Include na Funderbeamu prikuplja do milijun eura novog kapitala.

"Cilj je da osiguramo manje financiranje kojim ćemo skalirati proizvodne procese kako bismo zadovoljili sve veću potražnju te uspješno doveli tvrtku do realizacije B runde koju planiramo sljedeće godine", rekao je osnivač tvrtke Ivan Mrvoš

19
Include
Ivan Mrvoš, osnivač i direktor tvrtke Include

Solinski startup Include u četvrtak je lansirao novu, treću po redu kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeam platformi, u kojoj planira od zainteresiranih investitora prikupiti do milijun eura novog kapitala.

Taj proizvođač Smart City rješenja, koja se koriste u 59 zemalja i više od 500 gradova diljem svijeta, pokrenuo je treću kampanju na Funderbeam platformi, nakon što je 2017. postao prva hrvatska kompanija na toj platformi, a 2019. s 1,5 milijuna eura postavio je hrvatski rekord s najvećim iznosom prikupljenim kroz kampanju na platformi do danas, navodi se u priopćenju.

“Ova runda bit će manja u odnosu na prethodnu, a cilj je da osiguramo manje financiranje kojim ćemo skalirati proizvodne procese kako bismo zadovoljili sve veću potražnju te uspješno doveli tvrtku do realizacije B runde koju planiramo sljedeće godine”, rekao je osnivač tvrtke Ivan Mrvoš na predstavljanju kampanje investitorima. Dodao je kako ovog puta namjeravaju prikupiti između 400 tisuća i milijun eura.

Include je prošao prvu fazu EIC akceleratora i radi ne pripremi druge faze kako bi do kraja 2022. realizirao investiciju vrijednu 5,5 milijuna eura.

Include širi portfelj pametnih rješenja za gradove

Solinska tvrtka, odnosno Ivan Mrvoš, počela je s razvojem pametnih klupa Steora za punjenje mobitela, a sada razvija širi portfelj pametnih rješenja za gradove koji rješavaju složenije probleme.

Predstavili su Aerys postaje za mjerenje kvalitete zraka te rješenja za upravljanje otpadom. Terra posude za otpad smanjuju prikupljanje otpada za 80 posto, smanjuju emisiju ugljikova dioksida u smanjuju troškove prikupljanja otpada, navodi se u priopćenju. Razvili su i softversku platformu Solos koja omogućava nadziranje svih pametnih rješenja u gradu s jednog mjesta.

Osim novih proizvoda, posvetili su se stvaranju dodatne vrijednosti prateći trendove mikromobilnosti te pokušavajući razviti poslovni model s ride-sharing tvrtkama poput Bolta, i Birda. Rade i na modularnosti, predstavljajući gradovima više od 200 različitih modela klupa.

“Priče o uspjehu Includea i Funderbeama SEE svjedoče o živosti i inovativnosti hrvatskih poduzetnika, kao i tome da postoje ulagači sposobni prepoznati velik potencijal razvoja izvan ranije poznatih modela ulaganja i rasta. Zagrebačka burza kao suosnivač Funderbeama iznimno je ponosna na njihove uspjehe, kao i na druge uspješne priče o prikupljanju kapitala na našim platformama. Treća runda tvrtke Include, naše prve kampanje na Funderbeam SEE, dokaz je da uz adekvatno financijsko okruženje možemo osigurati rast kompanija koje u budućnosti imaju potencijala da se listaju na Zagrebačkoj burzi, te tako daju značajan doprinos razvoju hrvatskog financijskog tržišta”, istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.

Prije nekoliko dana kampanju na Funderbeam platformi pokrenuo je i startup Miret, koji
proizvodi ekološke tenisice.

>>Startup Miret na Funderbeamu u manje od 24 sata prikupio 1,75 mil kn