Kanadski Constellation Software preuzeo IN2 Grupu

Constellation Software je globalna grupa sa sjedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju s više od 13.000 zaposlenih u više od 200 tvrtki na pet kontinenata

147
Constellation Software preuzeo IN2 Grupu

Kompanija Constellation Software objavila je da je tvrtka u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njezina podružnica Aquila Software preuzela IN2 Grupu, jednu od vodećih hrvatskih i regionalnih informatičkih tvrtki. Financijski detalji transakcije nisu objavljeni. 

Constellation Software je globalna grupa sa sjedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenika, u više od 200 tvrtki na pet kontinenata. Preuzimaju tvrtke s potencijalom rasta ili tvrtke koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

Tvrtka IN2 d.o.o. osnovana je 1992. godine. U 25 godina oko matične kompanija nastala je IN2 grupa koja okuplja 16 tvrtki u sedam zemalja regije (Hrvatska, BiH, Slovenija, Srbija, Makedonija, Albanija i Kosovo), s oko 650 zaposlenih. Prema konsolidiranom izvješču objvaljenom u Registru godišnjih financijskih izvješća IN2 je u 2016. prihodovao nešto manje od 200 milijuna kuna uz neto dobit od 3,5 milijuna kuna.

IN2 nudi rješenja za javni i poslovni sektor, financijsko-osiguravateljni sektor, zdravstveni i veterinarski sektor. Pored razvoja rješenja prema zahtjevima korisnika i implementacije vlastitih rješenja, IN2 grupa nudi i implementaciju standardnih poslovnih rješenja drugih proizvođača (MS Dynamics, Oracle EBS, Hyperion). Implementacija tih rješenja obuhvaća i integraciju s drugim aplikacijama – postojećim aplikacijama u korisničkom okruženju ili IN2 aplikacijama – te njihovo prilagođavanje i nadogradnju prema zahtjevima korisnika. IN2 grupa je Platinum Oracle Partner i Microsoft Partner s osam Silver i dvjema Gold kompetencijama.

Aquila je usmjerena na pružanje softverskih rješenja na tržištima Sjeverne Amerike i Europe za industriju stanovanja i u nekretninama, financijama i bankarstvu te u turizmu.

Hrvatsko tržište i regija ostaju u fokusu

“Preuzimanje tvrtke IN2 predstavlja daljnji korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rješenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je ta tvrtka ostvarila u posljednjih 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignućima u regiji”, rekao je povodom preuzimanja hrvatske tvrtke Mike Byrne, izvršni direktor Aquila Softwarea.

Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2, u priopćenju je poručio da je IN2 jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki, koja je svojim rastom  sudjelovala u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji.

“Svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili smo trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno – naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti”, zaključio je Mandić.

U nedavnom intervjuu za Hinu Mandić je kazao da je IN2 u proteklih 25 godina izvela više od 200 projekata u Hrvatskoj i svijetu te da je u posljednjih pet godina, od 2012. do 2017., prosječni godišnji rast prihoda za IN2 Zagreb iznosio oko 8 posto, a za cijelu IN2 Grupu oko 13 posto.