Od utorka ponovo niže cijene goriva

Od utorka u ponoć benzin ćemo plaćati 11,19 kuna po litri, dizel 12,12 kuna po litri, a plavi dizel će se u idućih sedam dana prodavati po cijeni od 8,49 kuna po litri

39
cijene goriva
[Izvor: Vlada RH]

Vlada je u subotu, 13. kolovoza 2022., održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Prema novoj odluci dizel će simbolično pojeftiniti za dvije lipe, a plavi dizel za jednu lipu po litri. Smanjenje cijene eurosupera 95 bit će nešto osjetnije – 11 lipa po litri.

Tako ćemo od utorka u ponoć benzin plaćati 11,19 kuna po litri, dizel 12,12 kuna po litri, a plavi dizel će se u idućih sedam dana prodavati po cijeni od 8,49 kuna po litri.

Naime, sukladno donesenoj Uredbu dosadašnji način izračuna najviših cijena se primjenjuje i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Republici Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 65 lipa po litri za benzin i dizel, odnosno 40 lipa po litri plavog dizela.