Od ponoći benzin jeftiniji, dizel skuplji, fiksirana cijena plavog dizela

Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva i zbog toga će benzin pojeftiniti za 57 lipa i nova će cijena biti 10,62 kuna, dizel će poskupjeti za 54 lipe i nova će cijena biti 12,89 kuna, najavio je ministar Filipović

118
[Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay]

Od ponoći se mijenjaju cijene goriva. Vlada je na telefonskoj sjednici odlučila da će se cijene goriva ponovo mijenjati svakog tjedna. Nove cijene najavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

“Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva i zbog toga će benzin pojeftiniti za 57 lipa i nova će cijena biti 10,62 kuna, dizel će poskupjeti za 54 lipe i nova će cijena biti 12,89 kuna, a cijenu plavog dizela ćemo fiksirati odnosno ograničiti na 8,49 kuna”, rekao je Filipović.

Prema Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri.r

Govoreći o paketu mjera kojim bi se trabao ublažiti udar na građane zbog rasta cijene energenata, ministar Filipović rekao je da će detalje prezentirati premijer Andrej Plenković.

“Ovim paketom ćemo pomoći svim sugrađanima, poduzetnicima, svima koji su posebno ugroženi- Bolnice, škole i vrtići neće biti u situaciji da neće moći plaćati”, rekao je Filipović.