Hrvatska Mensa poziva na testiranje u subotu, 1. listopada

Hrvatska Mensa trinaesti put uzastopce sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije i prvi put održava testiranja u svih pet najvećih hrvatskih gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru - i to u istom danu

36
Hrvatska Mensa

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u svih pet najvećih hrvatskih gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru u subotu 1. listopada. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Ovogodišnji međunarodni Dan inteligencije, koji se obilježava 1. listopada svake godine, specifičan je zbog 25. obljetnice Hrvatske Mense tijekom koje je udruga dosegla najveći broj članova u jednoj godini od osnutka – trenutno broji gotovo 1200 članova. Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je trinaesti put uzastopce da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije i prvi put da održava testiranja u svih pet najvećih hrvatskih gradova, i to u istom danu.

Prijave na testiranja moguća su putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o svim testiranjima koja će se održati 1. listopada, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.