasteretili u naporima koje ulažu u borbi protiv ove bolesti.

Također, pozdravljamo i najavu Vlade Republike Hrvatske o oslobađanju plaćanja PDV-a na sve donacije u zdravstvene svrhe tijekom epidemije koronavirusa.”, kazao je Jiři Dvorjančansky, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

>>A1 Hrvatska otvorila besplatni broj 0800 900 890 za akciju Jedni za druge

Briga za zdravlje i sigurnost korisnike, zaposlenike i zajednice

Iz A1 Hrvatska su poručili kako u izvanrednim okolnostima prouzrokovanima pojavom koronavirusa u Hrvatskoj, čine sve kako bi održavanjem kvalitetne i pouzdane usluge pridonijeli normalnom funkcioniranju društva, istovremeno zadržavajući brigu o zdravlju i sigurnosti naših zaposlenika te korisnika na prvome mjestu.

“Od početka epidemije, kao i u vrijeme potresa i ispada električne energije, tehnološki sustavi A1 Hrvatska ostali su stabilni. Pravovremenom akcijom naših stručnjaka nakon potresa brojnim ključnim institucijama, kao što su bolnice, omogućili smo besprekidno funkcioniranje, povećanje kapaciteta i spajanje na nove lokacije. Osim toga, Službi 113 ustupili smo prostore A1 Službe za korisnike kao i svu potrebnu infrastrukturu za preuzimanje poziva.”