Pokrenuta crowdfunding kampanja “Poklonimo vozilo djeci Brezovice!”

U kući za zbrinjavanje djece s tjelesnim i mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici živi 75 djece i mladih, a većina njih svakodnevno odlazi u specijaliziranu školu na šest različitih lokacija u Zagrebu

11
Poklonimo vozilo djeci Brezovice

IT tvrtka Q pokrenula je crowdfunding kampanju “Poklonimo vozilo djeci Brezovice!” čiji je cilj prikupiti 55.000 kuna za nabavku vozila potrebnog štićenicima kuće “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici.

Inicijativa dolazi od stručnjaka Q-a koji već četvrtu godinu zaredom organiziraju akciju za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima, a ove godine žele potaknuti druge tvrtke i osobe da se uključe u kampanju.

“U Q-u već godinama surađujemo s domom u Brezovici pa smo tako lani u rekordnom roku opremili dnevni boravak za djecu s poteškoćama. Sreća u njihovim očima nas uvijek motivira da ostvarimo nove ciljeve, a ove godine to je novo vozilo. Osim organizacije akcije, oslikat ćemo automobil dječjim dlanovima i sudjelovati u donaciji. Ovim putem pozivamo sve da nam se priključe i uljepšaju blagdane djeci Brezovice”, istaknula je Paula Kovačević iz Q-a.

U kući za zbrinjavanje djece s tjelesnim i mentalnim oštećenjem “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici živi 75 djece i mladih, a većina njih svakodnevno odlazi u specijaliziranu školu na šest različitih lokacija u Zagrebu. Zbog velikih potreba za prijevozom u školu, kod liječnika i na ostale lokacije, počeli su se javljati problemi s njegovom organizacijom.

“Ponekad se nađemo u situaciji da dijete bude pozvano na rođendan, a mi mu ne možemo osigurati prijevoz do igraonice. Ako ne nađemo rješenje, teško je reći tko je u tom trenutku više tužan”, dodaje Ivana Kokić Ajazaj, voditeljica kuće “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici.

Osim medicinskih pregleda, vozilo će se koristiti i za prijevoz na razne individualizirane sadržaje kako bi štićenici bili što uključeniji u društvo.


Više informacija o dobrotvornoj akciji i kako se u nju uključiti nalazi se na službenoj GoGetFunding stranici kampanje.