Balfour Beatty i HDEC pokreću projekt razvoja malih nuklearnih elektrana

Holtec International ima za cilj 2023. pokrenuti regulatorni proces kojim bi se u Velikoj Britaniji odobrilo postavljanje njihovih malih nuklearnih reaktora SMR-160. Ako uspiju, izgradnja prvih pogona mogla bi započeti već 2028.

21

Balfour Beatty potpisao je s tvrtkama Holtec Britain i Hyundai Engineering and Construction (HDEC) memorandum o razumijevanju o razvoju malih modularnih nuklearnih reaktora u Velikoj Britaniji.

Prema sporazumu, Balfour Beatty će podržati Holtec u pokretanju rocesa kojim bi se u Ujedinjenom Kraljevstvu dopustilo postavljanja modularnih nuklearnih reaktora SMR-160. Riječ je o reaktorima s lakom vodom snage 160 MW i pasivnim sigurnosnim sustavom.

Balfour Beatty će biti glavni građevinski partner u Ujedinjenom Kraljevstvu i surađivat će s HDEC-om na gradnji i instalaciji mehaničkih i električnih sustava, sustava grijanja, ventilacije i hlađenja, kao i pri nabavi opreme.

Holtec International – matična tvrtka tvrtke Holtec Britain – ima za cilj 2023. pokrenuti regulatorni proces kojim bi se u Velikoj Britaniji odobrilo postavljanje njihovih malih nuklearnih reaktora SMR-160. Ako uspiju, izgradnja prvih pogona mogla bi započeti već 2028.

Osim razvoja malih reaktora SMR-160, američki Holtec specijalist je za razgradnju nuklearnih elektrana i upravljanje istrošenim nuklearnim gorivom.

Balfour Beatty nedavno je potpisao i ugovor s tvrtkom Aker Solutions za projektiranje i gradnju betonskih plutajućih i gravitacijskih pučinskih vjetroturbina u Ujedinjenom Kraljevstvu.